Aquesta recepta va
ser una recomanació d’una companya del blog la Cocina de Camilni, per a un sopar informal
d’amics, la veritat és que la presentació que ella ens ofereix de
la recepta és una passada, la podeu veure aquí.
Jo la vaig adaptar
una mica més als gustos dels invitats, per tant , no és tan
espectacular però això no la fa menys bona. Us puc ben dir que si
el feu és un èxit assegurat.
Tot i que la vaig
fer fa unes setmanes encara no l’havia penjat, així que ara
aprofitaré la recepta per participar al Memòries d’una cuinera,
que aquest mes ens demanen una recepta de sandvitx, doncs aquí teniu
el meu sandvitx gegant!
Ingredients:
- Pa de motlle sense crosta
- Formatge per untar
- Formatge per gratinar
- Tonyina
- Maionesa
- Formatge a talls
- Pernil dolç
- Tomàquet triturat*
*No poso quantitats
ja que dependrà de la mida del motlle
Elaboració:
En primer lloc
decidirem en quin motlle ho fem. Es pot usar un d’alumini que
sempre ens facilitarà les coses. Com que jo no en tenia, vaig
aprofitar un de vidre quadrat i en vaig cobrir la base i els laterals
amb paper film per després poder treure el super sandvitx més
fàcilment.
Barrejarem la
maionesa amb la tonyina.
Ara només és
qüestió d’anar posant capes al gust de cadascú.
En primer lloc
posarem una capa de pa que el tallarem per tal que quedi perfectament
encaixat dins el motlle, ha de quedar lleugerament atapeït.
Untarem una capa de
tomàquet triturat. A sobre hi posarem una capa de maionesa amb
tonyina i una capa de pa.
Afegirem una capa
amb formatge en talls i una altra de pernil seguidament d’una de
pa.
Afegirem una altra
capa de formatge en talls i una altra de pernil i una altra de pa.
Untarem aquesta
darrera capa de pa amb tomàquet i maionesa amb tonyina i acabarem
amb una altra capa de pa.
Tapem el sandvitx
amb paper film i a sobre hi posem alguna cosa pesant, per recomanació
de La Cocina de Camilni jo hi vaig posar 4 envasos de llet i ho vaig deixar a
la nevera durant unes 4 hores (pot ser menys temps)
Un cop ja el tinguem
fred el podrem treure de la nevera i el desmotllarem.
Untarem tot els
sandvitx amb formatge per untar i a sobre hi posarem formatge per
gratinar i el posarem a gratinar al forn durant uns minuts. Així
tots els formatges que conté es desfaran lleugerament.
El resultat és
aquest:
Curiós? I al
final no deixa de ser un sandvitx!!!
BON PROFIT!!!!
Quina coincidencia, jo tambe tinc preparat per publicar el meu sandvits amb bexamel i gratinat. Aquest si que es gegant.
ResponEliminaPetons
iieeaaaaaa!! aquest aquest!! aquest és dels meus!! gegant i a revosar de formatge! tu i jo fariem un bon tandem per muntar un negoci de sandvitxos post-festa! jaja petons
ResponEliminaI tant gegant, Montse!! éS genial! El de formatge i pernil dolç és un sanvits que té èxit assegurat, i si a més el gratines i el fas gegant... segur que vola!!! Petons
ResponEliminaQuina bona idea fer un sandvitx gegant!!! m'encanta!!
ResponEliminasuper gigante y super bueno así con capas queda muy bien
ResponEliminaPeto
Montse guapa, doncs el teu tampoc es queda enrrera!! Es veu fantàstic i molt apetitós... i com tu dius, no deixa de ser un sandwitx, però quin sandwitx!!! Jeje
ResponEliminaUn petonet.
M'agrada molt la idea d'un sandvitx gegant, segur que m'animo a preparar-ne un aviat.
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar.
Que bo...i fet així gegant et quedes amb el personal, heheh. Caura aquest estiu, en pots estar segura!
ResponEliminaPtnts
Dolça
amb betxamel?? ostres que bo ha d'estar! moltíssimes gràcies per participar. Petonets
ResponElimina