dijous, 2 d’abril del 2020

JACHAPURI

El Jachapuri o Khachapuri és un pa típic georgià. El vaig veure per la xarxa de mans de Ibán Yarza i només veure els ingredients, de la versió m´s simple, vaig saber que a casa nostra triomfaria. Així que vam decidir fer un menú georgià per tal de provar aquest pa, i va ser un èxit total.

Ara que sabem que és fàcil de fer i que ens agrada només ens caldrà fer les múltiples i variades opcions que ofereix.



Ingredients:
  • 250 gr de farina panificable
  • 125 gr de iogurt natural
  • 25-50 gr d'aigua (jo en vaig usar 30)
  • 5 gr de llevat fresc
  • 5 gr de sal
  • 150 gr de formatge feta
  • 150 gr de mozzarela
  • mantega
Elaboració:

Barregem tots els ingredients citats, excepte els formatges i la mantega. Ho deixem reposar 5 minuts

Treballem la massa una estona més i llavors la deixem reposar 2 hores en un bol tapat amb drap de cotó.

Un cop passat aquest temps, dividirem la massa en dos parts (farem dos pans) i l'estirarem en forma de disc d'uns 20 cm de diàmetre. La massa ha de tenir un mig cm de grossor, especialment a la part del mig, ja que a mi, quan l'he estirat, se m'ha trencat una mica i l'he hagut d'apadeçar.
Per altra banda, ratllarem els formatges i en farem un bola que col·locarem al mig de la massa. Aleshores farem un farcellet amb la massa, embolicant el formatge. Estirarem el paquet amb un rodet fins a fer de nou un disc o una massa plana amb el formatge al seu interior.

En una paella posarem una culleradeta de mantega i hi posarem la massa uns 3 o 4 minuts, ho girarem com ho fariem amb una truita i ho deixem caure uns 3 minuts més per l'altra banda.

I ja tindriem el nostre pa fet.

BON PROFIT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada