divendres, 27 de desembre de 2013

COOKIES DE CARBASSA

Com han anat aquest dies de festes i reunions familiars? Doncs això encara no s'ha acabat ens queda el cap d'any per davant i la màgica nit de reis.

A mi els dies de festa i reunions m'encanten però com sempre el que més m'agrada és el fet de poder-nos reunir al voltant d'una taula i poder així degustar mil i un plats.

Molts acabareu d'allò més tips, però jo què voleu que us digui al final sempre tinc un budell buit i m'aixeco amb gana, doncs posats a passar-nos una mica durant aquestes dates doncs què millor que un bon esmorzar? Potser no li demanaré al papa una tassa de xocolata calenta (que la fa deliciosa) però sí que vénen molt de gust unes galetes com les que us presento. La recepta està extreta de la web Bakemania, en la que trobareu màgia en cada una de les receptes.

Ingredients:

  • 125 grams de farina
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 culleradeta de bicarbonat
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1 ou
  • 100 gr de sucre
  • 75 ml d'oli
  • 110 gr de carbassa
  • 200 gr de chips de xocolata
Elaboració:

En primer lloc posarem la carbassa en un bol tapat amb paper film i ho posarem al microones durant 5 minuts.

Preescalfarem el forn a 160ºC.

En un altre bol posarem l'ou i el sucre i blanquejarem la massa. Xafarem la carbassa amb una forquilla i l'afegirem a la barreja, també hi afegirem l'oli.

Seguidament afegirem la farina, el llevat, el bicarbonat i la sal.

Integrarem tots els ingredients, veureu que queda una massa bastant líquida. Hi afegirem les xips de xocolata.

Prepararem una safata de forn amb paper sulfuritzat i amb una cullera anirem repartint la massa, posarem una cullerada deixant uns 2 cm entre cullerada i cullerada.

Ho posarem al forn durant 12 minuts i ja ho tindrem.

Queden unes galetes toves d'allò més bones!!!




BON PROFIT!!!


diumenge, 22 de desembre de 2013

OLLA BARREJADA

Al voltant d'aquestes dates senyalades sempre ens reunim tota la família a la taula. S'aprofiten aquests dies per menjar alguns dels plats típics de la terra i com que som èpoques fredes doncs què millor que un plat tant típic com és l'olla barrejada servit ben calentó?

Doncs aquí us deixo la recepta d'aquest plat tan fabulós.

Ingredients:

  • Os de vedella
  • Dos pits de pollastre
  • Llonganissa
  • 1 botifarra negra
  • 1 patata
  • 1 pastanaga
  • Api
  • Porro
  • Cigrons
  • Arròs
  • Fideus
Elaboració:

En un plat en aigua hi posarem els cigrons i els deixarem en remull tota la nit anterior.

En una olla hi posarem l'òs de vedella, el pollastre, aigua, api, el porro i sal i ho deixarem durant una hora i després enretirarem l'api, el porro i l'os de vedella.

Mentre tallarem les verdures ben petites i passada la primera hora de cocció les afegirem a l'olla juntament amb els cigrons i ho deixarem coure mitja hora més.

Passada la mitja hora afegirem l'arròs i al cap de 10 minuts hi afegirm els fideus i la llonganissa a trossos.

Just en el moment abans de servir hi posarem 5 minuts la botifarra negra a trossos i ja podrem servir el plat.

Un dels millors plats, no ho dubteu!


BON PROFIT!!!

divendres, 20 de desembre de 2013

TRONC DE NADAL

Per fi altra vegada és dia 20. Això vol dir que aquesta recepta ens la demanen des del DESAFIO EN LA COCINA. En aquestes alçades d'any és evident que la recepta no podia ser una altra que no estigués relacionada amb el nadal. Així doncs, com que la recepta era dolça ens ha tocat preparar un fantàstic tronc de Nadal. La veritat és que jo no n'havia menjat mai i per tant, tampoc n'havia fet mai i és que entre turrons, bombons i polvorons ja no hi té lloc un tronc de nadal o potser si?

Per tots aquells que mai es cansen dels dolços aquí va un fantàstic Tronc de Nadal.

Si voleu veure la resta de troncs preparats per les comanyes cliqueu a la imatge següent:


Ingredients:

Per a la massa:
  • 125 gr de farina
  • 5 ous M
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 4 cullerades d'aigua bullint
Per a la crema:
  • 100 ml de llet
  • 30 gr de sucre
  • 75 gr de mantega
  • 15 gr de farina de moresc
  • 2 cullerades de crema de xocolata amb torró*
Per al xarop:
  • 25 gr de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 2 cullerades de Brandy
Per a la cobertura:
  • 200 gr de xocolata fondant
  • 5 ous
  • 3 cullerades de nata
  • 20 gr de mantega
  • 75 gr de sucre
* Aquesta crema la vaig comprar en una de les millors botigues de torrons (no dic la millor pq no m'emporto comissió, jeje) que és Torrons Vicens d'Agramunt.


Elaboració:

En primer lloc prepararem la massa. Posarem el forn a preescalfar a 200ºC. 

En un bol barrejarem la farina, el sucre de vainilla, el llevat, l'aigua i els rovells i batrem fins a aconseguir una massa ben espumosa. Per altra banda muntarem les clares a punt de neu.

Barrejarem les clares lentament amb la massa, Un cop sigui homogeni ho posarem en una safata per al forn coberta amb paper sulfuritzat i ho introduïrem al forn durant uns 10 minuts. Com que es cou molt ràpid compte amb el temps de cocció.

Mentre prepararem el xarop. En un cassó posarem tots els ingredients al foc fins que el sucre es desfaci. En aquest moment ja tindrem el xarop preparat.

Per altra banda, agafarem un drap i l'humitejarem.

Treurem la massa del forn i l'embolicarem amb el drap humit, l'enrotllarem pel cantó més estret.

Seguidament prepararem la crema. En un cassó posarem tots els ingredients, excepte la mantega, que la muntarem a banda al punt de pomada. Hi ho escalarem fins a punt d'ebullició. Ho treurem del foc i hi afegirem la mantega.

Desembolicarem la massa i la untarem per les dos bandes amb el xarop.

Amb la massa estesa, escamparem la crema i anirem enrotllant la massa. La reservarem.

Mentre prepararem la cobertura de xocolata. En el cassó posarem tots els ingredients per a fer la cobertura i els escalfarem fins a aconseguir cobertura espesa.

Escamparem la cobertura de xocolata per tot el tronc de Nadal. Un cop estigui tot cobert de la cobertura, hi podrem dibuixar les formes de l'escorça que ens plaguin.

El deixarem refredar i el presentarem acompanyat d'algunes fulles. En aquest cas he agafat fulles de grèvol, que sapigueu que el grèvol és un espècie protegida i que, per tant, no la podem agafar directament del bosc. Por sort el meu veí té un grèvol preciós a l'entrada de casa i m'en va donar dos branquetes que tenen fruit i per tant, decorem el tronc meravellosament.



BON PROFIT!!!



dilluns, 16 de desembre de 2013

BACALLÀ A L'ALL

Després d'uns quants dies sense publicar, per fi tinc una mica de temps per escriure i deixar-vos una entrada en aquest cas de bacalà i és que aquest és un peix que no em cansaria mai de menjar.

Espero que el proveu perquè us asseguro que és un plat amb molt de sabor i que a casa ha tingut un gran èxit.

Ingredients per 4 persones:

  • 4 lloms de bacallà o bacallà esqueixat
  • 4 grans d'all
  • 1/2 got de vi blanc
  • 50 ml de crema de llet
  • pebre negre
  • pebre vermell
  • julivert
  • 4 ous
Elaboració:

Posarem el bacallà en un bol amb aigua, quan l'aigua comenci a bullir ja el podrem treure immediatament.

En una cassola a banda posarem un bon raig d'oli, hi afegirem les dents d'all laminat i deixarem que es torrin.

Seguidament hi afegirem el bacallà, el pebre vermell i el pebre negre picat i algunes de les boles les deixarem senceres.

Amb un cullera de fusta anirem matxucant tant els alls com el bacallà, hi aleshores hi afegirem el vi blanc.

Quan l'alcohol s'hagi evaporat hi afegirem la crema de llet i seguirem matxucant el bacallà fins a obtenir una pasta.

Finalment hi afegirem el julivert.

Servirem el plat amb unes rodanxes d'ou dur.



BON PROFIT!!!!

dijous, 5 de desembre de 2013

PATATAS A LA RIOJANA EXPRÉS

Aquest és un plat que sempre que el veig em vénen ganes de fer-lo, però quan miro les receptes sempre em tira enrere la quantitat de greix que porta. Finalment em vaig decidir a fer-les però una mica a la meva manera, més ràpid i amb menys fregitures. A veure què us sembla.

Ingredients:

  • 5 patates grans
  • 1/2 ceba
  • 2 dents d'all
  • 1 pebrot verd petit
  • 1 xoriç de la Rioja
  • 1 pebrot de cayena
  • pebre vermell
  • 1 fulla de llorer
  • 1 pebrot xoricer
  • sal
Elaboració:

En aquesta recepta no sofregirem res de primeres, sinó que ho farem directament a la olla exprés.

Tallarem tots els ingredients en talls mitjans, tenint en compte de tallar les patates trencant-les per tal que aixi deixin anar la seva fècula.

 Ho posarem tot a l'olla exprés i ho deixarem 30 minuts.

Un cop poguem obrir la tapa, posarem el foc al mínim i deixarem espessir la salsa (en la foto veure-ho que no vaig tenir massa temps la salsa a foc lent).

I ja tindrem preparades les patates a la riojana exprés.


BON PROFIT

dilluns, 2 de desembre de 2013

CROQUETES DEL BULLIT DE L'ESCUDELLA

Que bé que entra amb aquests freds una bona escudella. Fa uns dies ja us en vaig posar l'entrada i ara us ensenyo el resultat de les sobres del brou, per a mi unes de les millors solucions, les croquetes!!!!

Jo les faig de lo més simple, sense beixamel:

Ingredients:

  • Restes del brou
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • Oli d'oliva
Elaboració:

Dessossarem tots els ossos del brou i en picarem la carn.

Farem el mateix amb les verdures i ho barrejarem tot.

Seguidament afegirem un ou a la massa i en farem les croquetes.

Passarem les croquetes pel pa ratllat i les fregirem en oli.

Ja veureu que bones que queden!!!