dimecres, 10 de juliol del 2013

BARBACOA DE VERDURES

Avui és presentaré un plat molt senzill de fer, econòmic i molt sa.
Amb el bon temps tenim més ganes de passar les hores a l’exterior, a la platja, a la muntanya o al camp i per què no amb amics i fent algun àpat tots junts.
Per a mi una de les millors coses que té l’estiu són les nits a la fresca amb els amics. Tinc la sort de tenir amics que tenen cases amb jardí i barbacoa i és clar, això ja és un motiu de festa. Poques coses són millors que una barbacoa a l’aire lliure acompanyada d’unes begudes ben fresquetes i unes quantes espelmes a la taula per ambientar la nit.
Doncs aquesta és precisament la proposta que us deixo avui, però sortiré de les típiques carnades i és que a l’estiu no ve mai tan de gust atiborrar-te de carn, així que he pensat en una cosa més lleugera.
També us he de dir que és un plat que podeu fer a casa vostra en una planxa, que de fet la foto que us deixo avui és precisament d’alguna de les vegades que he fet aquest plat a casa i és que com he dit al principi és un plat molt sa i això és bo per a tot l’any.

Ingredients per a 4 persones:
  • 2 carbassons
  • 1 albergínia
  • 4 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • Carn al gust (en aquest cas gall d’indi)
  • Opcional: hi podem afegir aquest tipus de patates (aquí)
Elaboració:
En primer lloc hem d’aconseguir una bona brasa, quan el foc està més intens, és el moment de coure les carns més gruixudes com per exemple les llonganisses o botifarres.

Tallarem totes les verdures ben fines, rodanxes per al carbassó i l’albergínia i tires per a la resta de verdures.

Quan ja tinguem una bona brasa les salpebrem i les posem a la barbacoa (ha de tenir una graella de forat petit).


Només caldrà donar-li un parell de voltes fins que totes les verdures estiguin ben cuites i ja ho podrem servir al plat.

Ja veieu quin plat més ràpid i acolorit que hem preparat amb un moment, només es necessita paciència per anar girant les verdures!




BON PROFIT!!!!

14 comentaris:

  1. Me parece muy rico y sobretodo sano :) para el fin de semana me encantan las barbacoas. un beso!!

    Recetas de una gatita enamorada
    Estoy de sorteo!

    ResponElimina
  2. me encantan las verduras asi,son muy buenas
    Bss

    ResponElimina
  3. Este plato es una maravilla, y lo mejor es que se puede hacer con una gran variedad de verduras. Es una manera muy sabrosa y saciante de comer verduras!! Besos!!

    ResponElimina
  4. Hola Montse, enhorabona pel teu blog!! Salutacions

    ResponElimina
  5. Una barbacoa, sana, variada i bonissima
    I si li afegim una mica de romescu?

    ResponElimina
  6. A l'estiu i per compartir, un plat genial, Montse.

    ResponElimina
  7. bonissima aquesta barbacoaaa!!! i amb gall d'indi mooolt millor! petons

    ResponElimina
  8. Como me gusta hacer barbacoa pero ahora en mi piso imposible..Solo cuando voy a la casa de mis padres nos desfogamos...jajaja
    Un super 10 Montse!!Bs

    ResponElimina
  9. A mi l'estiu i la calor no m'agraden gaire però sens dubte m'encanten les sandàlies i les barbacoes!!! les verduretes així tenen un sabor espectacular!

    ResponElimina
  10. Super bona...i ve molt de gust ara.
    Com et cuides !!!...eh?

    ResponElimina
  11. M'encanta la barbacoa de verdures, tot i que no m'he animat mai a preparar-ne a casa. Ja veig que no pot faltar, aquest estiu!
    Marta

    ResponElimina
  12. Rico y sano ,no se puede pedir mas
    besinos

    ResponElimina
  13. No hi ha com les verdures i la carn a la brasa! encara que la majoria de les vegades ens hem de conformar i fer-les a la plaxa... que també estan bones! petó

    ResponElimina
  14. Querida seu churrasco esta saudável amei, já virei seguidora beijos Luci

    ResponElimina