dijous, 26 de gener de 2017

AMANIDA DE BRÒCOLI

Avui us porto una recepta molt fàcil de fer, molt sana i completa. A més l'ingredient principal és el bròcoli que ara mateix està en la seva millor època i ja sabem que no hi ha res millor que consumir els aliments en el moment òptim.

INGREDIENTS

  • 1 bròcoli
  • 1 pot de bonítol del nord
  • 4 ous 
  • Vinagreta Mediterrània Delissimo Borges
  • Sal gorda
ELABORACIÓ

Agafem 2 cassons i els omplim d'aigua amb sal i els posem a bullir. 

Quan arrenquin el bull, en un hi posarem els ramets de bròcoli i el courem durant 3 minuts, en l'altre cassó hi posarem els ous a endurir durant 10 minuts.

Un cop bullit pelarem els ous i els laminarem.

En un plat hi posarem el bròcoli, els ous laminats i un parell de tall de bonítol

Ho amanirem segons el gust de cadascú de cadascú, en aquest cas he triat la fantàstica vinagreta mediterrània de Borges, ja que a més del bon gust que té ens hi aportarà una nota de color.

Més senzill casi que impossible oi?


BON PROFIT!!!

dimarts, 24 de gener de 2017

PA DE PESSIC DE LLET CONDENSADA

Avui tenim una entrada extra i és que hem fet aquest pa de pessic per berenar, ja que és d'allò més senzill i tots ens agrada un dia poder menajr un pa de pessic fet a casa amb trosset de xocolata, com hem fet tota la vida.

Ingredients per un motlle d'uns 20 cm:

  • 200 gr de llet condensada
  • 2 ous
  • 60 gr de farina de força
  • 25 gr de mantega a temperatura ambient
  • 2 culleradetes de llevat
Elaboració

En un bol posem tots els ingredients, comencem barrejant els ous i la llet condensada.

Seguidament hi afegim la resta d'ingredients i ho barregem bé durant un parell de minuts.

Ho deixem reposar uns minuts a la nevera. Mentre preescalfem el forn i untem el motlle amb mantega.

Ho posem al forn durant uns 30 minuts a 180ºC.

Passat aquest temps ja ho tindrem llest. Ho deixem refredar, tallem una porció de xocolata i ja tenim un berenar ben casolà.



BON PROFIT!!!

dijous, 19 de gener de 2017

POLLASTRE AMB PEBROTS

Al petit de casa li xifla el pebrot, té sort perquè visquen a Euskadi quasi totes les receptes porten pebrot, així que aquest plat està pensat perquè el gaudeixi ell, ja que és un pollastre que es fa a l'olla exprés i com que té molta salseta la carn queda toveta i molt fàcil de menjar per als més menuts.

Ingredients:

- 2 cuixes de pollastre i 2 pits
- 1 ceba
- 4 dents d'all
1 pebrot verd
1 pebrot vermell gran
1 cullerada de carn de pebrot
1 got de salsa de tomàquet
1/2 got de vi negre
2 gots de brou de pollastre o de verdures (1)
1 cullerada de pimentón dolç o picant
oli d'oli
sal
pebre

Elaboració

Salpebrem el pollastre i a la olla on farem la cocció el daurem amb una mica d'oli. El reservem.

Tallar les verdures en juliana.

En primer lloc daurem la ceba i els alls, quan la ceba estigui transparent afegirem els pebrots.

Quan estiguin una mica tous, afegirem el pimentó, la carn de pebrot i la sal. També el vi i el caldo i ho deixarem reduir uns 15 minuts.

Afegirem la salsa de tomàquet i el pollastre i tancarem l'olla que la deixarem coure a foc mig durant 10 minuts.

Obrirem de nou l'olla i deixarem que vagi fent xup xup a foc molt lent fins que espessi la salsa. Si ho creiem convenient podem afegir una mica de farina per ajudar a espessir la salsa. (2)

(1) Podem posar aigua i una pastilla de brou
(2) Podem triturar les verdures i la salsa per tal de no trobar la verdura a trossos.



BONA PROFIT!!!

dijous, 12 de gener de 2017

MOUSSE DE TORRÓ

Suposo que després de les Festes, veiem la paraula TORRÓ i tots en fugim corrents,  però massa sovint en aquestes dates encara tenim alguns torrons per obrir que se'ns han quedat per algun racó del rebost o bé som dels que volem aprofitar que ara els venen rebaixats per fer algunes postres.

Doncs aquí us dono una possible solució. Jo la vaig fer el dia de Cap d'Any que ja portàvem massa dies d'àpats copiosos i volíem fer unes postres més lleugeretes i que pel fet de ser fredes entren molt millor. Anem a veure la recepta:

Ingredients

  • 1 barra de torró de Xixona (250gr)
  • 50 gr de nata líquida + 150 gr de nata muntada
  • 2 rovells d'ou
  • 4 clares d'ou
  • 1/2 sobre de gelatina sense sabor
  • sucre glaç
  • sal
  • Xocolata
Elaboració

En un cassó escalfarem els 50 gr de nata líquida amb els rovells d'ou i ho mesclarem bé.

Afegirem la gelatina en pols i el torró i ho remenarem fins que quedi una mena de crema. Ho deixarem refredar i ho reservarem.

Mentrestant, per una banda, muntarem les clares amb un pessic de sal i una cullerada de sucre glaç i per altra banda muntarem la nata.

Quan la barreja de torró ja és freda l'afegirem a les clares molt a poc a poc i amb moviments envolvents. 

Farem el mateix amb la nata.

Ho posarem en gotets i ho reservarem a la nevera.

En el moment de servir i ratllarem una mica de xocolata per sobre.




BON PROFIT!!!

dijous, 5 de gener de 2017

TORTELL DE REIS

Un dia com avui no podia ser una altra la recepta que el TORTELL DE REIS i és que entre avui i demà tots menjarem un trosset d'aquest dolç que tan ens agrada, amb la il·lusió de trobar el rei amagat a l'interior.

Així que sense més dilacions passo a ensenyar-vos la recepta.

INGREDIENTS

Per a la primera la massa

  • 20 gr de llevat de fleca 
  • 35 gr de llet sencera tèbia
  • 75 gr de farina de força
Per a la segona massa
  • 75 ml de llet sencera tèbia
  • 35 gr de sucre
  • 20 gr de mantega pomada
  • 250 gr de farina de força
  • 2 gr de sal
  • 1 ou
  • Ratllar la pell de mitja llimona i de mitja taronja
  • 2 taps de licor d'anís
Decoració
  • Nata, crema o xocolata per al farciment
  • Fruita confitada
  • Ametlles
ELABORACIÓ

En primer lloc desfarem el llevat en la llet tèbia i ho deixarem reposar durant 10 minuts.
 
Després hi afegirem la farina i ho amassarem. Ho guardarem al forn o en un lloc sense corrents d'aire durant 60-90 minuts

Prepararem la segona massa. En un bol posarem la farina, el sucre, la sal, la pell de llimona i taronja ratllades, la mantega, l'ou batut, i l'anís. Ho amassarem i molt a poc a poc hi afegirem la llet tèbia.

Barrejarem les 2 masses i les amassarem, si veiem que la massa ens demana més farina l'hi afegirem.

Deixarem la massa un mínim de 5 hores al forn fred tapat en un drap.

Treurem la massa i li donarem forma de corona i ho tornarem a deixar reposar mínim 1 hora amb un got al forat del mig per evitar que s'arribi a tancar el forat durant el temps que es lleva la massa.

Ho decorarem amb la fruita confitada i les ametlles i ho pintarem amb un ou batut.

Ho courem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20 minuts o fins que ens agafi un color daurat.

El deixarem refredar i el tallarem per la meitat per tal de farcir-lo de crema (aquí us deixo la recepta) o bé amb nata o trufa o com fem a casa meva perquè ningú es baralli meitat crema i meitat de nata.



BON DIA DE REIS!!!!