dimecres, 28 d’agost de 2013

RED VELVET AMB FONDANT

Avui és un dia ben especial perquè és l'aniversari d'una de les persones més importants en la vida d'algú, la MARE.

Com que no puc estar al seu costat per aquest dia, doncs l'hem repartit en dos dies així sembla que ho celebris més malgrat no ser-hi el dia adequat. Així que diumenge li vaig preparar el meu primer pastís amb fondant. (per l'aniversari del meu pare ho vaig intentar però tot i ser bo no va quedar presentable). Sembla que aquest cop m'he n'he ensortit prou bé, no és l'excel·lència dels fondants però jo n'estic ben orgullosa, és un primer pas.

Així doncs:

MOLTES FELICITATS MAMA!!!

Ingredients:

Per al red velvet:
  • Colorant gel vermell 
  • 115 gr de mantega a temperatura ambient
  • 300 gr de sucre
  • 2 ous L a temperatura ambient
  • 280 gr de farina de força
  • 250 ml de buttermilk*
  • Una culleradeta d'extracte de vainilla
  • Dos cullerades de cacau en pols
  • Una culleradeta de sal
  • Una culleradeta de vinagre blanc
  • Una culleradeta de bicarbonat

Per a la crema de formatge:
  • 200 gr de formatge cremós
  • 65 gr de mantega a temperatura ambient
  • 90 gr de sucre glaç
Per al fondant:
  • Fondant dels colors desitjats (blanc i grana)
  • Sucre glaç
* El buttermilk es pot comprar fet, però també el podem fer a casa amb 250 ml de llet desnatada o semi i una cullerada de vinagre blanc o suc de llimona, el deixem reposar 10 minuts i veurem que la llet s'ha tallat i està més espessa i llavors ja el podrem utilizar.

Elaboració:

Preescalfem el forn a 180ºC i engrasem dos motlles rodons (jo vaig usar de 26 cm).

En un bol posem la mantega a temperatura ambient i el sucre i batem fins a homogenitzar-ho.

Afegim els ous un a un que es vagin incorporant.

Afegirem la farina i el buttermilk alternativament, una mica de farina i que s'incorpori i una mica de buttermilk i continuem remenant.

Seguidament afegim la sal, el cacau, la vainilla i el colorant, la quantitat d'aquest segons el gust. I ho barregem bé fins a obtenir un color uniforme.

Finalment afegim el bicarbonat i sobre d'aquest el vinagre. Veurem que "bull". Ho barregem bé i dividim la massa en els dos motlles que hem preparat.

Ho posem al forn durant 25 minuts. Un cop estigui cuit el deixem reposar en el seu motlle durant 10 minuts. Aleshores ja ho podrem desmotllar i els deixarem sobre una reixa per tal que es refredin completament.

Mentre prepararem la crema de formatge. És tan senzill com barrejar tots els ingredients, primer la mantega i el sucre i després s'hi afegeix la crema de formatge.

Amb aquesta barreja cobrirem una de les masses i hi posarem l'altra a sobre. Seguidament usarem la resta de crema de formatge per cobrir tot el pastís, de manera que així ens serveixi com a cola per enganxar el fondant.

El reservarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Després ja podrem afegir el fondant. Estirarem la massa de fondant blanc, a mi com que no m'agrada el fondant ja que és excessivament dolç, intento estirar la massa al màxim per tal que sigui lo més fina possible.

Posarem la massa del fondant sobre el pastís, i en retallarem la base sobrant alhora que l'amaguem cap a sota (si ho torno a fer, prometo fotos del pas a pas)

Aleshores hi afegirem la decoració que volguem, en aquest cas unes estrelletes.






QUE PASSIS UN GRAN DIA!!!