La pasta és un dels plats que més m'agrada, així que aprofitant una recepta que va deixar la Roser de com fer pasta cassolana, i catalanitzant una mica la seva recepta de la morcilla, n'he tret una altra.
Els agnolotti és una pasta que ens recorda pel que fa a la forma, a una empanadilla. He triat aquesta forma, perquè ja veureu que és molt senzilla de fer (es necessita una mica de paciència) i queden tots bastant homogènis pel que fa a la forma. A veure que us sembla.
Ingredients per a la pasta:
- 100 gr de farina integral
- 100 gr de farina normal
- 2 ous
- Mitja botifarra negra
Elaboració de la pasta:
Per a fer la pasta barregem les farines i els dos ous, i la treballem amb les mans, fins a aconseguir una massa homogènia.
Quan ho tinguem, l'anem estirant amb un rodet, o en cas que tinguem màquina per a pasta, doncs evidentment ho fem amb aquesta.
Quan la massa tingui, uns dos mil·límetres ja en podrem fer els agnolottis. Agafem un motlle circular (en cas de no tenir-ne un got de cuina ens servirà) i anem fent cercles a la massa amb el motlle.
Buidem la botifarra de tota la seva carn i n'agafem pessics i els posem a l'interior de la massa. Dobleguem la massa per la meitat fent un semicercle amb el farcit a l'interior i el tanquem apretant el voltant amb la punta d'una forquilla.
Una vegada tinguem tots els agnolotti fets, ja podem posar la pasta a bullir. Com que és pasta fresca i si l'hem fet ben fina no ens tardarà gens a coure's. Posem una olla al foc amb aigua i un raig d'oli. Quan arrenqui el bull hi afegim la pasta. Quan tots els agnolotti estiguin surant la pasta estarà feta.
Com que la botifarra sempre em recorda al menjar a la brasa, vaig pensar que el podríem acompanyar amb unes salses també sortides de la brasa i que ja us vaig presentar fa uns dies. Així doncs hi posarem salsa de pebrot i salsa d'albergínia.
Ingredients i elaboració salsa de pebrot:
Aneu al següent enllaç: http://estoneslliures.blogspot.com.es/2012/04/salsa-de-pebrots.html
Ingredients i elaboració salsa d'albergínia:
Seguiu el següent enllaç: http://estoneslliures.blogspot.com.es/2012/04/salsa-dalberginia.html
I el resultat vindria a ser el següent:
Què us sembla? Que aprofiti!!!!
Doncs, aixó es veu molt apetitós, m'han agradat molt les salses.
ResponEliminaMuxuak
Em sembla genial aquest plat!! i com a plat únic!! a sobre amb l'acompanyament de les salses...un 10 et poso!! la pasta feta a casa és moolt millor!! ;)
ResponElimina