dilluns, 24 de març de 2014

ARRÒS INTEGRAL AL CURRY

Ja que la llevadora em recomana que ho mengi tot integral per reduir l'aportació de hidrats de carboni, doncs estic descobrint el nou món de l'arròs integral. He de confessar que m'encanta, però té un inconvenient, el temps de cocció. Així doncs quan arriba el cap de setmana poso una olla a bullir hi coc 300 gr d'arròs així en tinc per uns quants àpats durant la setmana.

Un dels plats que he fet és aquest fantàstic arròs de verduretes al curry amb el qual aprofito per participar al Memòries d'una cuinera:

Si voleu veure receptes d'altres participant cliqueu sobre la icona anterior.

Ingredients per 4 persones:
  • 2 porros
  • Mig pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • Mig carbassó
  • Brou de verdures
  • 320 gr d'arròs
  • Curry
  • Sal 
  • Oli
Elaboració:


En una cassola posarem un bon raig d'oli i hi sofregirem els porros tallats a rodanxes.

Tallarem totes les verdures a daus ben petits, ja que així reduirem el temps de cocció.

Afegirem a la cassola la pastanaga i un got de brou. Ho deixarem 5 minuts.

Seguidament afegirem la resta de verdures que es vagin estovant amb el brou. I hi posarem dues culleradetes de curry.

Si no tenim l'arròs bullit prèviament, ara afegirem l'arròs i hi anirem afegint el brou segons demanda. La cocció tardarà entre 1 hora i una hora i mitja.

En el cas que tinguem l'arròs ja bullit, l'afegirem al final de tot.

I ja ho tindrem, aquest n'és el resultat:


BON PROFIT!!!!!


dijous, 20 de març de 2014

CHEDDAR BACON RANCH PULLS

Una vegada més arriba el dia 20 i això és sinònim de DESAFÍO. Aquesta vegada les jefes han fet una mena de joc per tal d'assignar quina recepta ens tocava. Van proposar 5 constel·lacions i havies de triar-ne una. Darrera cada constel·lació h


i havia un continent amagat i darrera cada continent un plat. Jo vaig triar CASSIOPEA que em va porta a Amèrica i a aquesta recepta que us presento.

Però la resta de companys els hi han tocat altres constel·lacions, altres continents i, per tant, altres receptes. Si ho voleu veure ja ho sabeu, cliqueu sobre la següent imatge:
És un plat que només veure l'aspecte i els ingredients que té ja t'inspira al més profund d'Estats Units. Una recepta espectacular, calòrica (com tot lo americà) però amb molt de sabor.

El plat suposa fer un pa, en aquest cas jo he triat un pa de pagès, una salsa, que jo he triat la salsa barbacoa de Karlos Arguiñano, ja que la relaciono amb el món nord-americà i finalment el muntatge del plat que us explico tot seguit.

Ingredients per al pa:

  • 450 gr de farina
  • 25 gr de llevat fresc
  • 350 ml d'agua
  • Una culleradeta de sal
  • Oli d'oliva
  • Farina per treballar
Ingredients per a la salsa barbacoa:
  • Mitja ceba
  • 1 dent d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de farina de moresc
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 pebre de cayena
  • Orenga
  • Oli
  • Sal
Ingredients:
  • 3 talls de formatge cheddar
  • 50 gr de bacó
Elaboració del pa:

Per a fer el pa, barrejarem tots els ingredients (excepte l'oli) en un bol. Ho remenarem amb una espàtula de fusta ja que és una massa molt enganxosa.

En un bol prèviament untat amb oli hi posarem la massa i la deixarem reposar durant tota la nit (mínim 12 hores) a temperatura ambient.

Passat aquest temps ens haurà doblat el volum. Ara ho posarem sobre una làmina de silicona enfarinada, i amb l'espàtula de fusta la barrejarem lleugerament. Ho deixarem reposar durant 20 minuts.

Passat aquest temps enfarinarem un drap i hi posarem la massa a sobre, la taparem amb el drap i la deixare reposar 2 hores més.

Quan portem 1:45 minuts de repòs encendrem el forn a 220º i hi posarem l'olla on hi courem el pa, per tal que es vagi escalfant. Jo he fet servir una olla pyrex però es pot usar una d'alumini.

Passades les dos hores, posarem la massa a l'olla que tenim al forn i ho courem durant 25 minuts tapat amb una tapa.

Transcorreguts els 25 minuts ho destaparem i ho deixarem 20 minuts més.

Un cop està cuit ho deixarem refredar sobre una reixeta.

Elaboració de la salsa:

En primer lloc picarem l'all i les cebes i ho daurarem en una paella amb una mica d'oli.

Afegirem els tomàquets a trossos, una cullerada de farina de moresc, la mel, el vinagre, el pebrot de cayena, la sal y l'orenga. Ho deixarem coure uns 25 minuts. 

Seguidament triturarem la salsa i la passarem pel colador. Ho posarem en un cassó i ho escalfarem uns 5 minuts més.

Elaboració del CHEDDAR BACON RANCH PULLS


Finalment només ens queda preparar el pa. Amb un ganivet farem unes línies verticals i unes horitzontals en el pa, tenint en compte de no arribar a tallar-lo fins al punt de celebrar-se.

En aquestes esquerdes hi posarem el formatge i el bacó. Escamparem la salsa barbacoa per tot el pa, tenint en compte que entri també per les esquerdes.

Pre escalfarem el forn a 175ºC, embolicarem el pa amb paper d'alumini i el courem durant 15 minuts. Després el destaparem i el courem durant 10 minuts més.


I ja ens el podrem menjar!!!!

PD: Segurament esteu pensant que és massa feina. Què us sembla si compreu el pa ja fet i la salsa la que més us vingui de gust de totes les que trobeu al mercat? Aleshores sí que és fàcil oi?

dilluns, 17 de març de 2014

POLLASTRE FARCIT

A casa els meus pares és molt normal els diumenges menjar pollastre farcit. Normalment el comprem ja amb el farciment fet a una botiga de confiança i com que ara feia molt de temps que no en menjava, doncs he decidit preparar-lo jo  a la meva manera, és a dir, amb el farciment que a mi més m'agrada i amb una salsa de ceba fantàstica.

Us explico de què va!

Ingredients per 4 persones:

  • Dos pits de pollastre
  • 4 talls de pernil salat
  • 2 talls de formatge (sabor intens)
  • 1 ceba
  • Vi blanc
  • Brou
  • 1 dent d'all
Elaboració:

En primer lloc en una paella posarem un bon raig d'oli a escalfar.
Tallarem la ceba a juliana i la deixarem coure fins que es dori.

Mentre farcirem el pollastre. Obrirem els pits per la meitat i hi posarem una capa de pernil salat, una de formatge i una altra de pernil salat. Ho lligarem per no perdre el farciment al coure, i a sobre hi posarem all picat.

Quan la ceba estigui daurada, la retirarem i en el mateix oli hi fregirem el pollastre fins que tingui un color daurat ben agradable.

Afegirem de nou la ceba i hi posarem un bon raig de vi blanc i una mig got de brou. Ho deixarem coure a foc baix durant 20-25 minuts.


Passat aquest temps triturarem la ceba que donarà lloc a una salsa ben fina i molt gustosa.

Ho courem tot 5 minuts més i ja ho podrem servir.














MOLT BON PROFIT!!!!

divendres, 14 de març de 2014

SPAGHETIS AMB BOTIFARRA NEGRA

Ja se que avui no és cap de setmana, però és la recepta que vaig fer diumenge. No sé perquè però en Sebas sempre em demana pasta als caps de setmana i casualitat jo diumenge em vaig aixecar amb ganes de botifarra negra, així que ja tenim la combinació ideal per a un plat de pasta excepcional i és que trobo que la botifarra negra sempre dóna un gust molt especial als plats que la contenen.

Veureu que és un plat molt senzill i força original

Ingredients per a 2:

  • 160gr d'spaghettis
  • 2 tomàquets en conserva
  • 1 porro
  •  dent d'all
  • mitja botifarra negra
  • 2 talls de pernil.
Elaboració:

En una paella posem el porro a trossets i l'all laminat i els deixem sofregir.

Després afegim el pernil tallat a tires i deixem que es dori.

Mentre en una olla posarem aigua a bullir i sal. Quan bulli hi afegirem la pasta que courà segons les instruccions del paquet.

Seguidament, afegirem dos tomàquets en conserva al sofregit.

Un cop tenim els spaguettis cuits, en traiem l'aigua i els pasem per aigua freda. Els tornarem a afegir a la paella on tenim els sogregit i ho deixem coure uns 5 minuts.

Ja podem servir el plat, a casa meva sempre acompanyat de formatge en pols.

Què us ha semblat?


dimarts, 11 de març de 2014

LLOM ADOBAT AMB SALSA

Tenia pel congelador uns filets de lom adobat i ja els volia fer servir, així que per no fer-los a la planxa i llestos, que és la manera que acostumo a fer-los, els hi preparat una deliciosa salsa de verdures que ens permet acompanyat qualsevol altre tipus de carn o de peix.

A veure què us sembla.

Ingredients per 4 persones

  • 8-10 talls de llom adobat
  • 1/2 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 1/2 pebrot vermell
  • mig got de vi blanc
  • 1 got d'aigua
  • sal
Elaboració

Tallarem totes les verdures ben petitones i les posarem a sofregir en una paella amb oli i sal.

Quan ja estiguin toves hi afegirem mig got de vi blanc i un got d'aigua i ho deixarem reduir.

Un cop reduit posarem les verdures en un pot per a la batidora i a la paella on les haviem cuit hi posarem un rajolinet d'oli i hi fregirem el llom.

Triturarem les verdures i les abocarem sobre del llom. Si la salsa ha quedat massa clara hi podem afegir farina, en cas contrari hi afegirem més aigua i rectificarem de sal.

Ho deixarem coure tot a oc molt baix durant uns 10 minuts.



BON PROFIT!!!!

diumenge, 9 de març de 2014

LLANGOSTINS AL CAVA

Avui us porto una d'aquelles receptes que fan festa i que són d'allo més fàcils de fer. No requereixen gaire atenció i quedaràs com un autèntic amfitrió. A més es pot cuinar per a moltes persones.

La recepta és que la fa servir la meva àvia el dia de Sant Esteve després d'un bon plat de canelons. L'únic que és imprescindible un cop tingueu el plat fet és el PA.

Ingredients:

  • 1kg de llangostins
  • 6 dents d'all
  • Un grapat d'ametlles torrades
  • 1 tassa de cafè d'oli
  • 1 cullerada de farina
  • 1 ampolla de cava brut
  • sal
  • pebre
  • julivert
Elaboració:

El primer que farem és tallar tots els "bigotis" dels llangostins.

Seguidament triturarem els alls, les ametlles, juntament amb l'oli, la farina, la sal, el pebre i el julivert.

Escalfarem una cassola, hi posarem els langostins i hi abocarem la massa que hem triturat prèviament.

Obrirem el cava i cobrirem els llangostins sense que arribin a "nedar".

Ho courem entre 8 i 10 minuts a foc normal.

Un resultat espectacular en ben pocs minuts.



BON PROFIT!!!!

dimecres, 5 de març de 2014

LLESQUES

Quantes vegades ens passa que arribem el dissabte el vespre i ningú de casa té ganes de preparar el sopar i només tens ganes de picar 4 coses? Aquí us suggereixo un sopar deliciós, ràpid de preparar i que si a més teniu bons ingredients es pot presentar fins i tot als convidats.

Us presento una llesque per a un SOPAR PIM PAM. Evidentment jo us poso un exemple del que naltres varem fer, però deixeu anar la vostra imaginació i veure-ho quina delícia us queda.

INGREDIENTS:

  • Llesques de pa (preferiblement de pagès)
  • Tomàquet madur
  • Fuet
  • Formatge en làmines
  • Formatge Idiazábal
  • Formatge per untar
  • Pernil salat
  • Herbes: farigola, romaní, orenga, alfábrega...
ELABORACIÓ:

Encenem el forn en el mode per gratinar.

Sobre unes llesques de pa posem una rodanxa de tomàquet i la cobrim amb una làmina de formatge i ho espolvoregem amb alfàbrega.

Sobre unes altres llesques, posem un tall de pernil salat i un tall de formatge Idiazábal, ho espolvoregem amb orenga.

Sobre altres llesques posem formatge per untar, ho espolvoregem amb herbes  tipus farigola i romaní i a sobre hi afegim talls de fuet.

Ho posem tot a gratinar al forn. Quan els formatges estiguin enrossits, ho traiem i ja tenim una fantàstic sopar, per a nosaltres, per la família o pels amics.

Fàcil i deliciós!!!!


diumenge, 2 de març de 2014

FIDEUS AMB COSTELLA

Ja veieu que segueixo una mica apartada del blog i és que continuo tenint uns horaris molt apretats, espero que a partir de la setmana vinent tingui algunes hores lliures més i us pugui continua pujant algunes de les receptes que malgrat la falta de temps continuo preparant.

Avui us porto una de les receptes que més m'agradava de les que feia la meva àvia. Està lleugerament modificada perquè mai li vaig demanar la recepta però l'essència del plat és sense dubte la seva recepta.

INGREDIENTS:

  • 400 gr de fideus nº 4
  • 4 dents d'all grosses
  • Mitja ceba
  • pebre vermell dolç
  • Costelles de porc (2 o 3 per cap)
  • 2 carxofes
  • Llonganissa (150 gr)
  • Brou o aigua
  • Sal
ELABORACIÓ:

En una cassola posarem un bon raig d'oli i hi fregirem les carns (costelles i llonganissa) Un cop daurat ho retirarem.

En la mateixa cassola i amb l'oli restant, hi sofregim la ceba tallada ben petita. La deixem sofregir i quan ja sigui transparent hi afegim l'all laminat.

Mentre en un cassó posarem el brou o l'aigua a escalfar.

Seguidament posarem a la cassola els cors de carxofa tallats a quarts i els deixarem sofregir. Afegirem pebre vermell, unes dues cullerades soperes, de manera que el sofregit s'emvermelleixi.

Afegirem els fideus i els fregirem una mica perquè es torrin abans d'afegir el brou.

Quan els fideus ja tenen color, ja podem afegir el brou o l'aigua i deixarem que es facin els fideus.

Ja ho podrem servir.

BON PROFIT!!!