Doncs aquí en va un d'elles: Endívies amb gules, gambetes i anxoves. Com que l'estiu ja s'acaba serà una amanida temperada. Amb la sal que ens aporten les gules i les anxoves dissimularem una mica el gust amarg que pugui tenir l'endívia, tot i que us he de dir, que el dia que vaig preparar aquesta amanida, les endívies eren boníssimes i no tenien ni rastre d'amarg.
Anem doncs a proposar-vos el nou plat:
Ingredients per a 4 persones:
- 4 endívies
- 250 gr de gules
- 50 gr de gambetes
- 6 filets d'anxova
- 2 tomàquets grans
- 1 dent d'all
Elaboració:
Netegem les endívies i escollim les fulles més grans. També netegem els tomàquets.
Posem un raig d'oli a la paella i hi fregim l'allet tallat a làmines. Quan aquest ja estigui dauradet, hi afegirem les gules i les gambetes ja cuites tallades a trossets.
Després de 5 minuts apagarem el foc i tallarem les anxoves a trossests petitons que anirem afegint a la paella i remenant per emmalgamar tots els ingredients.
Disposarem les fulles d'endívies fent un cercle pel plat i en els espais hi posarem trossos de tomàquet. Al centre dels plats hi posarem les gules tèbies i ho servirem.
Tot amanit amb un bon raig d'oli i ja tenim una amanida boníssima preparada.
Bon profit!!!
m'encanten les endivies i si estan farcides encara més. una amanida genial!
ResponEliminaHola Montse, m'encanta aquesta recepta.
ResponEliminaGracies per la teva visita i comentari al meu blog.
Em quedo de seguidora, degustant les teves bones receptes.
¡¡¡¡BONA DIADA!!!!!