divendres, 9 d’agost del 2019

PASTÍS DE NÚMEROS

Un dels pastissos estrella d'aquesta temporada són els pastissos de números. Fa temps els vaig descubrir per les xarxes i vaig pensar que seria un pastís ideal per al meu germà que aquest any feia una xifra tan especial como són els 30. A més, com que fa anys a l'agost em sembla un pastís ideal perquè és fresc i gens farregós si el decores amb fruites.

Ingredients:
  • 2 làmines de pasta de full
  • Per a la crema:
    • 500 ml de llet sencera
    • 2 ous Mitjans
    • 100 gr de sucre
    • 40 gr farian de moresc
    • pell de mitja llimona
  • Per a la nata:
    • 300 ml de nata
    • 60 gr de sucre
    • Mig sobre de gelatina neutra
  • Per a la decoració (hi podeu posar el que us vingui de gust)
    • Un tros de pinya tallada a trossets petits
    • 1 kiwi
    • Pruna
    • Nabius
    • Móres de xuxe
    • Boles de xocolata
Elaboració:

El dia anterior a muntar el pastís haurem de preparar la crema pastelera. La que hem posat és una crema molt senzilla. En un got reservarem una mica de llet on hi dissoldrem la farina.

En un cassó escalfarem la llet amb la pell de llimona i si es vol també amb canyella i ho deixarem infusionar a foc baix. Quan comencia  bullir apagarem el foc i hi treurem la pell de llimona i hi posarem la resta d'ingredients. Encendrem de nou el foc i anirem remenant amb unes barilles fins que la crema es vagi espessin. Per al nostre postre la necessitarem força espessa.

En primer lloc prepararem la pasta de full. Buscarem per internet els números que necessitem i els imprimirem a mida foli, els retallarem i els usarem de plantilla per a tallar la nostra pasta de full. Jo ho he tallat amb el tallador de pizza per a les parts rectes i amb una punta de Ganivet per a les parts corbes.

Ho posarem sobre el paper de forn i en una planxa per al forn, amb una forquilla punxarem tots els números i els pintarem amb ou dur. A sobre posarem un altre full de paper de forn i ho cobrirem amb l'altra safata de forn per evitar que ens pugi la pasta de full. Ho enfornarem a Dalt i a Baix a 200ºC durant 15 minuts.
Mourem la pasta de full amb molt de compte que no es trenqui a la safata on volguem servir-la definitivament.

Repetirem tot el procés amb la segona massa de pasta de full.

Mentre tenim la massa al forn prepararem la nata. Posarem un bol i les barilles a la nevera i mentre escalfarem una micona d'aigua per a dissoldre la gelatina (seguir instruccions de l'envàs). Un cop dissolta la gelatina ja podrem començar a muntar la nata.
Quan ja ens vagi agafant cos hi afegirem el sucre i la gelatina molt a poc a poc i l'acabarem de muntar. 

Un cop muntada la nata la barrejarem amb la crema que teniem reservada. Ho farem molt a poc a poc i amb moviments envolvents fins a tenir una barreja uniforme.

Prepararem una mànega pasterlera i hi posarem la barreja, triarem la boquilla desitjada, en el meu cas l'estrellada i anirem fent boletes per sobre la planxa de pasta de full. Un cop plena hi assentarem a sobre la segona planxa de pasta de full, farem una lleugera pressió per tal que s'assenti i altra vegada omplirem la capa amb boletes de la crema que hem preparat.


 Finalment, decorarem el pastís amb els fruits o xocolates desitjades.



 Ho reservarema la nevera fins al momento de servir.

Tot i que té varis passos és un pastís molt senzill de fer i sobretot molt bo i que sorprèn molt a tothom per a la seva vistositat i originalitat.


Moltes felicitats Toni per aquests 30.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada