divendres, 20 de juny de 2014

SCOTTISH EGGS

El mes passat degut al naixement de meu petitó no vaig poder participar al gran aconteixement de cada dia 20 del mes, però sense dubte era una molt bona causa, tot i això un cop acostumats a la nova vida i malgrat la manca de temps he pogut participar al DESAFIO del mes de juny, que ens ha portat a descobrir un plat que malgrat el nom de Escocès resulta ser un plat anglès d'allò més original a partir d'uns ingredients ben bàsics que tots tenim a les nostres neveres.
Si voleu veure les reecptes de la resta de companys només cal clicar sobre la icona del DESAFIO

INGREDIENTS:

  • 5 ous
  • 400 gr de carn picada
  • 1 dent d'all
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • farina
  • pa ratllat
  • 6 cullerades d'oli
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de vinagre
ELABORACIÓ:

En primer lloc el que farem és endurir 4 ous (reservarem el cinquè).

Alhora prepararem la carn. En un bol posarem la carn, el julivert, sal, pebre, una mica de pa ratllat i l'all tallat a trosos molt petits i barrejarem tot.

Un cop els ous estan endurits aplastarem la carn amb les mans fent una mena de làmina on hi posarem l'ou al mig i l'embolcallarem amb la carn.

Batrem l'ou que hem reservat.

Passarem la bola per farina, per l'ou i pel pa ratllat. 

En la majoria de casos els Scottish Eggs es fregeixen, però per fer-ho mes lleuger els courem al forn a 200ºC durant 30 minuts.

Normalment es serveixen amb amanida, en aquest cas els acompanyem d'uns tomàquets on hi farem una salsa vinagreta.

Per a la vinagreta barrejarem l'oli, el vinagre, la salsa de soja i la mel.

I ja ho podrem servir.







BON PROFIT