diumenge, 17 de novembre de 2013

POLLASTRE ROSTIT AMB BOLETS

Crec que poques coses són tan típiques com un bon rostit per a menjar els diumenges en família. Com a mínim a casa meva, poques vegades faltava, primer la meva àvia, després la meva mare... Jo no sóc tan amant dels rostits, és molta estona de foc i m'agrada anar provant plats diferents, però és clar, el dia que fas rostit tothom se'n llepa els dits.

Aquest és un rostit molt bàsic que sempre hem fet a casa, la diferència és que normalment hi posavem rovellons. Però en aquest cas tenia unes llengües de bou, que malgrat ser un bolet ben comestible, segons quin tipus de cocció fa que sigui lleugerament amarg. Aquesta amargor és fàcilment eliminada després d'una ebullició o bé després d'un rostit o un guisat, ja que és un bolet que absorbeix molt bé els sabor dels ingredients que acompanya i, per tant, el fa ideal per aquest tipus de plats.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pollastre
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 got de vi blanc
  • Un got de brou de pollastre o de verdures
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes: romani, farigola, llorer
  • Bolets
Elaboració:

En primer lloc salpebrarem el pollastre.

En una cassola (si tenim la sort de tenir-la de fang millor) hi posarem oli i hi afegirem el pollastre, que daurarem.

Triturarem la ceba i tallarem a trossos els alls i els tomàquets. En el mateix oli on hem fet el pollastre dorarem la ceba i seguidament afegirem els tomàquets. Ho deixarem uns 5 minuts.

Després ja podrem afegir el pollastre i les herbes aromàtiques. Hi afegirem el vi blanc i ho taparem. Ho deixarem coure durant 20 minuts.

Passats els 20 minuts afegirem el brou i ho tornarem a tapar durant uns altres 20 minuts a foc baix.

Després afegirem els bolets i ho tornarem a deixa tapat durant uns altres 20 minuts.

Si veiem que la salsa ens queda molt líquida sempre podem afegir una mica de farina per espessir-la.

I ja ho podrem servir.


BON PROFIT!!!