dissabte, 13 de juliol del 2013

ROTLLO FRED DE PATATA

El que us presento avui és un plat que farà les delícies dels petits i és que la seva base és la patata, i aquest és un aliment molt versàtil que ens agrada en cada una de les opcions que ens presenta, a més té moltes propietats nutritives.

Aquesta vegada us el presento en forma de rotllo de fred, ideal per deixar-lo preparat a la nevera abans d'anar a la platja o a la piscina i així tenir-lo a punt, arribar a casa i menjar!!!!

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 patates grans
  • 3 ous
  • 250 gr de tonyina
  • 150 ml de tomàquet fregit
  • 100 ml de maionesa
  • Olives negres i verdes
  • Tires de pebrot escalivat
Elaboració:

Rentarem les patates i les posarem a bullir en aigua i sal fins que estiguin toves. Uns 10 minuts a l'olla exprés. Quan estiguin cuites, les pelarem.

Posarem els ous en un cassó en aigua bullent  i sal durant 10 minuts. Els deixarem refredar i en traurem la closca.

Ratllarem els ous i barrejarem la meitat dels ous ratllats amb la tonyina i el tomàquet fregit. Ho deixarem a la nevera.
Per altra banda, aixafarem les patates fins a obtenir un puré.

Posarem un tros de paper film sobre el marbre i hi estendrem el puré de patata que hem fet. Li donarem forma rectangular.

A sobre hi posarem la barreja de tonyina, ou i tomàquet i ho enrotllarem amb el paper film. Quan tinguem el rotllo format, treurem el paper film i recobrirem tot el rotllo amb maionesa i amb la resta d'ou ratllat.

Finalment el decorarem amb les olives i el pebrot i ho reservarem a la nevera.





MOLT BON PROFIT!!!

12 comentaris:

  1. toma la Montse! perquè acabo de dinar, que si no em poso a bollir patates a la de ja!

    ResponElimina
  2. ah! q sóc la Núria de La Riera (no tinc compte a google)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Núria, m'alegra molt veure't per aquí, aviam si aquest agost ens podem veure personalment. Un petonàs

      Elimina
  3. que buena pinta y que bien presentado..besos

    ResponElimina
  4. Montse,De ben segur que aquest rotllo és bonissim.
    Avui les Dues hem preparat pastís fred. quina casualitat.

    ResponElimina
  5. Apa que bo i refrescant!! a més el farciment admet infinitat d'aliments, amb tonyina per això segur que m'encanta!

    ResponElimina
  6. M'encanten aquests rotllos, pero se'm dona fatal montar-los sempre els acabo trencant. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  7. el rotllo de patata i el pastis de pa de motlle son dos plats d'estiu que em rexiflen! m'encanten! petons

    ResponElimina
  8. Que rollito de patata más rico y más fresquito Montse..hummm
    Gracias por compartir la receta!!Besos

    ResponElimina
  9. Qué receta tan buena y fresca, es perfecta para el verano. Una presentación estupenda. Me has dado una idea estupenda para hacer esta semana. Besinos

    ResponElimina
  10. Hola guapa :), vengo a responderte a tu pregunta sobre la lactonesa, es parecida a la mayonesa, solo que no lleva huevo, esta elaborada con leche, aceite (utilizo girasol, es mas suave) y un poquito de sal, esta muy rica, un besito y encantada de conocerte.

    ResponElimina