Després d'una entrada de verduretes, en ve una entrada una mica més animal. Aquest és un pastís de carn de vedella triturat amb sorpresa de formatge i és que si a casa meva es vol triumfar les sorpreses sempre han de ser de formatge.
Els dos darrers caps de setmana a Montblanc (el meu poble) es va celebrar la Setmana Medieval i per a mi una de les millors coses que té és el Mercat Medieval, on pots trobar de tot des de joguines de fusta per nens a l'origen del teu nom en un pergamí passant per tot tipus de menjars : embotits, formatges, pastissos, mels i matons, fruits garrapinyats i com no COQUES DE MONTBLANC. Doncs bé, després de buscar i remenar vaig trobar uns gallecs que sempre vénen a vendre formatge de tetilla, evidentment.
És un formatge molt agrait perquè a part del seu bon gust, té un tacte tendre però alhora té sabor i a més dóna molt de joc ja que és un tipus de formatge que es desfà fàcilment amb l'escalfor. Doncs bé, aquest és la sorpresa del pastís de carn. Com es fa:
Ingredients per a 4 persones:
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 750 gr de picat de vedella
- 100 ml de vi blanc
- 50 ml de tomàquet fregit
- 250 ml d'aigua per a fer puré de patata
- 3 ous
- Herbes aromàtiques (farigola, romaní, orenga)
- Formatge de tetilla
- Sal
- Pebre
Elaboració:
En una paella amb un bon raig d'oli hi posarem la ceba triturada i la dent d'all. Quan la ceba està potxada hi afegirem la carn picada i el vi blanc. Ho salpebrarem. Ho deixarem coure 10 minuts.
Fora del foc afegirem el tomàquet fregit, les herbes i el puré de patata i ho barrejarem
Farem el mateix amb els tres ous un cop hagin estat batuts.
En un bol per al forn, untarem les parets amb oli i les cobreirem de pa ratllat. Omplirem mig recipient i aleshores hi posarem el formatge tallat a tires de mig cm. Afegirem la resta de la carn a sobre.
Ho cobrirem amb pa ratllat i col·locarem al forn prèviament escalfat a 180ºC durant uns 45 minuts.
Un cop cuit ho traurem del bol i ho servirem amb una mica de salsa de tomàquet.
I a menjar!!!!
a mi també em guanyes si la sorpresa té a veure amb el formatge...jeje!! no sabia que era la festa medieval d'allí, ni tampoc conec les coques de montblanc! aii Montse que em mataràs!!! Quina poca cultura tinc....m'ho apunto per l'any que vé que això no pot ser. El budin de carn increible, té una pinta....petons guapi
ResponEliminaMontse!!!! Quina pinta, no he menjat mai pastís de carn, però ho d'estar boníssim!!
ResponElimina