Tot i que ja s'acosta el final de l'època dels espinacs, avui l'entrada serà una recepta feta amb espinacs molt simple però deliciosa i com que es dissimula amb formatge gratinat la fa més apetitosa davant els que són una mica reticients al color verd. Apunteu!!!
Ingredients per a la beixamel
- 1 litre de brou de pollastre o de verdures
- Mitja ceba
- 50 gr de mantega
- Farina (la que accepti el brou)
- Sal i pebre
Ingredients pels espinacs
- 750 gr d'espinacs (congelats)
- 1 pastilla de Maggi
- 1 dent d'all
- 200 gr formatge ratllat
Elaboració
En primer lloc bullirem els espinacs durant 5 minuts (al ser congelats és més ràpid) i els escorrerem.
Farem la beixamenl, posant en una paella la mantega i la ceba ratllada molt fina. Quan la ceba hagi agafat color hi afegirem quatre cullerades de farina i poc a poc i a foc molt lent hi anirem afegint el brou. Segons si ho volem més o menys espès (per aquesta recepta ho recomano deixar una mica clar) anirem afegint la farina al nostre gust.
Un cop feta la beixamel, en una altra paella posarem un bon raig d'oli, la pastilla de Maggi i la dent d'all picada.
Un cop tinguem els espinacs triturats els hi afegiremi els hi donarem unes quantes voltes.
Finalmet hi afegirem la beixamel i ho remenarem tot.
Quan estigui ben amalgamat ho posarem en una font per anar a forn i hi posarem el formatge ratllat a sobre. Ja només cal encendre el forn i gratinar el formatge, uns 5 minutets de forn i llestos.
Aquest seria el resultat!
Que aprofiti!!!!
Buenas espinacas, si señor. Gracias, ANA, por visitar mi blog. Un besote de OLi de ENTREBARRANCOS
ResponEliminaQue bons Montse, els espinacs m'agraden de totes les maneres, tot i que sé que gratinats d'aquesta manera entren mooolt millor que sols!! tenen moolt bona pinta!! petons
ResponElimina