dijous, 14 d’agost del 2014

COTTAGE PIE

Tot i que el nom és molt anglès és una versió adaptada del típic pastís de carn anglès. És un plat ben atractiu i amb uns ingredients tant corrents que de ben segur que agradarà a tothom.

Ingredients:

Per a la capa de carn:

  • 350 gr de carn de vedella picada
  • 300 ml de salsa de tomàquet
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 branquilló d'api
  • 2 dents d'all
  • 1 got de vi negre
  • Farigola i romaní
Per al puré de patates:
  • 1 kg de patates
  • 200 ml de llet sencera
  • 25 gr de mantega
Elaboració:

Tallarem totes les verdures ben petites i les sofregirem. Primer afegirem la ceba i els alls i quan la ceba ja estigui transparent afegirem la resta de verdures.

Seguidament afegirem la vedella i el got de vi. Ho remenarem fins que la vedella estigui ben cuita.

Després afegirem la salsa de tomàquet i baixarem el foc al mínim i ho deixarem coure ben bé 30 minuts o fins que quasi bé no quedi líquid.

Un cop cuit afegirem les herbes aromàtiques.
Mentre la carn s'està reduint farem el puré de patates. Posarem les patates a bullir en aigua i sal fins que estiguin toves.

Quan ja no cremin les pelarem i les triturarem amb una forquilla, hi afegirem la mantega i la llet sencera per a fer el pure. No ha de quedar excessivament líquid.

En una safata de forn hi posarem la carn i a sobre hi posarem el puré de patata, en aquest cas el vaig posar amb una mànega amb la punta estrellada, però es pot abocar directament.

Gratinarem al puré al forn per tal que quedi torrat, hem de tenir en compte que tarda més en gratinar-se que si hi posem formatge. Això ja va a gustos.

BON PROFIT!!!

1 comentari:

  1. Boníssim!! la carn i el puré fan molt bona parella, i la presentació t'ha quedat xulíssima! un petó!

    ResponElimina