dimarts, 11 d’abril de 2017

PA DE CIGRONS

M'encanta provar noves farines i és que avui en dia tenim la sort de disposar de moltes varietats diferents de cereals. Fins fa poc la farina de blat era la universal i per casos especial féiem servir farina de moresc, però amb l'augment de la detecció d'intoleràncies s'ha posat al nostre abast una gran varietat de farines. I a mi m'agrada provar-les totes.

Avui us porto un pa fet amb una farina que no és de cereal, sinó de llegum. Té un gust molt particular, que fa que el pa sigui molt aromàtic per si sol. En aquest cas, és un pa que sí que porta farina de blat ja que la farina de cigró no obtenim les propietats necessàries per a poder tenir una bona fermentació per a l'elaboració del pa.

Ingredients
  • 200 gr de farina de cigró
  • 400 gr de farina de blat
  • 50 gr de mantega
  • 10 gr de sal
  • 25 gr de llevat fresc
  • 350 ml d'aigua
Elaboració

En un bol barrejarem tots els ingredients, deixant el llevat pel final. Quan tinguem la massa ben treballada hi afegirem el llevat i la treballarem una mica més.

La deixarem llevar un mínim de 3 hores, però quantes més siguin millor, jo a vegades el faig al vespre per enfornar l'endemà o a primera hora del matí per enfornar al final de la jornada laboral.

Pre escalfarem el forn a 190ºC i hi posarem un bol amb un drap amb aigua per tal d'augmentar el grau d'humitat del forn i sense ventilador.

El courem durant 20-25 minuts.


I d'un bon pa en podem fer un millor entrepà.

BON PROFIT!!!