dilluns, 20 de maig del 2013

PASTÍS DE MOKA

Com comença a ser habitual en el blog ha arribat el dia 20 de cada mes i aquest és una mica especial. I és que el blog Desafío en la cocina, celebra el seu primer anyet de vida i ho hem volgut celebrar amb el plat més típic dels aniversaris. Així que el que avui us porto és un pastís de moca per celebrar aquest any de reptes a la cuina.


El "desafío" d'aquest mes era simplement fer un pastís i a partir d'aquí llibertat total. No sabia molt bé per on començar però tenia clar que volia que el pastís fos de cafè i evidentment portés alguna coseta de xocolata. Remenant per la xarxa vaig trobar vàries idees i entre uns i altres vagi treure un pastís, amb una base de pa de pessic de cafè amb una crema de cafè realment molt bona. I la xocolata entra com a part de la decoració, uns bombonets amb sorpresa.
Aquí us deixo la meva recepta, però si voleu veure els pastissos de la resta de companys haureu de clicar aquí!


INGREDIENTS:

Per a la base:

  • 175 g de mantega
  • 180 g sucre glaç
  • 3 ous
  • 180 gr de farina de postres
  • 1 sobre de llevat
  • 2 cullerades de cafè soluble desfetes en una mica de llet
  • Unes gotes d'essència de vainilla
Per a la crema de moka:
  • 100 gr de sure glaç
  • 50 ml d'aigua
  • 2 rovells i 1 clares
  • 75 gr de mantega
  • 1 cullerada gran de cafè
Per als bombons:
  • 100 gr de xocolata de postres
  • 8 avellanes
  • mantega

Elaboració per a la massa:

En primer lloc farem la base del pastís. Batrem la mantega fins a tenir-la en textura de pomada.

Afegirem el sucre i continuarem batent la massa, hi anirem afegint els ous un a un i anirem batent fins que augmenti de volum.

Afegirem la farina i el llevat tamissats.

Desfarem el cafè soluble amb una mica de llet i l'afegirem a la massa juntament amb unes gotes d'essència de vainilla.

Posarem la massa en un motlle i l'introduïrem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20-25 minuts.

Elaboració per a la crema:


Posarem a bullir els 50 ml d'aigua amb el sucre, deixant que es formi un almívar.

En un altre recipient posarem els tres rovells i l'almívar i ho batrem bé.

Afegirem el cafè dissolt en aigua i la mantega. Ho batrem per tal que s'amalgamin tots els ingredients.

Per altra banda muntarem les clares a punt de neu.

I ho barrejarem amb moviments envolvents per tal que no se'ns baixin les clares.

Elaboració dels bombons:

Els hi dic bombons perquè tenen forma de tal, però no és res més que la xocolata desfeta i posada en motlles diferents amb una avellana a l'interior.

Per a desfer la xocolata la posarem al microones 30 segons les vegades que sigui necessari, barrejant de cada vegada per ajudar mecànicament a que es desfaci. Compte que no es cremi, que es molt fàcil que passi i ens amargaria la xocolata!


Per muntar el pastís, tallaríem el pa de pessic per la meitat i l'ompliríem amb la crema que també l'escamparíem per tot la superfície. Decoraríem amb els bombons i unes perles de xocolata.



FELICITATS DESAFIADORES!!!!

Bon profit!

31 comentaris:

  1. Que bo ha de ser amb crema de moka ..........amb el que m'agrada el café ami.
    Petons

    ResponElimina
  2. Qué rica esta tarta de moca! Y además el detalle de los bombones me encanta, te ha quedado estupenda!

    Besos

    ResponElimina
  3. Que rica, me gusta mucho la moka. Te ha quedado genial.
    Felicidades por el añito.

    ResponElimina
  4. Me gusta y el sabor mmmmm de moka apuntada queda ;) tonets guapa

    ResponElimina
  5. Me encanta la moka son una apasionada del café.....besets.

    ResponElimina
  6. Preciosa. El saborcillo a moka debe ser espectacular.

    ResponElimina
  7. Molt bonic el pastisset!!!! m'ha agradat molt!!! Enhorabona pel "desafio". Petonets!!!

    ResponElimina
  8. Que ricaaaaa la moka!!!!!! uuuuuuhhhh que merienda tiene la tarta!!! :) Besos

    ResponElimina
  9. uhmmm esa cremita tiene que estar de lujo!..besos

    ResponElimina
  10. Tiene que estar delicioso con esa crema, me gusta!
    Besos

    ResponElimina
  11. fantastic aquest pastis de primer aniversari!! amb el que m'agrada el café i encara no he preparat mai moka....apuntada la recepta! petons

    ResponElimina
  12. Que buena pinta! seguro que no sobro nada! un beso :)

    ResponElimina
  13. Muy buen ala presentación, me gsuta mucho y el sabor seguro que buenisimo.
    Enhorabuena por el desafio.

    ResponElimina
  14. Te ha quedado preciosa, un besote guapa

    "Pal vientre, todo lo que entre"

    ResponElimina
  15. tiene que estar muy rica!! te ha quedado genial ^^

    ResponElimina
  16. Que buena debe estar Montse.Me invitas a comer un trocito¿Bs

    ResponElimina
  17. Que rica esta tarta con sabor a moka!

    ResponElimina
  18. Pues te ha quedado con una pinta divina, y ese sabor a moka tiene que estar delicioso. Mil besicos querida compi

    ResponElimina
  19. Fantàstic el pastís! La moka m'encanta!
    Marta

    ResponElimina
  20. Felcitats pel pastís. Una bona manera de celebrar-ho.
    Nani

    ResponElimina
  21. Genial tarta, a mi es que la mezcla de café y chhoco me vuelve loca
    Besitos

    ResponElimina
  22. DE MOKA ¡¡¡??
    ME ENCANTA..
    ENHORABUENA

    ResponElimina
  23. ainsss que soy adicta a la moka... no me hagas estooooo!!!!

    ResponElimina
  24. Que bona de cafè, m'encanta!! petonets!!

    ResponElimina
  25. Pastis i bombons! amb crema de moka, deu estar boníssima.
    Petons, Pilar

    ResponElimina
  26. Montse, quina combinació més meravellosa... café i xocolata!! M'encantaaaaa!!
    Un petonàs.

    ResponElimina
  27. Estupenda tarta. Y seguro que está deliciosa con ese sabor a café. Felicidades, un besin

    ResponElimina