dissabte, 12 de juliol del 2014

QUICHE DE PESTO I TOMÀQUET

Avui us porto una recepta per un sopar ideal, ja que tant ens ho podem menjar fred com calent, asseguts a la taula de casa i bé de picnic, sol o acompanyat... ja veieu que es d'allò més versàtil i evidentment deliciós.

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 200 ml de llet evaporada
  • 1 tomàquet madur
  • 100gr de mozzarella ratllada
  • 80 gr de salsa pesto (com més espessa millor)
  • olives negres
  • 3 ous
  • pebre
Elaboració:

Encenem el forn a 200ºC  i posem la pasta brisa en un motlle i a sobre hi posem un llegum sec per evitar que s'infli. Ho couem al forn fins que tingui un color daurat.

Batem els ous, hi afegim el pesto, la llet evaporada, el formatge i el pebre.

Ho afegim sobre la massa prèviament cuita.

Tallem el tomàquet a làmines i les repartim per sobre la massa, fem el mateix amb les olives negres.

Coem la massa al forn durant uns 30 minuts o fins que agafi una coloració daurada.




BON PROFIT!!!!

dimecres, 9 de juliol del 2014

LLESQUES DE PATATA I BLEDA

El que avui us porto és un acompanyament deliciós per a qualsevol tipus de carn o peix, que agradarà fins i tot a aquells que fan ganyes quan els hi parles de bledes, estic convençuda que agradarà a tothom.

Ingredients:

  • 250 gr de bledes en conserva
  • 2 patates mitjanes
  • 1 ou
  • 100 gr de formatge ratllat
  • 1 dent d'all
  • sal
  • oli
  • pebre
Elaboració:

Posarem les patates a bullir en aigua i sal. Uns 30 minuts

Un cop cuit posarem les bledes i les patates en un plat i les triturarem amb un forquilla, sense que quedi excessivament fi.

Ho salpebrem, hi afegim l'ou, l'all tallat ben petit i el formatge i mesclem tot.

En traiem porcions que posarem sobre paper de forn en una safata per anar al forn i les aplastarem lleugerament.

Ho posarem al forn i ho courem a 180º durant 30 minuts.

Ens podran fer d'acompanyament ideal per un pit de pollastre i una mica de salsa de tomàquet.





BON PROFIT

dissabte, 5 de juliol del 2014

CIGRONS AMB BOTIFARRA

Quan no saps quan podràs cuinar és important fer plats ràpids o fer-ne quantitas que puguis congelar per treure-ho el dia que no tens temps per a res. Per això les llegums són una bona opció perquè després de congelar conservem força bé la consistència i el gust. A més el plat que us presento és ben fàcil de fer.

Ingredients:

  • 400 gr de cigrons
  • Mitja ceba
  • Mitja botifarra negra
  • Llorer
  • Sal
  • Oli
Elaboració:

En primer lloc bullim els cigrons en aigua i amb una fulla de llorer a l'olla exprés durant 20 minuts. O bé comprem un pot de cigrons ja cuits i així fins i tot ens estalviem aquest pas.

En una paella sofregim la ceba.

Tallem a rodanxes la botifarra i l'afegim quan la ceba ja estigui cuita, ho remanem bé i amb l'escalfor la botifarra s'anirà desfent.

Finalment i afegim els cigrons i ho deixem 5 minuts a la paella i ja ho podrem servir.


BON PROFIT!!!!

dimecres, 2 de juliol del 2014

MAGDALENES DE DULCE DE LECHE

Claríssimament amb l'arribada del petit a casa les meves hores lliures s'han vist substancialment reduïdes, ni temps per cuinar i molt menys per escriure les entrades, que a més ho he de fer amb una sola mà.

Així que aniré al gra. A partir del dulce de leche que vaig preparar fa unes setmanes en vaig fer vàries receptes, entre elles aquestes delicioses magdalenes.

Ingredients:

  • 125 gr de mantega
  • 2 ous
  • 150 ge de farina per reposteria
  • 1 sobre llevat
  • 370 gr de dulce e leche
  • 100 ml de llet
Elaboració:

Preescalfem el forn a 180ºC.

Barregem ous i sucre fins a tenir una mescla blanquinosa.

Afegim la resta d'ingredients i ho remanem tot durant una bona estona.

Ho posem en motlles i cap al forn durant uns 40 minuts.


BON PROFIT!!!!