divendres, 20 de juny de 2014

SCOTTISH EGGS

El mes passat degut al naixement de meu petitó no vaig poder participar al gran aconteixement de cada dia 20 del mes, però sense dubte era una molt bona causa, tot i això un cop acostumats a la nova vida i malgrat la manca de temps he pogut participar al DESAFIO del mes de juny, que ens ha portat a descobrir un plat que malgrat el nom de Escocès resulta ser un plat anglès d'allò més original a partir d'uns ingredients ben bàsics que tots tenim a les nostres neveres.
Si voleu veure les reecptes de la resta de companys només cal clicar sobre la icona del DESAFIO

INGREDIENTS:

  • 5 ous
  • 400 gr de carn picada
  • 1 dent d'all
  • julivert
  • sal
  • pebre
  • farina
  • pa ratllat
  • 6 cullerades d'oli
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de vinagre
ELABORACIÓ:

En primer lloc el que farem és endurir 4 ous (reservarem el cinquè).

Alhora prepararem la carn. En un bol posarem la carn, el julivert, sal, pebre, una mica de pa ratllat i l'all tallat a trosos molt petits i barrejarem tot.

Un cop els ous estan endurits aplastarem la carn amb les mans fent una mena de làmina on hi posarem l'ou al mig i l'embolcallarem amb la carn.

Batrem l'ou que hem reservat.

Passarem la bola per farina, per l'ou i pel pa ratllat. 

En la majoria de casos els Scottish Eggs es fregeixen, però per fer-ho mes lleuger els courem al forn a 200ºC durant 30 minuts.

Normalment es serveixen amb amanida, en aquest cas els acompanyem d'uns tomàquets on hi farem una salsa vinagreta.

Per a la vinagreta barrejarem l'oli, el vinagre, la salsa de soja i la mel.

I ja ho podrem servir.







BON PROFIT

dilluns, 16 de juny de 2014

CREMA DE COL

Després d'estar desapareguda durant un mes torno amb noves receptes. Us preguntareu que ha sigut de mi durant aquest temps. Doncs molt fàcil. HE ESTAT MARE!!!!

Sense dubte la millor experiència de la meva vida, tot va anar genial i els dos estem de meravella. Ara que ja sembla que ens hem acostumat, i que anem trobant algunes estonetes doncs he pogut fer algunes receptes. Suposo que ara no podré publicar tan sovint però anirem fent amb noves receptes això si seran receptes més senzilles que mai ja que amb un petit molt espavilat, lo que vol dir que passa moltes hores despert doncs no dóna massa temps per a fer receptes complexes.

La d'avui és el resultat de la maternitat. Us ho explico, al començar a donar pit es passa una mica malament ja que tot fa mal i recomanen posar fulles de col als pits per aliviar la inflor de la pujada de la llet, així que ja em veieu al mercat a comprar col. Però només va ser un dia que es passa fatal i després la cosa ja millora així que no vaig fer servir la col, doncs cap a la cassola.

Ingredients:

  • 1 col
  • 2 patates
  • 3 dents d'all
  • Brou
  • Formatge d'untar
  • Botifarra negra
  • Julivert
Elaboració:

En una cassola posem un raig d'oli i hi sofregim els alls laminats.

Seguidament hi afegim la col amb mig got d'aigua i ho tapem que es cogui la col lleugerament, és a dir, que s'estovi.

Pelem unes patates i les tallem a trossos que afegim a la cassola.

També afegirem el brou i ho deixarem bullir fins que les patates estiguin toves.

Ho triturem.

Ho servim amb una bola central de formatge per untar i rodanxes de botifarra negra.

Ja tenim un plat d'allò més bo, sa i fàcil de fer.


BON PROFIT!!!