El meu blog de costura

dimecres, 19 de setembre del 2012

SAQUETS D'ESPINACS

Aquest és un aperitiu fet amb pasta filo. La pasta filo és una massa molt fina que sembla paper vegetal i que és molt lleugera. La podem farcir amb mil ingredients i li podem donar mil formes, per tant, és una massa que dóna molta versatilitat a la nostra cuina.

Anem a veure una d'aquestes receptes.

Ingredients:

  • 50 gr d'espinacs
  • 15 gambes
  • 100 gr formatge d'untar
  • 3 làmines de pasta filo
  • Mantega
Elaboració:

En primer lloc bullirem els espinacs amb aigua i sal.

Les gambes les podem saltejar a la paella amb un raig d'oli o les podem bullir en aigua. En aquest darrer cas, com sempre queda menys saborós però és més sa, per tant, ho deixo a les vostres mans.

Si les gambes són petites no caldrà, però si són grans les tallarem a trossets i les barrejarem amb els espinacs i el formatge.

Posarem una mica de mantega en un bol que col·locarem al microones fins que es desfaci.

Sobre paper de forn i en un safata posarem 3 fulls de pasta filo tallats en quadrats d'uns 5cm de costat. Els sobreposarem sobre el paper en forma d'estel i els pintarem amb la mantega.

Amb una cullereta omplirem la part central de la pasta i la tancarem formant un sac.

Ho fornejarem a 180º fins que vegem que la pasta ens queda daurada. 


Si ho hem deixat preparat amb anterioritat, ho escalfarem abans de servir al forn.

BON PROFIT!!!!

3 comentaris:

  1. espinacs, gambes i formatge..una combinació que no falla mai!! m'agrada aquest tipus d'aperitius cruixents que no es fregeixen i tenen un gust superior!

    ResponElimina
  2. Quines saquets més delicios, m'agrada tot el que porten.
    Muxuak

    ResponElimina