dissabte, 22 de desembre de 2012

EMPANADILLES DE TONYINA

A vegades m'inspiro i tinc ganes de "complicar-me" la vida. Mira que és fàcil comprar les empanadilles congelades, però és clar, res a veure amb les fetes a casa no? Així que vaig decidir començar-les a fer des de la massa fins el farcit. És veritat que venen massa per empanadilles i que això evidentment ens estalvia molt de temps i el resultat també és molt bo. Però com que el dia que em vaig decidir a fer-les no tenia massa a casa, doncs la vaig fer jo.

No sé quina diferència hi ha entre la massa de les empanades i la de les empanadilles, imagino que poca diferència. Com que la massa de l'empanada va agradar molt a tothom, doncs he decidit fer servir exactament la mateixa recepta. A veure què us semblen:

Ingredients per unes 25 empanadilles

Per a al massa aquí

Per al farcit:

  • 1 ou dur
  • 2 llaunes de tonyina
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 ceba
  • olives verdes
  • 200 ml de salsa de tomàquet
Elaboració

En una paella posem un bon raig d'oli i sofregim la ceba, quan ja la tinguem més o menys transparent hi afegirem el pebrot verd.

Mentre endurirem un ou en un cassó amb aigua i sal.

Quan ja tenim l'ou endurit serà el moment d'afegir el tomàquet i la tonyina a la paella.

Quan ja s'hagi evaporat gran part de l'aigua, afegirem les olives verdes tallades a trossets molt petits i l'ou també tallat en trossets ben petits.

Quan tinguem la massa feta, l'estirarem fins que tingui mig milímitre de gruix. Amb un motlle rodó o un got del revés, anirem fent rodones d'uns 6 cm de diàmetre.

Omplirem les rodones amb els farcits i les tancarem per la meitat.

Amb una forquilla apretarem tot el semicercles per tancar l'empanadilla.

Pintarem les empanadilles amb un rovell d'ou batut.

Ho posarem al forn a 175ºC a dalt i abaix i si teniu ventilador doncs millor per a poder repartir la calor per tot el forn. Quan estiguin ben dorades ja les podrem treure.

Espero que us atreviu a fer-les perquè són realment molt bones i fetes al forn, doncs són més sanes també.

Bon profit!!!

dijous, 20 de desembre de 2012

PURÉ DE PATATA AMB CARN PICADA

Aquesta publicació va dedicada a totes les que en menys d'un any heu decidit tenir canalla, que últimament no sou pas poques i sabeu que jo estic encantada amb aquestes grans notícies en un temps on les notícies acostumen a ser un horror.

Dic que va dedicada a vosaltres perquè l'altre dia llegint sobre els aliments, vaig veure que la vedella és una carn molt recomenable per a les futures mares ja que és un gran aport de ferro, evidentment, sempre que la carn estigui ben cuita.

A més per altra banda com que és un plat on tot està triturat també és ideal per als nens quan ja comencen a menjar aliments sòlids.

Finalment, com que és un plat tan bo, doncs és totalment recomenat per a tothom i si a més ens aporta ferro i vitamines, què més li podem demanar?

Ingredients per a 4 persones

  • 300 gr de carn (pot ser de vedella, de porc, gall d'indi o mescla) aquesta concretament és de gall d'indi
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 dent d'all
  • 1 got de salsa de tomàquet
  • 5 patates
  • 1 cullerada de mantega
  • sal
  • herbes aromàtiques  formatge
Elaboració

En primer lloc en una paella sofregirem l'all i la ceba. Quan la ceba ja sigui transparent hi afegirem el pebrot verd tallat molt petit.

Quan el pebrot estigui tou, hi afegirem la carn i la hi deixarem fins que estigui ben cuita.

Afegirem un got de salsa de tomàquet i ho deixarem una estona perquè s'evapori l'aigua

Mentre aprofitarem per bullir unes 5 patates. Les posarem senceres a l'olla exprés amb un grapat de sal durant uns 8 minuts.*

Pelarem les patates, les triturarem i si ho volem més fi, ho passarem per un passapurés. Per donar-hi una textura més suau hi afegirem una cullerada de mantega.

Doncs ara ja tenim tots els ingredients preparats i només cal emplatar. Tenim dos opcions: 

- En un motlle rodó posem una cap de puré, una de carn i una altra de puré i ho decorem amb herbes aromàtiques (foto)
- L'altre opció és agafar una font per anar al forn, on posem una base de puré, una de carn, un altra de puré i a sobre estenem una capa de formatge que gratinarem al forn.

Així que vosaltres mateixos quins opció preferiu.

Bon profit

* Per estalviar-nos temps es pot comprar puré de patata en pols que es prepara força més ràpid.

dissabte, 15 de desembre de 2012

COCA DE VERDURES

Sovint hem de marxar de casa uns quants dies i, hem de fer neteja de la nevera, aprofitant tot el que es caducarà en breu. Aleshores és quan acostumen a sortir plats d'allò més estranys però sorprenentment bons.

Avui no és un plat precisament estrany, simplement tenia restes d'algunes verdures, formatge que sempre n'hi ha per casa i a més tenia una massa de pizza. Potser el nom més correcte no seria coca sinó pizza, però per a mi un dels punts bàsics de la pizza és afegir damunt la base da pa una base de tomàquet i com que aquesta no la té, doncs he preferit donar-li el nom de coca, ja que ve a ser una coca de recapte.

Bé després d'explicar-vos les mil excuses d'aquest plat, passo directament a explicar-vos-el.

Ingredients

  • Mitja ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 carbassó
  • Mozzarela
  • Base de pizza
Elaboració

Posarem el forn a 190º i hi introduïrem la ceba embolicada amb paper de plata. 

Passats 15 minuts afegirem els pebrots embolicats també amb paper de plata i els hi deixarem durant 30 minuts més.

Un cop estigui tot escalivat, tallarem la ceba i els pebrots a tires i les posarem sobre la base de la pizza.

Tallarem el carbassó a rodanxes i les posarem a la planxa amb una mica d'oli. Seguidament les posarem a sobre la base de ceba i pebrots.

Damunt hi posarem la mozzarella i es posarà al forn durant 20 minuts a 180ºC.


Com veieu té tot l'aspecte d'una pizza, però de sabor ens recorda més a una coca de recapte amb formatge.

Que vagi de gust!!!

dijous, 13 de desembre de 2012

CIGRONS AMB TONYINA

No sé quin és el motiu que els llegums siguin un grup d'aliments poc apreciats en general, apreciats en el sentit que no agraden a tots els públics malgrat les seves bones propietats.

A mi m'agraden molt en general, i precisament els que menys m'agraden són els cigrons, però és més per la textura que no pas pel sabor. Així que normalment els prefereixo com a acompanyament de carns o bé en l'escorregut del brou, però això no vol dir que no hi hagi plats boníssims basats en els cigrons.

La recepta d'avui és precisament una d'aquestes. És una recepta molt senzilla i que per poc que a un li agradin els cigrons, segur que aquest plat agradarà, ja que la resta dels ingredients són especialment atractius!

Ingredients per 4 pax

  • 1 ceba
  • tomàquet natural triturat (4 o 5 tomàquets)
  • 2 llaunes de tonyina en oli
  • 400 gr de cigrons
  • orenga
Elaboració

Si els cigrons són secs, els haurem de posar en aigua el dia anterior amb una mica de bicarbonat. L'endemà els bullirem amb aigua. Si els comprem cuits, ens estalviem aquest pas

Primer sofrgirem la ceba en una paella, quan estigui transparent i afegirem el tomàquet i el deixarem reduir lleugerament

Ja podrem afegir la tonyina a la paella i després els cigrons. Ho barrejarem tot i ho deixarem al foc uns 5 minuts.

Posarem els cigrons al plat i espolvorejarem una mica d'orenga per sobre.

Fàcil oi? A veure doncs si us aniemu una mica amb els llegums!

dimarts, 11 de desembre de 2012

LLUÇ AMB GAMBETES

Ara feia dies que no posava cap entrada, primer perquè no trobava el cable de la càmera i no tinc pciència per buscar, finalment havia caigut darrere el ordinador. I després els dies de vacances que sempre acaben sent poc productius, com a mínim, per a mi, ja que és quan menys uso l'ordinador.

Així doncs després d'unes quantes entrades dolces, passarem a un segon plat una mica més sa. Tot i ser peix, com sempre, l'hem adornat amb uns quants ingredients per donar-li sabor, i us asseguro que és una alternativa deliciosa!

Anem per feina!

Ingredients per 2-3 pax

  • 6 rodanxes de lluç
  • 100 gr de gambes pelades
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba
  • vi blanc (opcional)
  • brou de peix
  • 3 pebrots choriceros (si algú me'n pot dir la traducció al català ho agraïria)
  • julivert picat
  • oli
  • farina
Elaboració

Deixarem els pebrots a remull durant un mínim de 4 hores en aigua freda o una hora si ho fem amb aigua calenta

Ofegarem l'all i la ceba en una paella amb oli ben calent.

Enfarinarem el lluç i el fregirem una mica a la paella on hi hem reofegat la ceba i l'all. Deixarem el lluç fins que tregui una mica de gelatina, aleshores more'm la paella envant i enrere per treure la màxima gelatina del lluç. 

Aleshores ja podrem afegir el brou de peix i mig got de vi blanc. Quan la salsa vagi espessint, hi podem afegir farina per accelerar el procés, hi afegirem les gambetes pelades i la carn dels pebrots.



Ho courem durant uns 8 minuts i ja ho podrem emplatar. Espolvorejarem una mica de julivert picat que ens aportarà color i frescor.

Bon profit!!!