dimarts, 30 de setembre de 2014

"REVUELTO" DE GULES I GAMBES

Fa uns dies va fer l'any que ens varem casa i com que amb el petit per casa no ens podem permetre anar a un restaurant a sopar vam decidir fer un sopar especial a casa. No era un sopar especial per a la complicació en l'elaboració dels plats sinó més aviat especial sentimentalment i és que el primer i el segon plat es van basar en dos ingredients que em va descobrir la meva parella i que m'encanten: LES GULES I LA XULETA.

Així doncs, avui us presento el plat de gules que em va preparar.

Ingredients:

  • paquet de gules
  • 3 ous
  • 100 gr de gambes
  • 2 dents d'all
  • sal
  • pebre de cayena 
  • julivert
Elaboració:

En una paella hi afegim un raig d'oli i hi sofregim els alls i els pebres de cayena.

Retirem la cayena i afegim les gambes i les coem durant 3 minuts, després afegim les gules i ho deixem que s'escalfi.

Mentre batem els ous amb sal en un bol apart.

Aboquem els ous a la paella i deixem que es cogui l'ou, no del tot ja que ens encanta que cruegi per poder sucar-hi pa.

Hi espolsem una mica de julivert i ja tenim un plat deliciós enllestit.



BON PROFIT!!!





diumenge, 28 de setembre de 2014

PINTXOS DE MACEDONIA

A vegades menjar fruita a casa meva costa, per això podem idear mil maneres per fer más atractiva la fruita. Aquesta n'és una que agrada a tothom, fàcil de menjar i molt atractiva. Us hi animeu?

Ingredients:

  • Maduixes
  • Plàtans
  • Síndria
  • Préssec
  • Pera
  • Pinya
  • I qualsevol altra fruita que us vingui de gust.
  • Pals de fusta per a pintxos
Elaboració:

Simplement hem de rentar, pelar i tallar a trossos totes les fruites.

En un punxó les anem clavant i aprofitem la part superior de les fulles d'una pinya per a clavar els punxos i així tots els comensals poden anar agafant el seu pintxo de macedònia.




Fàcil oi?

BON PROFIT

dijous, 25 de setembre de 2014

HAMBURGUESA DE POLLASTRE, CEBA I BRIE

Després de l'estiu continuen arribant les propostes de cuina, en aquest cas MEMÒRIES D'UNA CUINERA ens fa la proposta de presentar unes hamburgueses.




 Un plat sempre relacionat amb la cuina "basura" però que si fem l'hamburguesa a la planxa i si a sobre és de pollastre, sense dubte, tenim un plat ben sa i proteinic.

Això sí si sempre es gaudeix una mica més si l'acompanyem de pa i formatge!!!!


 Ingredients per 2 hamburgueses:

  • 160 gr de carn de pollastre picada
  • 1 ou
  • una ceba
  • 2 talls de formatge brie
  • sal i pebre
  • Pa ratllat
  • 2 talls de formatge edam
  • Enciam
  • Tomàquet
  • Pa per a hamburgueses
  • Ketchup
  • Mostassa

Elaboració:

En una paella posem un raig d'oli i hi sofregim la ceba fins que estigui ben daurada.

En un bol barregem la carn de pollastre, un grapat de pa ratllat, sal, pebre i batem un ou.

Quan ja tinguem la massa ben homogenia n'agafarem una porció i la barrejarem amb una mica de ceba, l'aplanarem i hi posarem un tall de formatge brie al mig que cobrirem amb una mica més de carn.

Posarem l'hamburguesa a la planxa i mentre tallarem dos rodanxes de tomàquet per amanides, una mica d'enciam un tall de formatge edam.

Un cop l'hamburguesa està cuita la posarem sobre el formatge edam i la taparem amb el pa.

Ho podem servir acompanyat de ketchup i mostassa



BON PROFIT!!!!




dissabte, 20 de setembre de 2014

BOSTON CREAM

Després de força temps de no escriure una entrada i de les vacances estiuenques, tornem amb el DESAFIO del mes de setembre. I és que després de dos mesos sense, ja el trobavem a faltar.

Aquest mes ha tocat un DESAFIO dolç i que ha triomfat entre tots els que l'han provat i és que és un postre molt fàcil de fer, amb ingredients fàcils de trobar que agraden a tothom i que malgrat que el nom sona ben llunyà és un postre que triomfarà sobretot entre els més clàssics dels postres.

Jo he fet clàssic però té tantes variaions com idees, així que si voleu veure boston reams més originals només cal que cliqueu l'enllaç:


Ingredients pel pa de pessic:

  • 6 ous
  • 150 g farina
  • 150 g sucre
  • 1 cull sal
  • 1 cull bicarbonat
  • 3 cull vainilla
  • 6 cull llet
  • 1 cull llevat

Ingredients per la crema:

  • 3 ous
  • 500 ml de llet
  • 150 g de sucre
  • 30 g de farina de moresc
  • pell de llimona
  • 2 cull vainilla
Ingredients pel glasejat:

  • 150 gr de xocolata negra
  • 2 cull de mantega
Elaboració:

Preescalfarem el forn a 180ºC.

En un bol barrejarem la farin a i els ous i ho batrem fins que dobli el volum. Després hi afegirem la resta d'ingredients i ho posarem 30 minuts al forn.

Mentre prepararem la crema. Posarem la llet al foc i sense que arribi a bullir i hi infusionarem la pell de llimona uns 10 minuts.

Retirarem la llimona i hi afegirem la resta d'ingredients fins que bulli, baixarem el foc i amb una cullera de fusta anirem remenant fins que espesseixi al nostre gust.

Un cop el pa de pessic estigui fred, el tallarem per la meitat i l'omplirem amb la crema.

Finalment prepararem la xocolata. La farem al bany maria, on hi posarem la xocolata amb la mantega i ho anirem desfent a poc a poc.

Un cop desfet ho abocarem sobre el pastís.



BON PROFIT




dimecres, 17 de setembre de 2014

PASTIS DE SALMÓ

Per acabar de rematar aquests darrers dies d'estiu us presento un plat ben senzill, vistós i deliciós que es menja molt a gust quan fa dies calurosos.

Ingredients:
  • 400 gr de lloms de salmó
  • 300 gr de llangostins
  • 10 filets d'anxova
  • 250 ml de llet evaporada
  • 5 ous
  • Sal
  • Pebre
  • Salmó fumat
  • Olives, pebrot, ou dur ... per a la decoració
Elaboració:

Preescalfarem el forn a 170ºC.

Si ho volem ben gustós, courem a la planxa el salmó i els llangostins, Només volta i volta. SI el que realment tenim és pressa doncs ho farem al microones, no queda tan saborós però queda prou bo per tal que tots els comensals en quedin ben contents.

Seguidament triturarem el salmó, els llangostins i les anxoves.

En un bol gran batrem els ous, la llet evaporada i ho salpebrarem.

Hi afegirem el peix triturat.

Ho posarem al bany Maria, en aquest cas he fet servir un motlle de flamera o plum cake. Ho courem durant 35 minuts.

Un cop cuit i fred, ho deixarem refredar a la nevera i ho decorarem a punt per servir.

És un d'aquells plats que queda millor d'un dia per l'altre.





BON PROFIT