dijous, 15 de maig de 2014

PASTÍS DE DUCLE DE LECHE I XOCOLATA

Aquesta recepta a vaig veure fa molt poquet en un blog i malgrat que sempre m'apunto d'on trec les receptes, aquesta se'm va passar, així que demano disculpes per adelantat.

Aprofitant el "dulce de leche" de l'entrada anterior vaig elaborar aquest fantàstic postre que és d'allò més senzill i ràpid de fer i em va venir genial per a un sopar d'amics addictes a la xocolata.

Ingredients:

  • Pasta brisa
  • 370 ml de "dulce de leche"
  • 100 ml de nata
  • 100 gr de xocolata per fondre
  • Elements decoratius.
Elaboració:

Agafem la pasta brisa i la posem en un motlle, hi escampem uns quants fesols secs per sobre per tal que la massa no ens pugi.

La posem al forn segons instruccions del fabricant o fins que vegem que té el to desitjat.

Un cop tenim la massa cuita i freda, la treurem del motlle i la posarem al plat on la volguem presentar.

Hi escamparem el dulce de leche per sobre i ho reservarem a la nevera.

Mentre escalfarem la nata en un cassó i hi desfarem la xocolata.

Repartirem la xocolata per sobre el "dulce de leche" i ho posarem a la nevera al menys unes 3 hores.

Ho decorarem al gust.


Un postre d'allò més fàcil de fer i boníssim!!!

Bon profit!!!

dilluns, 12 de maig de 2014

"DULCE DE LECHE"

El que avui us porto no és ben bé una recepta sinó com obtenir un ingredient que ens serveix de base de moltes receptes d'una manera molt fàcil.

El "dulce de leche" és un ingredient que m'encanta però no sempre és fàcil trobar-ne, així doncs, avui us porto la manera de fer-ne a casa amb només un ingredient.

Ingredients:

  • Una llauna de llet condensada.
Elaboració:

Per a un pot sw 370ml que és el que jo vaig fer servir, haurem de posar en una olla exprés, (pot ser una olla normal però llavors hem d'afegir ben bé uns 20 minuts més de cocció) la llauna de llet condensada i cobrir-la d'aigua.

Ho deixarem bullir durant 50 minuts.

Així aconseguirem el color torrat típic del "dulce de leche".

Més endavant us portaré la recepta que he fet amb aquest Dulce de Leche.

dijous, 8 de maig de 2014

TIMBAL DE FESOLS I VERDURES

El d'avui és un plat d'allò més complert i sa. La part del llegum ens aportarà més hidrats de carboni, fibra i proteïnes, mentre que les verdures s'encarregaran d'aportarnos vitamines i poques calories. A més tot és bullit o al vapor i per tant, és un plat saníssim. Aixi que no teniu excusa per no preparar-lo.

Ingredients:

  • 200 gr de fesols
  • 2 pastanagues
  • 50 gr d'espinacs
  • Mitja ceba
  • 2 Patates mitjanes
  • Sal
  • Oli
  • Pebre vermell
  • Pebre negre
  • Vingre
Elaboració:

Primer com sempre haurem de posar els fesols en remull en aigua i bicarbonat la nit anterior.

El primer que farem es bullir aquests fesols en aigua, jo sempre hi poso una mica de comí que ajuda a que després no provoquin tantes flatulencies.

Per altra banda tallarem les verdures a daus en el cas de la pastanga i a la juliana en el cas de la ceba.

En un cassó posarem la patata sencera a bullir en aigua durant 30 minuts.

Per altra banda courem la resta de verdures al vapor durant 15 minuts.

Un cop tenim la patata cuita, la pelarem i la xafarem amb la forquilla juntament amb un pessic de sal i pebre negre.

Prepararem una simple vinagreta amb l'oli, el vinagre i la sal.

La resta de verdures les barrejarem amb els fesols i ho amanirem amb la vinagreta que acabem de preparar.

Agafarem un motlle rodó i muntarem el plat, posarem una base de patata i a sobre hi posarem les verdures i els fesols.

I ja tindrem el plat muntat. Com us he dit un plat ben sa i com veieu gens complicat!



BON PROFIT!!!