dilluns, 10 de novembre del 2014

BABARRUNAS

Demà 11 de novembre és Sant Martí i aquí a Euskadi és típic celebrar una "Babarrunada" amb tota la colla. I que és una babarrunada, doncs ho podriem traduir com una fesolada, però en aquest cas amb el fesol vermell de Tolosa. és un plat d'allò més contundent i recomfortant pel fred que comença aquests dies i que al ser al primer sempre ens refreda més del que realment fa.

És un plat senzill i amb tots els nutrients necessaris en un, això sí no n'abusem perquè com tots aquests plats d'hivern de tota la vida, porta força colesterol,

Ingredients:

  • Fesol vermell de Tolosa
  • Ceba
  • Col
  • Costella de porc
  • Xoriç
  • Morcilla vegetal
  • Cansalada
Elaboració:

Deixar els fesols en remull  en aigua un dia abans.

Al dia següent es posa aigua en una olla exprés juntament amb una ceba picada i els fesols i un polsim de sal. Ho posem a foc fort, fins que s'aixequi el piu de l'olla.

Quan hagi baixat la pressió obrim l'olla i ho deixem coure a foc lent durant 40 minuts amb l'objectiu que la salsa espesseixi.

En una altra olla posar una col trossejada en aigua juntament amb la morcilla, la costella, la cansalada i el xoriç. No tothom ho fan aixi, però la meva sogra ho posa tot junt i així la col agafa el sabor de tots els ingredients.

I ja ho podem sevir.

Com veieu és un plat molt senzill i ben saborós.

Normalment ho servim amb unes Guindilles de Ibarra.


BON PROFIT!!!!!

5 comentaris:

  1. si que es consistent si, pero quan el fred apreta, vé molt de gust, aixo si, despre a cremar-lo! jeje aqui tampoc apreta molt el fred encara...petons i bon profit!

    ResponElimina
  2. Nosaltres també celebrem el dia de Sant Martí demà!! Però no ho fem menjant: ho fem amb una cerca-vila a la nit a la llum de fanalets. És bonic però fa una fred!!!!!!!! A la tornada em menjaria de bona gana un plat De fesols!!! Quina bona pinta!! :)

    ResponElimina
  3. Ostres doncs si que ho és de contundent, però mira, un dia és un dia, oi? a gaudir-ne doncs! un petó!

    ResponElimina
  4. Un plat ideal quan al fred apreta, molt bo.

    ResponElimina
  5. Un menú estupendo y rico :) Buen día!!

    Recetas de una gatita enamorada

    ResponElimina