El meu blog de costura

dilluns, 16 d’abril del 2012

AGNOLOTTI DE BOTIFARRA AMB SALSA BICOLOR

Aquesta és una recepta que fa temps que tinc pel calaix, però que mai trobava el moment de passar-la. Així que aprofito el meu últim dia de vacances (d'aquí la meva desconnexió) per passar-vos la recepta.

La pasta és un dels plats que més m'agrada, així que aprofitant una recepta que va deixar la Roser de com fer pasta cassolana, i catalanitzant una mica la seva recepta de la morcilla, n'he tret una altra.

Els agnolotti és una pasta que ens recorda pel que fa a la forma, a una empanadilla. He triat aquesta forma, perquè ja veureu que és molt senzilla de fer (es necessita una mica de paciència) i queden tots bastant homogènis pel que fa a la forma. A veure que us sembla.

Ingredients per a la pasta:

  • 100 gr de farina integral
  • 100 gr de farina normal
  • 2 ous
  • Mitja botifarra negra
Elaboració de la pasta:

Per a fer la pasta barregem les farines i els dos ous, i la treballem amb les mans, fins a aconseguir una massa homogènia. 

Quan ho tinguem, l'anem estirant amb un rodet, o en cas que tinguem màquina per a pasta, doncs evidentment ho fem amb aquesta. 

Quan la massa tingui, uns dos mil·límetres ja en podrem fer els agnolottis. Agafem un motlle circular (en cas de no tenir-ne un got de cuina ens servirà) i anem fent cercles a la massa amb el motlle.

Buidem la botifarra de tota la seva carn i n'agafem pessics i els posem a l'interior de la massa. Dobleguem la massa per la meitat fent un semicercle amb el farcit a l'interior i el tanquem apretant el voltant amb la punta d'una forquilla.

Una vegada tinguem tots els agnolotti fets, ja podem posar la pasta a bullir. Com que és pasta fresca i si l'hem fet ben fina no ens tardarà gens a coure's. Posem una olla al foc amb aigua i un raig d'oli. Quan arrenqui el bull hi afegim la pasta. Quan tots els agnolotti estiguin surant la pasta estarà feta.


Com que la botifarra sempre em recorda al menjar a la brasa, vaig pensar que el podríem acompanyar amb unes salses també sortides de la brasa i que ja us vaig presentar fa uns dies. Així doncs hi posarem salsa de pebrot i salsa d'albergínia.

Ingredients i elaboració salsa de pebrot:


Ingredients i elaboració salsa d'albergínia:


I el resultat vindria a ser el següent:



Què us sembla? Que aprofiti!!!!

2 comentaris:

  1. Doncs, aixó es veu molt apetitós, m'han agradat molt les salses.
    Muxuak

    ResponElimina
  2. Em sembla genial aquest plat!! i com a plat únic!! a sobre amb l'acompanyament de les salses...un 10 et poso!! la pasta feta a casa és moolt millor!! ;)

    ResponElimina