diumenge, 28 de gener de 2018

PASTEL VASCO

Aquesta és una de les receptes que més il·lusió em fa de presentar-vos. A casa ens encanta el "pastel vasco", jo prefereixo melmelada de cireres, el S prefereix el típic de crema i el J com no li encanta el de xocolata.

Hem provat moltíssim "pastels vascos" . Jo el meu preferit el tinc claríssim, tot i que una mica lluny. El meu preferit és el melmelada que venen en una mena de quiosc que hi ha la plaça del poble de Sare al País Basc francès, Iparralde.

A la fira d'Amurrio de Sant Anton, S va trobar el que més li ha agradat de tots els que ha provat. No recordem el nom del caserio on el vam comprar ja que n'hi havia moltíssims, només recordem que havia guanyat el segon premi de l'any 2016 ( com devia ser el pastís del guanyador!!!) i jo recordo que a la bossa hi posava Meabe.

Total que tanta emoció va provocar aquell pastís que portem mesos buscant la recepta perfecta i és que el pastel vasco no és tan senzill, ja que hi ha tantes receptes com persones que en fan i tants gustos com persones en mengen, així que ens vam proposar trobar la nostra recepta ideal.

La crema ens va sortir a la primera i és que és semblant a una crema pastissera i amb això ja hi tenim mà, ara bé la massa perfecta va costar una mica més.

Tot seguit us deixo el nostre propi PASTEL VASCO de crema.

Ingredients crema:

  • 400 ml de llet
  • 1 branca canyella
  • pell de taronja 
  • 1 beina de vainilla
  • 40 gr de farina de moresc
  • 70 gr de sucre
  • 2 ous
  • 2 cullerades de patxaran
Elaboració crema

En un cassó posem la llet a infusionar amb la pell de taronja la canyella i la vainilla. Quan comenci a bullir ho retirem del foc i trairem els aromatitzants.

Agafem un got d'aquesta llet i hi dissolem la farina, el sucre i els ous. Quan estigui tot ben desfet ho posem al cassó amb la resta de llet i ho portem a ebullició.

Per fer la crema, l'hem de remenar constantment a foc baix fins que espesseixi. 

Afegim les 2 cullerades de patxaran, ho barregem bé i reservem la crema.