dijous, 23 de març de 2017

PASTÍS DE PATATA AMB PERNIL I FORMATGE

A vegades hi ha menjars que els pensem per als més menuts i aquest és un d'ells. Pocs seran els infants a qui no els hi agradarà aquest plat ja que només té 3 ingredients i normalment són els que més agraden als petits, exceptúan, evidentment, tota la gama dolça. Però heu de tenir en compte que els grans també hi gaudim molt amb aquest plat, ja que és bo, bonic i barat.

Ingredients
  • 4-5 patates grans
  • 6 talls de pernil dolç
  • 1 peça de mozzarella
  • formatge ratllat
  • pa ratllat
  • sal 9
  • pebre (opcional
Elaboració

En una olla amb aigua bullint hi posarem les patates. Les deixarem coure fins que estiguin ben toves, uns 30-40 minuts.




Un cop fredes les xafarem amb una forquilla, ahora que les salpebrarem.

Sobre el marbre posarem un paper film on hi estedrem la patata triturada amb formquilla en forma de rectagle.

A sobre hi posarem el pernil i el formatge.

Ho enrotllarem com si féssim un braç de gitano.

Un cop tenim el rotllo hi posarem pa ratllat i formatge per sobre.



Ho enfornarem a 170ºC fins que el pa i el formatge es torrin.



Ja ho podrem servir




BON PROFIT!!!!

dimarts, 21 de març de 2017

SALSA TERIYAKI

Com ja va sent costum, els dimarts us porto receptes complents, és a dir, són receptes que ens serveixem per complementar altres plats o bé són acompanyants o plats senzills tipus aperitiu.

Així que l'entrada d'avui és ben curteta i us explico com fer una salsa teriyaki que us servirà per fer, sobretot, un marinat deliciós de varis tipus de peix.

INGREDIENTS
  • 250 ml de mel
  • 250 ml d'aigua
  • 125 ml de suc de llimona
  • 125 ml de salsa de soja
  • 1 tros de gingebre
  • pebre negre

ELABORACIÓ

Posarem tots els ingredients en cassó i el portarem a ebullició a foc molt lent.

Ho anirem remenant fins que redueixi i quedi amb la textura desitjada.

dijous, 16 de març de 2017

GELEA DE TARONJA AMB MOUSSE DE IOGURT

Després d'unes quantes receptes, per fi us en porto una de dolça i és que es nota que darrerament intentem reduir els sucres en la nostra vida, però de tant en tant, i sempre en la seva justa mesura, un capritx no fa cap mal.

INGREDIENTS x4
  • 150 ml de suc de taronja natural
  • 1 full de gelatina
  • 125 gr de iogurt casolà
  • 25 gr de sucre
  • 150 ml de nata líquida
  • 100 gr de xocolata negra

ELABORACIÓ

En primer lloc agafem una safata de vidre i omplim la base amb una miqueta d'aigua i la posem al congelador.

Hidratarem el full de gelatina.

Posarem la meitat del suc de taronja en un bol i ho posarem al foc fins a l'ebullició. Un cop bulli, afegirem el full de gelatina i el desfarem. Un cop desfet a fegirem la resta de suc de taronja. El repartirem en 4 copes.

En un bol ben fred, muntarem la nata juntament amb el sucre. Després molt a poc a poc i moviments envolvents afegirem el iogurt i ho deixarem reposar a la nevera.

Al bany marina fondrem la xocolata i sobre el gel que tenim a la nevera farem i amb l'ajua d'una mànega farem els dibuixos que volguem, o que poguem. Amb un Ganivet, aixecarem un dels extrems de la xocolata i el deixarem solidificar.

Finalment muntarem les copes. Sobre la gelea de taronja afegirem la mousse i asobre d'aquesta afegirem la xocolata.






BON PROFIT


dimarts, 14 de març de 2017

PATÉ DE MUSCLOS

Avui us porto una entrada rápida. És un aperitiu que agradarà a tothom, és molt fácil de fer i amb uns bons complements pot quedar un aperitiu d'allò més sorprenent.

Ingredients
  • Formatge per untar
  • 1 llauna de musclos
  • Volovans, culleretes de pasta de full, torradetes...
Elaboració

En un pot de batedora posem el formatge per untar i tots els musclos.

Ho triturem.

Ho disposem en el recipient que haguem triat i servim a taula.

Fácil eh?


BON PROFIT


dijous, 9 de març de 2017

CREMA DE XIRIVIA

Malgrat que hi ha dies que no ho sembli, encara és hivern així que encara tenim uns dies per preparar aquesta deliciosa crema de xirivia. És una crema d'allò més sana.

No estem gaire acostumats a la xirivia fora de les receptes del brou, però us asseguro que pel seu gust dolç i lleugerament anisat mereix tenir un plat propi a la nostra cuina. A més, és un aliment molt ric en aigua i amb molt poques calories i a més és molt ric en minerals especialmente el fòsfor.

Acompanyarem la crema amb unes poques pipes que ens hi aportaran la part grassa, que malgrat que sempre la volguem evitar, és necessària per al nostre metabolisme i també ens aportaran fibra.


Ingredients
  • 1 porro gran
  • 3 o 4 xirivies
  • 1 poma reineta
  • 1 patata mitjana
  • 250 ml de brou vegetal
  • Aigua
  • Sal
  • Oli
  • Pipes de girasol
Elaboració

Pelem i tallem el porro a rodanxes i el posem en una olla amb un raig d'oli i una mica de sal i el saltegem durant 5 minuts.

Pelem i tallem la poma, la patata i les xirivies a trossos i les afegim a l'oli. Afegirem el brou i l'aigua. Ho tapem i ho coem 10 minuts.



Un cop cuit ho triturem i ho servim amb unes pipes de girasol per sobre.

BON PROFIT!!!!

dimarts, 7 de març de 2017

PA D'ESPELTA

Des de fa ja un temps que a casa hem anat retirant el pa blanc i substituint-lo per pans integrals de qualitat. Per millorar les nostres digestions també mirem de reduir la quantitat de blat que mengen, així que el pa ha estat una de le víctimes.

Hem substituit el pa que menjavem fins ara per el pa d'espelta elaborat a casa. De moment, tot arribarà, no tinc panificadora així que és un pa que pot fer tothom en el forn de casa seva. No requereix gaire temps, només us diré que jo el faig cada dilluns només llevar-me.

Us deixo la recepta:

Ingredients

- 500 gr de farina d'espelta
 integral
- 300 ml d'aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 15 gr de llevat fresc
- massa mare opcional ( ara mateix no en tinc i ho faig sense)

Elaboració

En un bol posem la farina, la sal i l'aigua tébia i ho amassem tot, primer amb la batedora amb l'utensili per amassar i després amb les mans.

Quan ho tenim ben amassat hi afegit el llevat i tornem a amassar fins que quedi ben barrejat.

En fem una bola, espolsem farina per sobre i ho tapem amb un drap humit prop d'una font de calor o en una zona calenta. Jo ho deixo tot el matí, 6 o 7 hores.

Ho tornem a amassar i ho posem en un recipient untat amb oli del tipus plumcake. Ho deixem un parell d'hores més.

En el forn posem un bol amb aigua i el preescalfem a 200°C. Un cop calent espolsem aigua x tal de generar vapor i introduïm el que tindrem fet en uns 45-50 minuts

Us animeu a provar-ho?



dijous, 2 de març de 2017

FOCACCIA

Malgrat que durant la setmana intentem fer bondat amb el menjar, quan arriba el cap de setmana sempre ens agrada "passar-nos" una mica. Ara bé, si ens passem una miqueta què millor que fer-ho amb una focaccia casolana!

Després de provar-ne vàries sens dubte, aquesta, és la millor, per no dir que és perfecta. Així que us passo la recepta de la massa, la resta d'ingredients amb el quals la vulgueu acompanyar us els deixo a la vostra elecció.

Ingredients

  • 500 gr de farina de força
  • 20 gr de mantega
  • 15 gr de llevat
  • 175 ml d'aigua
  • 175 ml d'oli
  • Sal
  • Herbes aromàtiques
Elaboració

Barregem l'aigua natural, l'oli, la sal, la mantega i la farina. Ho amassem bé i quan ja quasi la tinguem llesta afegim el llevat i amassem 5 minuts més. Deixaem reposar la massa 10 minuts.

Tornem a amassar i deixem reposar la massa 10 minuts.

Repetim l'operació una tercera vegada.

Estirem la massa sobre la safata del forn i ho deixem reposar 1 hora tapat amb paper film.

Preescalfarem el forn a 250°C.

Passada l'hora posarem els ingredients desitjats sobre la massa i ho courem a 220°C durant uns 12 o 15 minuts.


BON PROFIT!!!!