dilluns, 6 de maig del 2019

COCA DE FORNER

Poques receptes em transporten tan a la casa de la meva infancia com una bona coca. Aquesta no és com la que menjavem a casa però si assembla tan que m'agrada fer-la tot sovint els caps de setmana, amb sucre o amb crema sempre és èxit assegurat, per sucar a la llet, en colacau, en una tassa de xocolata desfeta…

Ingredients per la massa mare
  • 140 gr de farina
  • 25 gr de llevat fresc
  • 80ml aigua
Ingredients coca
  • 100 gr de sucre
  • 3 ous
  • 500 gr de farina de força
  • 90 gr de mantega
  • 10 gr de sal
  • 75 ml de llet
  • 20 ml d'anís o una culleradeta de matafaluga
  • SUCRE O CREMA PER DECORAR (si cliqueu la paraula crema tindreu la recepta)
Elaboració

El dia abans farem la massa mare, barrejant els tres ingredients que la componen i la deixarem reposar un mínim de 6 hores i a poder ser una mica més.

Seguidament farem la coca. Barrejarem tots els ingredients inclús la massa mare i en farem una bola que deixarem reposar fins que dobli el volum.

Mentre prepararem la crema de pastisser.

Seguidament estirarem la massa de la coca i hi estendrem la crema per sobre amb l'ajuda d'una mànega fent tires entrecreucades fent una mena de reixat a sobre, o bé hi espolvejarem una bona quantitat de sucre per sobre.

Deixarem la massa dins els forn, fins que dobli el volum altra vegada. Ho posarem dins el forn apagat, per evitar corrents d'aire.

Preescalfarem el forn a 190ºC i la courem durant 12-14 minuts. 

Un cop cuita la treurem del forn i la deixarem refredar. Sobretot no la manipularem fisn que no estigui ben freda.


BON PROFIT

1 comentari: