dimarts, 20 de desembre del 2016

"ROSCOS DE VINO"

Després d'una parada d'exactament 2 anys, decideixo tornar!!!

Ho fem amb una imatge renovada del blog, però amb les delicioses receptes de sempre.

Tot i que en dos anys no he actualizat el blog, he anat fent i provant vàries receptes que a poc a poc us aniré presentant. La intenció és fer una publicació per setmana, concretament els dijous, tot i que ja començarem a una excepció i és que aquesta setmana us presentaré un parell de receptes: avui per celebrar la tornada després d'exactament 2 anys de la última publicació i dijous la publicació setmanal que serà la habitual.

Ja que s'acosten festes us porto una de les coses que no falla a la meva taula per aquests dies i és que els polvorons m'agraden, però el Roscos de Vino em xiflen. Així que després de vàries provatures us deixo amb la recepta definitiva. Espero que us agradin tan com a mi!!!

Ingredients


  • 350 gr de farina
  • 80 + 50 gr de sucre glaç
  • 125gr de llard de porc (o saïm pels mallorquins)
  • 50 gr de sèsam 
  • 125 ml de moscatell
  • 1 cullerada sopera d'anís

Elaboració

Posarem el forn a escalfar-se a 160ºC. Mentre en una safata apta per al forn posarem la farina tamisada i el sèsam.

Ho introduirem al forn fins que es vagi daurant una miqueta la farina, són uns 15 minuts. Jo us recomano que cada 5 minuts remogueu una mica la barreja per tal que es torri per tot arreu per igual.

La deixarem refredar uns minuts i aleshores hi incorporarem el llard a temperatura ambient o lleugerament escalfat al microones (uns 30 segons màxim).

Seguidament hi afegirem 75 gr de sucre glaç i ho amassarem.

Quan ja té aspecte de massa compacte, afegirem el moscatell i l'anís i ho amassarem fins que quedi completament incorporats.

Reservarem la massa unes 2 hores a la nevera. Ja que per treballar-la, el fet que estigui ben freda, ens facilitarà la feina.

Escalfarem el forn a 180º.

Estirarem la massa fins que tingui 1 cm de gruix i en aquest punt ja podrem tallar les rosques, ho podem fer un cercle per a tallar masses per fer la rosquilla en sí amb l'eina que usem per treure el cor a les pomes podem fer el forat, o en el seu defecte podem utilitzar un got i fer el forat amb el dit, sempre ens quedarà amb una aparença més artesana.

Quan tinguem els roscos fets els posarem a la safata pel forn durant uns 20 minuts.

Ens sortiran uns 16 "roscos".

Espero que ho proveu perquè estan realment boníssims.





 BON PROFIT!!!!





1 comentari:

  1. Que bons que són els roscos de vino. Això s'haurà de provar

    ResponElimina