Ingredients per a la massa:
- 1 petricó de llet (250 ml)
- 4 onces de mantega (130 gr)
- un polsim de sal
- pell d'una llimona
- 6 onces de farina, meitat de força i meitat normal (100gr de cada)
- 5 ous
- 500 ml de nata per montar
- 75 gr de sucre
- 2 sobres gelatina neutra
- Si la voleu trufar, només us faltaran unes cullerades de cacau en pols
Elaboració:
En un cassó hi posem la llet, la mantega, la pell de llimona. Quan comenci a bullir, retirem la pell de llimona i hi afegim la farina, remenant constantment.
Quan tota la massa està compactada, la deixem refredar una mica.
Seguidament hi anem afegint els ous d'un en un. Quan un s'hagi incorporat a la massa hi afegim el següent.
Quan hi tinguem tots els ous afegits, ja tindrem la massa feta. Amb dues culleretes de postres, anem fent boletes i les posem sobre un paper de forn a la safata del forn. I ho coem a 210ºC. El temps es molt relatiu, la primera fornada sempre tarda una mica més. Però quasi segur, que un cop tingueu les boletes de la segona fornada, la primera ja la tenim inflada i torradeta.
Mentre podem anar muntant la nata. Com sempre per muntar la nata aquesta necessita fred. Com retardar l'escalfament? Primer deixo la nata per montar uns 20 minuts al congelador i el mateix temps s'està el bol de vidre i les varetes a la nevera.
Transcorregut aquest temps, poso la nata al bol i la remeno fins que quedi una mena de crema.
Quan tenim la textura de crema hi afegeixo el sucre i la gelatina sense parar de remenar. Poc a poc s'anirà muntant i endurint.
Si volem trufar-la, només caldrà, un cop muntada afegir-hi unes cullerades de cacau i remenar fins que s'incorporin.
M'encanten les lioneses farcides de nata!! Són un vici!! i t'ho pots creure que mai n'he fet??!! m'hauré de posar mans a l'obra. Em fa gràcia les mesures amb onces, mun avia té un llibre que també ho mesura així...jej petons
ResponEliminaQuina bona pinta!!!! T'han quedat molt bé!!!!
ResponEliminaSilvis ja te'n podries fer un tu de postres, així em copiaria cosetes i en compratíriem d'altres!!!
ResponElimina