Ingredients:
Per a la capa de carn:
- 350 gr de carn de vedella picada
- 300 ml de salsa de tomàquet
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 branquilló d'api
- 2 dents d'all
- 1 got de vi negre
- Farigola i romaní
Per al puré de patates:
- 1 kg de patates
- 200 ml de llet sencera
- 25 gr de mantega
Elaboració:
Tallarem totes les verdures ben petites i les sofregirem. Primer afegirem la ceba i els alls i quan la ceba ja estigui transparent afegirem la resta de verdures.
Seguidament afegirem la vedella i el got de vi. Ho remenarem fins que la vedella estigui ben cuita.
Després afegirem la salsa de tomàquet i baixarem el foc al mínim i ho deixarem coure ben bé 30 minuts o fins que quasi bé no quedi líquid.
Un cop cuit afegirem les herbes aromàtiques.
Mentre la carn s'està reduint farem el puré de patates. Posarem les patates a bullir en aigua i sal fins que estiguin toves.
Quan ja no cremin les pelarem i les triturarem amb una forquilla, hi afegirem la mantega i la llet sencera per a fer el pure. No ha de quedar excessivament líquid.
En una safata de forn hi posarem la carn i a sobre hi posarem el puré de patata, en aquest cas el vaig posar amb una mànega amb la punta estrellada, però es pot abocar directament.
Boníssim!! la carn i el puré fan molt bona parella, i la presentació t'ha quedat xulíssima! un petó!
ResponElimina