Així doncs, avui us presento un plat ideal per aquestes èpoques. És un plat típic basc i us asseguro que recomforta al més fredolic.
Com sempre tenim tantes versions com cases i a més tenim la versió del plat que passa per un sofregit o la versió de bullir-ho directament. Ara us explico els pasos i algunes de les opcions.
Ingredients
- 6 porros
- 2 patates grans
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- aigua
- sal
Elaboració
Tallem totes les verdures a trossets petits, i les col·loquem a l'olla exprés amb molt poca aigua o en una olla normal amb força més aigua. Afegirem sal al gust
Posarem el foc al màxim i quan comenci a sortir vapor reduirem al foc i ho deixarem coure uns 3 minuts en cas de la olla exprés i uns 12 minuts en l'olla normal.
Ho servirem ben calent: verdura amb part de l'aigua.
Ja veureu com us reprèn!!!
*Aquest primer pas és opcional, si no el fem posarem tots els ingredients directament a l'olla a bullir.
que boones son les sopetes quan baixa la temperatura, ja tens raó ja. Jo la vaig preparar una vegada i em va agradar mooolt! crec que, fins i tot, i vaig posar bacallà! en tot cas, una recepta 10!
ResponEliminaQuan es fa la versió de plat únic s'hi afegeix bacallà. Algun dia també en penjaré la recepta. Petó
EliminaNo l'hagués batejat mai així...jo el "tunejaré" amb una mica de col que m'apassiona ;-)
ResponEliminaJordi
No l'he batejat pas jo!!! És el nom basc i literalment significa brou (salda) de porrus (porruak). m'ha agradat la idea de la col, a mi també m'encanta!
Eliminaesta porrusalda esta muy buena y me gustan mucho
ResponEliminapeto