dijous, 23 de febrer de 2017

Cigrons amb arròs integral

Arriba un moment que el cos et demana a crits una alimentació més suau, més cuidada, més pendent de les necessitats del propi cos que dels desitjos de la ment. Així és com un recorda o troba receptes que sense deixar de ser bones, ajuden al nostre segon cervell, el digestiu, a no esforçar-se tant per treballar i ens ajuden a sentir-nos millor. Aquesta recepta és una d'elles, no dubteu en provar-la.

Ingredients per 4 persones

  • 200 gr de cigrons
  • 1 ceba gran
  • 1 tomàquet gran
  • 2 pastanagues
  • Mig pebrot vermell
  • 4 dents d'all
  • 2 tasses d'arròs integral
  • Opcional: 1 pastilla de brou
  • Oli i sal
Elaboració

El dia anterior posem els cigrons en remull, això ens ajudarà a que tardin menys en coures.

En una olla exprés, posem un rajolí d'oli i hi sofregim la ceba. Quan aquesta comença a ser transparent hi afegim la resta de verdures.

Quan les verdures estiguin sofregides i aboquem l'arròs i el sofregim una mica.

Seguidament afegim els cigrons i aboquem aigua fins que sobrepassi almenys 2 dits els cigrons. Han de quedar ben coberts.

Ho bullim durant 30 minuts. Quan la vàlvula baixi de nou, obrim la tapa i ho deixem bullir a foc lent, sempre i quan tinguem temps i ho volguem ben espès. Ara bé, sino tenim temps el plat ja estarà tot i que serà més semblant a una sopa, però no per això serà menys bo i sa.


BON PROFIT!!!


dijous, 16 de febrer de 2017

PIT DE POLLASTRE AMB VERDURES

Hi ha mil maneres de preparar el pollastre. Aquesta n'és una més, però de les senzilles, les que, sense mentir-vos, teniu preparada en 10 minuts. A més, va acompanyada de verdures, cadascú que trïi quines verdures li agraden més i així segur que la recpeta no falla.
Doncs us deixo amb una recepta ràpida, sana i tan bona com un mateix decideixi.

Ingredients

  • 2 pits de pollastre
  • 1 patata gran
  • Mig brócoli
  • 2 pastanagues
  • 6 tomàquets cherry
  • Oli
  • Curry
  • Sal
  • Salsa pesto
Elaboració
Tallarem totes les verdures en trosets relativament grans, les posarem en un bol amb un bon raig d'oli i les espècies que volgueu, en aquest cas curry i sal. Ho barrejarem molt bé.
Disposarem les verdures en una safata per a al forn, hi afegirem els pits de pollastre i per sobre d'aquests hi escamparem salsa pesto, també els podem untar amb les mateixes espècies o herbes que hem triat per les verdures.

Finalment ho posarem al forn a 200°C durant uns 20 minuts.

Servirem mig pit de pollastre amb la barreja de verdures escollida, així cada comensal podrà triar el qué més li agrada o bé provar-ho tot.

BON PROFIT!!!

dijous, 9 de febrer de 2017

ARRÒS AMB CONILL I CARXOFES

Avui us porto una recepta de les que fan diumenge.

A casa no som massa d'arrossos però de tant en tant, sempre en cau algun i no sé ben bé perquè no ens entusiasmen perquè mira que arriben a ser gustosos i complerts.

L'arròs ens aporta els hidrats de carboni, les verdures ens aporten vitamines i minerals, la carn o el peix ens aporten proteïnes i greixos, si és que és un plat de la dieta mediterrània i es nota perquè és un plat ric i saludable.

INGREDIENTS (4 per)

  • 5 tassetes d'arròs
  • 1 l de brou
  • 4 carxofes
  • 4 dents d'all
  • 2 tomàquets nadurs
  • 100 gr de pèsols
  • 1 conill (jo no hi poso les cuixes)
  • 1 porro
  • 1 raig de vi blanc
  • Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ

En una cassola posarem un bon raig d'oli i hi daurarem el conill tallat a trossos petits i salpebrat.

Apartarem el conill i en el mateix oli i fregirem el porro tall a rodanxes i l'all laminat. Ho deixarem daurar.

Afegirem les carxofes tallades a octaus i les fregirem durant 2 minuts.

Seguidament afegim el tomàquet tallat a trossos petits i el vi que deixarem evaporar.

De seguit hi afegim l'arròs que sofregirem durant 2 minuts i ja hi podrem afegir el brou.

Passats 5 minuts ja hi afegirem els pèsols i el conill i ho deixarem coure durant uns 20 o 30 minuts.

I ja tenim l'arròs a punt per servir. Us animeu a preparar-lo per aquest cap de setmana????




BON PROFIT!!!

dijous, 2 de febrer de 2017

HUMMUS

Aquest és un plat que veia en molts blogs però fins que no el vaig provar fet per una amiga no em vaig atrevir a fer-lo. El més difícil va ser trobar el Tahini, però sempre aprofito quan vaig als grans supermercats per abastir-me d'aquestes coses que a les botigues locals, on normalment faig la compra, no ho trobo. 
He de dir, que des de que el vaig provar em va encantar i des que ho vaig fer per a la família, ha passat a ser un plat habitual en els nostres menús.

Ingredients:
- 200 gr de cigrons secs
- 4 cullerades de Tahini
- suc de una llimona
- sal
- comí
- pebre vermell
- Oli d'oliva verge extra
-Sèsam

Elaboració
En primer lloc bullirem els cigrons amb aigua, sal i una cullerada de comí. Si ho fem a la olla exprés en 15 minuts ho tindrem fet.

Normalment els bullo d'un dia per altre o bé un dia bullo molts cigrons i aleshores els congelo en racions que vaig traient conforme necessito.

Amb els cigrons ja freds, els posarem en un bol per a la batedora i hi afegirem el suc d'una llimona, 4 cullerades de Tahini i sal al gust. 
(Si al mateix dia hem fet els cigrons en reservarem un got de l'aigua de cocció, si no, ho farem amb aigua.) Ho triturarem tot i afegirem el suc de la cocció dels cigrons o l'aigua segons la densitat desitjada del hummus.

Ho posarem en un plat i ho decorarem amb una mica de pols de pebre vermell, que banda de color ens aportarà sabor, unes llavoretes de sèsam i un rajolí d'oli.

I ja tindrem un plat ben fresquet i ben nutritiu a les nostres taules.


BON PROFIT