dijous, 10 de maig de 2012

TEMPS DE COCCIÓ
Avui l'entrada no és un recepta, sinó més aviat una entrada relacionada amb la cuina. 
 "El vals lent de les tortugues" és un llibre de Katherine Pancol, on s'explica totes les històries que li ocorren a ella i a la gent que l'envolta, família, amics, veïns... No és un gran llibre i tal i com diu el títol és molt lent, amb moltes històries que si les esborressis no hi faltaria res en el llibre.

Tot i això, m'agrada força com escriu l'autora i les múltiples referències a altres temes que introdueix al llarg d'una història principal.

Un d'aquests temes són Els temps de cocció a l'Edat Mitjana. Com calculaven el temps que es tardava a coure un plat? Aquí va un fragment del llibre on ens ho explica:

Les receptes s'escrivien en mesures religioses. Es feia coute el menjar "des de l'hora de les vespres fins a la nit", bullir els raviolis de carn l'estona de "dos parenostres" i les nous durant "tres avemaries...
A les cuines, els marmitons recitaven pregàries, controlaven la cocció, tastaven, tornaven a pregar reprenent el rosari"

Em va semblar tan curiosa la ressenya que no he pogut evitar escriure-la i és que m'imgino jo buscant a internet quina és l'hora de les vespres i fent memòria per recordar el parenostre i l'avemaria sense perdrem i ja no cal dir res de resar un rosari, que això ja no ho vaig fer mai de la vida. Curiós, no?