dijous, 15 d’agost del 2019

PASTÍS DE FORMATGE I CAFÈ

I quan arriba l'agost seguim d'aniversaris. En aquest cas un altre pastís senzill i molt fresc.

Ingredients
  • Per a la base de 26 cm
    • 250 gr de galetes tipus digestive
    • 100 gr de mantega
    • sal
    • canyella
  • Per al pastís de café
    • 150ml de llet
    • 4 cullerades de café soluble
    • 120 gr de sucre
    • 1 sobre de gelatina neutra
    • 475gr de formatge d'untar
    • 400 ml de nata
  • Per a la decoració he aprofitat les restes que em van sobrar de la crema de nata del pastís de números però ho podríem fer amb nata muntada i una mica de canyella espolsada per sobre.
Elaboració

Com sempre començarem desfent la mantega al micrones i mentre xafarem amb un morter la galeta fins a fer-ne una pols.

Barrejarem la mantega amb la galeta i hi posarem un polsim de sal i una mica canyella.

Posarem la barreja a la base del motlle i ho guardarem a la nevera.

Tot seguit, prepararem el pastís. En un got escalfarem una mica de la llet i hi desfarem la gelatina. En un cassó posarem la resta de la llet i hi dissoldrem el sucre i el café. Després hi posarem la gelatina un cop dissolta.

Per altra banda, muntarem la nata ben firma.

També batirem el formatge d'untar que barrejarem amb la nata. Quan la mescla sigui homogènia hi afegirem la llet amb el café i ho barrejarem tot fins que tingui un color ben homogeni.

Ho decantarem sobre la base de galeta i ho reservarem a la nevera unes dues hores.

Finalment podem decorar-ho amb la nata muntada i un polsim de canyella per sobre. 

Si el pastís el servim en ple estiu, recomano posar-lo unes dos hores abans de servir al congelador i treure'l una estona abans de servir, ja que així ens agafa més consistencia i a més, ens refresca més al manjar-lo.



M'agrada molt posar-hi unes espelmes de números de xocolata gegants, però en ple estiu si no les encarregues no en fan, així que ho he hagut de servir amb uns números de xocolata que no són gens vistossos, però ja se sap que si vols tenir bon producte no s'usa massa la xocolata en ple estiu i a la pastisseria on els compro sempre es comprometen amb la qualitat.

MOLTES FELICITATS SEBAS


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada