dilluns, 30 d’abril del 2012

MOUSSE DE MADUIXES AMB NATA

S'ha notat oi que he estat fora de joc? Doncs sí, la maleida passa de panxa m'ha atacat i tal i com podeu comprovar no he entrat a la cuina durant més d'una setmana. Sembla que la cosa ja va a millor i ara ja em puc tornar a mirar el menjar amb bona cara.

De totes maneres la recepta d'avui és la que fa una setmana que tinc pendent de penjar, però fins avui no em venia gens de gust fer-ho. Ara tornem a l'atac!!!

Aquí va una recepta molt simple i molt comuna (tal i com demostra el títol), però que si li donem un toc de batedora doncs ens queda la mar d'original i refrescant!

Aquí van els ingredients:

Ingredients:

  • 200 ml de nata 
  • 250 gr de maduixes
  • 1 sobre de gelatina
  • 150 gr de sucre glaç
  • Menta fresca
Elaboració:

Un cop hem comprat les maduixes les netejarem amb aigua de l'aixeta i les tallarem a trossos. (en reservarem algunes per decoració)

Les triturarem juntament amb el sucre i ho posarem a foc lent fins que bulli, en aquest moment afegirem la gelatina i remenarem fins que aquesta es dissolgui. Ho deixarem refredar.

Mentre es refreda aprofitarem per montar la nata (no cal sucre, doncs la dolçor ja l'aportaran les maduixes)

Un cop montada la podrem barrejar a poc a poc i remenant amb les maduixes. I ja tindrem la mescla feta.

La posarem en els recipients on la volguem servir i els deixarem a la nevera.

Un cop fred i amb la consistència de tarta freda ja ho podrem decorar.

Ull!!! 
* Jo ho vaig fer el dia abans i, per tant, ho vaig posar a la nevera, però si ho fem al mateix dia ho haurem de posar un parell d'hores al congelador per tal que agafi la consistència i llavors posar-ho a la nevera.
** Demano disculpes per la simple decoració doncs ja no em trobava bé en el moment de decorar. Hi quedaria genial algun canuto de xocolata, o xocolata ratllada.

dilluns, 16 d’abril del 2012

AGNOLOTTI DE BOTIFARRA AMB SALSA BICOLOR

Aquesta és una recepta que fa temps que tinc pel calaix, però que mai trobava el moment de passar-la. Així que aprofito el meu últim dia de vacances (d'aquí la meva desconnexió) per passar-vos la recepta.

La pasta és un dels plats que més m'agrada, així que aprofitant una recepta que va deixar la Roser de com fer pasta cassolana, i catalanitzant una mica la seva recepta de la morcilla, n'he tret una altra.

Els agnolotti és una pasta que ens recorda pel que fa a la forma, a una empanadilla. He triat aquesta forma, perquè ja veureu que és molt senzilla de fer (es necessita una mica de paciència) i queden tots bastant homogènis pel que fa a la forma. A veure que us sembla.

Ingredients per a la pasta:

  • 100 gr de farina integral
  • 100 gr de farina normal
  • 2 ous
  • Mitja botifarra negra
Elaboració de la pasta:

Per a fer la pasta barregem les farines i els dos ous, i la treballem amb les mans, fins a aconseguir una massa homogènia. 

Quan ho tinguem, l'anem estirant amb un rodet, o en cas que tinguem màquina per a pasta, doncs evidentment ho fem amb aquesta. 

Quan la massa tingui, uns dos mil·límetres ja en podrem fer els agnolottis. Agafem un motlle circular (en cas de no tenir-ne un got de cuina ens servirà) i anem fent cercles a la massa amb el motlle.

Buidem la botifarra de tota la seva carn i n'agafem pessics i els posem a l'interior de la massa. Dobleguem la massa per la meitat fent un semicercle amb el farcit a l'interior i el tanquem apretant el voltant amb la punta d'una forquilla.

Una vegada tinguem tots els agnolotti fets, ja podem posar la pasta a bullir. Com que és pasta fresca i si l'hem fet ben fina no ens tardarà gens a coure's. Posem una olla al foc amb aigua i un raig d'oli. Quan arrenqui el bull hi afegim la pasta. Quan tots els agnolotti estiguin surant la pasta estarà feta.


Com que la botifarra sempre em recorda al menjar a la brasa, vaig pensar que el podríem acompanyar amb unes salses també sortides de la brasa i que ja us vaig presentar fa uns dies. Així doncs hi posarem salsa de pebrot i salsa d'albergínia.

Ingredients i elaboració salsa de pebrot:


Ingredients i elaboració salsa d'albergínia:


I el resultat vindria a ser el següent:



Què us sembla? Que aprofiti!!!!

divendres, 6 d’abril del 2012

CREMA DE CARBASSA AMB ROQUEFORT

Aprofitant aquesta pluja impressionant que està caient i que no ens deix sortir de casa, aprofitaré per explicar una de les receptes de la meva sogra. A casa mai hem tingut costum de menjar carbassa i la vaig descobrir fa molt poc. Em va semblar exquisita i saníssima, que més es pot demanar?

Només hi vaig afegir una petita marca de la casa, el FORMATGE que com a quasi tots els plats, ha d'aparèixer per algun lloc o altre!

Un plat ideal per totes les edats!!!!

Ingredients:

  • 500 gr de carbassa
  • 2 cebes
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 dent d'all
  • 2 patates
  • 200 gr roquefort
Elaboració:

Triturar la ceba i les pastanagues ratllades i posar-les a daurar en una olla amb oli a foc molt baix.

Mentre traurem la carn de la carbassa i la tallarem a trossos grans. Farem el mateix amb les patates

Quan la verdura estigui daurada, hi afegirem les patates i la carbassa.

Hi posarem aigua sense que arribi a cobrir (sinó la crema ens quedarà massa aigualida), i ho anirem remenant de tant en tant.

Ho deixarem a foc lent durant 30 minuts.

Transcorregut aquest temps, ho triturarem amb la batedora i hi afegirem el formatge. Un cop hi tinguem el formatge en comprovarem la sal i si és necessari n'afegirem.

I això és tot amics!!! Només cal emplatar-ho i posar-hi una bon raig d'oli verge.

Bon profit!!!

dimecres, 4 d’abril del 2012

SALSA DE PEBROTS

Quan pensem en albergínia quina és la següent verdura que ens ve al cap? Evidentment, el pebrot.

Així que seguidament us explicaré una salsa igual de fàcil que la de l'albergía però amb pebrots!


Ingredients:


  • 1/2 pebrot
  • 1 dent d'all
  • 50 ml de nata per cuinar
  • oli i sal
Elaboració:

Tallar el pebrot i la dent d'all a trossets

En una paella hi posem l'oli i l'all perquè es dori

Quan l'all estigui daurat, hi afegim el pebrot i el deixem a foc mig durant 5 minuts.

Passats els 5 minuts hi afegim la nata i ho deixem 10 minuts, remenant constantment per tal d'extreure al màxim l'aigua del pebrot.

Ho posem en un recipient i ho triturem amb la batidora. I ja tenim la salsa feta!!!

Cada dia em supero més en fer les coses fàcils eh? Tot i que el que s'ha de tenir en compte és que és una salsa deliciosa i que va bé, amb pasta, amb carns i també com a sobregit d'arrossos evitant el tomàquet i la ceba típics.

Ara només us queda provar-ho!

dilluns, 2 d’abril del 2012

SALSA D'ALBERGÍNIA

Avui toca una entrada molt fàcil. Una salsa d'albergínia ideal per a pasta o per acompanyar qualsevol tipus de carn. Com que és molt fàcil doncs la presentarem molt ràpidament:

Ingredients:

  • 1/2 albergínia
  • 1/2 ceba
  • Oli d'oliva
  • Sal
Elaboració:

En una paella posarem un bon raig d'oli d'oliva i quan estigui calent hi afegirem la ceba.

Passats 2 minuts hi afegirem l'albergínia i ho salarem. Ho deixarem tapat que es vagi coent amb el propi vapor.

Quan l'albergínia ja estigui tova, ho posarem en un bol i ho triturarem amb la batedora. Si veiem que queda molt espès hi podem afegir aigua tenint en compte de rectificar la sal.

I llestos!!!

Un recepta molt fàcil oi que sí?

diumenge, 1 d’abril del 2012

LIONESES

Avui us deixaré una recepta molt típica i antiga. La recepta me l'ha passat la meva àvia, alhora que a ella li va passar una amiga de la seva mare que ho havia extret d'un llibre de la família. Segurament la majoria no entendreu les mesures que hi posa (jo com a mínim no en tenia ni idea) però em sembla molt curiós posar la recepta tal com deia el llibre original. Com que la meva àvia em dir l'equivalència de les mesures doncs us les donaré entre parèntesi.

Ingredients per a la massa:



  • 1 petricó de llet (250 ml)
  • 4 onces de mantega (130 gr)
  • un polsim de sal
  • pell d'una llimona
  • 6 onces de farina, meitat de força i meitat normal (100gr de cada)
  • 5 ous
Ingredients per a la nata:



  • 500 ml de nata per montar
  • 75 gr de sucre
  • 2 sobres gelatina neutra
  • Si la voleu trufar, només us faltaran unes cullerades de cacau en pols

Elaboració:

En un cassó hi posem la llet, la mantega, la pell de llimona. Quan comenci a bullir, retirem la pell de llimona i hi afegim la farina, remenant constantment.

Quan tota la massa està compactada, la deixem refredar una mica.

Seguidament hi anem afegint els ous d'un en un. Quan un s'hagi incorporat a la massa hi afegim el següent.

Quan hi tinguem tots els ous afegits, ja tindrem la massa feta. Amb dues culleretes de postres, anem fent boletes i les posem sobre un paper de forn a la safata del forn. I ho coem a 210ºC. El temps es molt relatiu, la primera fornada sempre tarda una mica més. Però quasi segur, que un cop tingueu les boletes de la segona fornada, la primera ja la tenim inflada i torradeta.

Mentre podem anar muntant la nata. Com sempre per muntar la nata aquesta necessita fred. Com retardar l'escalfament? Primer deixo la nata per montar uns 20 minuts al congelador i el mateix temps s'està el bol de vidre i les varetes a la nevera.

Transcorregut aquest temps, poso la nata al bol i la remeno fins que quedi una mena de crema. 

Quan tenim la textura de crema hi afegeixo el sucre i la gelatina sense parar de remenar. Poc a poc s'anirà muntant i endurint.

Si volem trufar-la, només caldrà, un cop muntada afegir-hi unes cullerades de cacau i remenar fins que s'incorporin.

 Ara ja només ens queda tallar la lionesa per la meitat i anar reomplint de nata o de trufa!