dilluns, 20 de gener de 2014

PASTÍS DE PEIX AMB SALSA DE MUSCLOS

Com passa el temps, ja tornem a ser dia 20 i ja sabeu què vol dir això, DESAFÍO!!! Aquest mes La Cocina de Camilni ens porta una recepta salada per provar, però malgrat tot es diu pastís, i és que realment un pastis salat és d'allò més bo però sobretot d'allò més versàtil. Per tant, estic segura que juntament amb la resta de companys haurem aconseguit un bon recopilatori de receptes salades basades en un pastís.

Jo he preparat un pastís de peix que us asseguro que és d'allò més bo. En vaig preparar una bona ració, de manera que en varem menjar el mateix dia servit calent. I al dia següent servit fred. Una recomenació, millor menjar-lo al dia següent i més saboros i consistent si us el mengeu fred. 

Aquí us deixo la recepta, però abans us passo l'enllaç de la resta plats dels companys. Només cal que cliqueu a la imatge:

Ingredients pel pastís:
  • 400 gr de lluç net
  • 150 gr de gambes pelades
  • 4 ous
  • 250 ml de nata per cuinar
  • 250 ml de salsa de tomàquet
  • 2 cullerades de farina
  • Cibulet
  • Sal
  • Pebre
  • Pa ratllat

Ingredients per la salsa de musclos.
  • 10 triangles de formatge (tipus caserio)
  • 2 llaunes de musclos en escabets
Elaboració:

Posem les gambes a la batedora i les triturem ben petites.

Posem el lluç en un bol tapat en paper film i el posem al microones durant 4 minuts. Després amb les mans l'anem trencant ben petitó i de pas revisem que no ens hi quedi cap espina.

Per altra banda batem els ous, hi afegim sal i pebre, el cibulet i també hi afegirem la nata, les gambes picades i la salsa de tomàquet.

Barregeu tot bé i després hi afegim el lluç.

Agafem un motlle per a fer pudding i l'untem bé amb oli totes les parets. Seguidament espolvoregem pa ratllat.

Hi abocarem la barreja del pastís. Taparem el bol en paper d'alumini i el posarem al forn a 180ºC, al bany maria durant 45 minuts o bé fins que punxem el pastís i vegem que surt net.

Mentre prepararem la salsa. En un bol afegirem tots els ingredients i els triturarem. I ja tindrem feta la salsa d'acompanyament del nostre pastís.

Quan el pastís estigui cuit, e
l desmotllarem i el servirem acompanyat amb la salsa de musclos.




BON PROFIT!!!!




dimecres, 15 de gener de 2014

APERITIUS PASTA BRICK

Moltes vegades he dit lo molt que m'agraden els sopars a base de pintxos i tapetes, lo pitjor que tenen és que menges i no ets concient de la quantitat, però en gaudeixo tant d'aquests tipus de sopars.

Així que sempre que tenim invitats en fem alguns per anar picant mentre es prepara el sopar. Aqui us deixo dos exemples fets amb pasta brick. Una pasta fantàstica que ens permet preparar milers de plats, en formes ben diferents i combinat amb qualsevol ingredient queda bé, a més és d'allò més lleugera.

Ingredients:

  • Pasta brick
  • Gules
  • 2 dents d'all
  • Pebre de cayena
  • Oli
Elaboració:

En una paella preparem les gules, ho fem posant una mica d'oli i sofregint els alls i el pebre de cayena. 

Un cop els alls estant daurats, afegim les gules.

Després ho posem dins la pasta brick i els tanquem en forma de saquets.

Ho posem al forn a 175ºC i quan la pasta estigui ben daurada ja ho podrem servir.



Ingredients:

  • Pasta brick
  • Triangles de formatge tipus caserio
  • Tonyina
  • Cibulet
  • Pipes
Elaboració:

Barregem el formatge amb la tonyina i hi afeim el cibulet tallat ben petit.

Tallem la pasta en tires i hi posem una cullerada de la barreja, ho tancarem en forma de triangles i ho decorarem amb pipes.

Ho posarem al forn a 175ºC fins que ens quedin ben daurats.


BON PROFIT!!!

dijous, 9 de gener de 2014

CARDS AMB PATATES

Després de tants dies d'àpats copiosos i reunions familiars, crec que a tots el que ens ve realment de gust és una mica de verdura amb la tranquilitat d'una casa una mica més solitària. I és que a mi m'agraden moltíssim les reunions familiars, però quan se n'acumulen tantes no espero altra cosa que la tranquilitat de casa meva.

Així doncs us deixo una recepta deliciosa, sana i ràida de preparar.

Ingredients:

  • Un o dos pots de cards nets
  • 3 patates grans
  • 2 dents d'all
  • Farina
  • Pernil
  • Oli
Elaboració:

Primer de tot courem les patates, bullides en aigua i sal.

Per altra banda, en una paella posem una mica d'oli i els alls trossejats.

Abans que es dorin hi afegim el pernil trossejat i després hi posem una cullerada de farina. Barrejar-ho bé, i seguidament hi afegim els cards i les patates amb el líquid inclòs. Si veiem que els cards aporten poca aigua, sempre n'hi podem afegir un got.

Rectifiquem de sal i ho deixem a foc lent durant 20 minuts.

BON PROFIT!!!

diumenge, 5 de gener de 2014

SOPA DE PEIX

Sembla que no arriben mai les festes de Nadal, però quan arriben també sembla que no acabin de marxar i és que amb els dos primers dies ja acabem ben tips de menjars quantiosos.

Però encara ens queda el dia de Reis. Què us sembla si preparem un bon plat de festa però que no és tan pesat com els canelons, els galets, els rostits... Doncs per això us deixo la idea de fer una fantàstica sopa de peix que passarà d'allò més lleuger després de tants àpats i dolços que hem anat acumulant aquests dies.



Ingredients:

  • 20 gambes fresques
  • 3 cues de rap
  • 1 os de lluç
  • 20 petxines
  • 20 musclos
  • 3 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 4 dents d'all
  • 100 gr de carbassa
  • 1 pebrot xoricer
  • tomàquet triturat natural
  • Un tros de pa sec
  • 1/2 got vi blanc
  • Julivert
Elaboració:

La nit anterior, posarem les petxines en aigua i el pebrot xoricer en aigua tèbia.

Per una banda farem el fumet. Omplim l'olla d'aigua i afegir les carcasses de les gambes i els ossos de les cues de rap (reservar la carn) i del lluç. Coure-ho durant 15-20 minuts. Anirem apartant l'espuma que ens vagi generant.

Per altra banda, en una altra olla, afegir una mica d'oli i posar-hi les 4 dents d'all trossejades, enrossir-ho. Afegir-hi tota la verdura picada i afegir el vi blanc. Deixar-ho fins que s'estovin les verdures.

Quan la verdura està feta, posar-hi la salsa de tomàquet.

Amb un colador, passarem el fumet i ho afegirem a l'olla on hi tenim les verdures. En aquest moment hi posarem la carn del pebrot xoricer, i ho triturarem tot.

Després agafarem una paella, hi posarem un rajolinet d'oli i hi sofregim la carn de rap, les gambes i els musclos trossejats. 

Un cop fregit ho afegim al fumet i també hi posem les petxines.

Ho deixem coure a foc lent uns 25 minuts. Finalment hi afegim unes fulles de julivert.


BON PROFIT!!!!