divendres, 20 de març del 2020

COCA DE FORNER I CREMA

Aquesta fantàstica recepta l'he extret del llibre COCAS TORTAS Y OTRAS DELÍCIAS, de Xabier Barriga. És una recepta espectacular que com que necessita estones de repòs és ideal per a fer-la aquests dies que passem tantes hores a casa.

Ingredients

  • 500g de farina de força
  • 10 g de sal
  • 100 g de sucre
  • 3 ous
  • 100 gr de mantega
  • 130 ml d'aigua tèbia
  • 25 gr de llevat fresc
  • ratlladura de mitja llimona
  • 1/2 cullerada de canella amb pols
  • crema pastissera (amb la proporció de 250ml de llet en tindrem suficient)
  • sucre per a decorar
Elaboració
En un bol posarem la farina, la sal, el sucre, ous, ratlladura de llimona, canyella i l'aigua. Ho barrejarem tot a mà o amb un robot d'amassar. Jugarem amb l'aigua o la farina segons la necessitat de la massa, posarem més o menys de cada ingredient segons veiem.

Quan ja portis una estona amb la massa homogenia hi anirem incorporant la mantega freda i tallada a daus. Poc a poc que es vagi incorporant de mica en mica mentre anem treballant la massa.
Quan ja tinguem la mantega incorporada farem el mateix amb el llevat.

Una vegada preparada, la deixarem reposar en un bol untat amb oli i tapada amb un drap durant una hora i mitja a temperatura ambient.

Passat aquest temps la dividirem segons el nombre de coques que volguem fer. Amb aquesta massa ens dóna per a dos coques de la mida de la safata del forn. Els hi donarem forma de bola y ho deixarem reposar a la nevera 30 minuts mínim, cobert amb un drap. Passat aquest temps la podrem estirar sense problema.

Amb un corró estirarem la massa fins que tingui un cm de gruix. Posarem paper de forn sobre la safata i hi estendrem la massa. La pintarem amb ou i la posarem al forn apagat per tal que fermenti sense corrents d'aire.

Aprofitarem aquest temps per a fer la crema.

Quan hagi doblat el seu volum, encedrem el forn a 190ºC

Estendrem la crema i el sucre sobre la massa. ho courem durant 14 minuts.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada