dimecres, 10 de juliol de 2013

BARBACOA DE VERDURES

Avui és presentaré un plat molt senzill de fer, econòmic i molt sa.
Amb el bon temps tenim més ganes de passar les hores a l’exterior, a la platja, a la muntanya o al camp i per què no amb amics i fent algun àpat tots junts.
Per a mi una de les millors coses que té l’estiu són les nits a la fresca amb els amics. Tinc la sort de tenir amics que tenen cases amb jardí i barbacoa i és clar, això ja és un motiu de festa. Poques coses són millors que una barbacoa a l’aire lliure acompanyada d’unes begudes ben fresquetes i unes quantes espelmes a la taula per ambientar la nit.
Doncs aquesta és precisament la proposta que us deixo avui, però sortiré de les típiques carnades i és que a l’estiu no ve mai tan de gust atiborrar-te de carn, així que he pensat en una cosa més lleugera.
També us he de dir que és un plat que podeu fer a casa vostra en una planxa, que de fet la foto que us deixo avui és precisament d’alguna de les vegades que he fet aquest plat a casa i és que com he dit al principi és un plat molt sa i això és bo per a tot l’any.

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 carbassons
  • 1 albergínia
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • Carn al gust (en aquest cas gall d’indi)
  • Opcional: hi podem afegir aquest tipus de patates (aquí)
Elaboració:
En primer lloc hem d’aconseguir una bona brasa, quan el foc està més intens, és el moment de coure les carns més gruixudes com per exemple les llonganisses o botifarres.

Tallarem totes les verdures ben fines, rodanxes per al carbassó i l’albergínia i tires per a la resta de verdures.

Quan ja tinguem una bona brasa les salpebrem i les posem a la barbacoa (ha de tenir una graella de forat petit).


Només caldrà donar-li un parell de voltes fins que totes les verdures estiguin ben cuites i ja ho podrem servir al plat.

Ja veieu quin plat més ràpid i acolorit que hem preparat amb un moment, només es necessita paciència per anar girant les verdures!




BON PROFIT!!!!