dissabte, 23 de novembre de 2013

PASTÍS DE NUTELLA

Poques coses vénen tan de gust en qualsevol moment com un trosset de pastís de xocolata.

Aquest us asseguro que és facilissim de fer que el tindrem llest en menys d'una hora, així que passo directament a explicar-vos la recepta.

Ingredients per a un motlle de 18cm:

  • 3 ous
  • 200 ml de nata (jo he usat la que té un 15% de materia grassa)
  • 1/4 de pot de Nutella
  • 50 gr de mantega
  • 12 galetes
  • 50 gr de xocolata
  • Opcional: xocolata blanca

Elaboració:

En primer lloc posarem el forn a preescalfar a 175ºC.

En un morter triturarem les galetes que seguidament barrejarem amb la mantega a temperatura ambient o semifosa.

La posarem en un motlle durant 15 minuts al forn.

Mentre batrem els ous una bona estona per tal que agafin volum.

En un cassó escalfarem la nata sense que arribi a bullir i hi posarem la nutella i la presa de xocolata fins que es fongui.

Barrejarem els ous amb la mescla anterior i ho reservarem.

Quan hagin passat els 15 minuts de cocció al forn, augmentarem la temperatura del forn a 180ºC i a sobre de la galeta hi posarem la mescla.

La deiarem coure durant 30 minuts.

Un cop cuit el treurem del forn i el deixarem refredar.

En un bol al microones desfarem una mica de xocolata blanca que estendrem per sobre el pastís a la hora de servir.


BON PROFIT!!!

dimecres, 20 de novembre de 2013

ESCUDELLA I CARN D'OLLA

Aquest mes s'han acumulat moltes coses i ja heu vist que he estic bastant desconectada, però ja sabeu que no em puc perdre per a res el DESAFIO del día 20.

Aquest  cop la proposta m'ha emocionat, i és que es tracta de fer un "cocido". A mi m'agraden moltíssim, a l'hivern penso que és el millor plat que hi ha. Així que la meva proposta és senzilla, el típic cocido català, ESCUDELLA I CARN D'OLLA. Que és un dels plats que més m'agraden i fins i tot em vaig sorprendre al pensar que mai l'havia publicat.

Suposo que d'escudelles n'hi ha tantes variants com cases així que jo he fet tal i com l'hem fet a casa tota la vida. Normalment no hi posem os de pernil perquè el troben massa fort, tot i que aquesta recepta en porta, no hi posem nap perquè a me mare mai li ha agradat així que jo tampoc n'hi poso. I avui excepcionalment no porta xirivia, tot i que a mi m'encanta perquè sóc incapaç de trobar-ne aqui a Euskadi.

Segons la Vikipèdia, l'escudella és el plat de sopa más antic documentat a Europa i és un plat que menjaven els catalans normalment, tot i que la recepta ha anat evolucionant amb els anys.

Els dies de cada dia els brou tenien mes verdures que carn, mentre que els dies de festa aquests tenien més varietats de carn. El dia de Nadal, que és el típic dia en que es menja aquesta plat, l'escudella ha de tenir els "Quatre evangelistes" porc, xai,vedella i pollastre.

Després d'aquesta llarga introducció només em queda dir-vos que si voleu veure la resta de "putxeros" que ens presenten les companyes heu de clicar sobre la següent icona, estigueu segurs que jo els aniré provant:

Ingredients:
  •  Os de vedella
  • 2 ales de pollastre
  • Carcanada pollastre
  • 1 tall de cansalada
  • 1/2 botifarra negra
  • Vedella
  • Un grapat de cigrons
  • 2 patates mitjanes
  • 1 pastanaga
  • 1/4 col
  • Api
  • 1 porro
  • Aigua
  • Sal
Ingredientes per a la pilota
  • 200 gr de carn picada (porc i vedella)
  • 1 ou
  • Pa ratllat
  • 1 dent d'all
  • Julivert
Ingredients per a la sopa:
  • Brou
  • Galets
Elaboració:

El dia anterior posarem els cigrons amb un plat en aigua i sal.

El primer que farem serà preparar la pilota. En un bol posarem la carn i tots els ingedients ho barrejarem i farem unes pilotes lleugerament allargades de la mida de la mà.

Seguidament posarem tots els ingredientes dins d'una olla exprés. Amb abundant aigua. Ho deixarem coure una hora a partir del moment que la vàlvula s'alci.

Un cop ha passat aquesta hora, retirarem tots els ingredients. En una safata servirem les verdures i en una altre les carns.

Posarem el brou en una altra olla. Si veiem que és necesari pel nombre de comensals, afegirem més aigua i rectificarem de sal.

Afegirem els galets. Quan aquests estiguin cuits ja ho podrem servir.

Primer servirem la sopa i després treurem les dos safates amb la resta d'ingredients.














Moltes vegades sobre ingredients, una mica de verdura, restes de carn... a casa el que fem en aquests casos és triturar tots aquests ingredients junts, i fer croquetes. Són delicioses!!!


BON PROFIT!!!











diumenge, 17 de novembre de 2013

POLLASTRE ROSTIT AMB BOLETS

Crec que poques coses són tan típiques com un bon rostit per a menjar els diumenges en família. Com a mínim a casa meva, poques vegades faltava, primer la meva àvia, després la meva mare... Jo no sóc tan amant dels rostits, és molta estona de foc i m'agrada anar provant plats diferents, però és clar, el dia que fas rostit tothom se'n llepa els dits.

Aquest és un rostit molt bàsic que sempre hem fet a casa, la diferència és que normalment hi posavem rovellons. Però en aquest cas tenia unes llengües de bou, que malgrat ser un bolet ben comestible, segons quin tipus de cocció fa que sigui lleugerament amarg. Aquesta amargor és fàcilment eliminada després d'una ebullició o bé després d'un rostit o un guisat, ja que és un bolet que absorbeix molt bé els sabor dels ingredients que acompanya i, per tant, el fa ideal per aquest tipus de plats.

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pollastre
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • 2 tomàquets madurs
  • 1/2 got de vi blanc
  • Un got de brou de pollastre o de verdures
  • Sal
  • Pebre
  • Herbes: romani, farigola, llorer
  • Bolets
Elaboració:

En primer lloc salpebrarem el pollastre.

En una cassola (si tenim la sort de tenir-la de fang millor) hi posarem oli i hi afegirem el pollastre, que daurarem.

Triturarem la ceba i tallarem a trossos els alls i els tomàquets. En el mateix oli on hem fet el pollastre dorarem la ceba i seguidament afegirem els tomàquets. Ho deixarem uns 5 minuts.

Després ja podrem afegir el pollastre i les herbes aromàtiques. Hi afegirem el vi blanc i ho taparem. Ho deixarem coure durant 20 minuts.

Passats els 20 minuts afegirem el brou i ho tornarem a tapar durant uns altres 20 minuts a foc baix.

Després afegirem els bolets i ho tornarem a deixa tapat durant uns altres 20 minuts.

Si veiem que la salsa ens queda molt líquida sempre podem afegir una mica de farina per espessir-la.

I ja ho podrem servir.


BON PROFIT!!!



dilluns, 4 de novembre de 2013

FLAM DE TARONJA

Com m'agrada la taronja i això que de petita era una fruita que evitava. Ara m'agrada com a fruita, el suc, en postres, amb xocolata, si és que ho té tot. Bon sabor, fresca, no atipa tant com d'altres, aporta vitamines i aigua.

Ara ja la trobem per tot arreu i en preus prou decents, així que venga sucs i derivats. D'aquí la idea d'aquest flam deliciós i d'allò més fàcil.

Ingredients:

  • 400 ml de suc de taronja
  • 4 ous
  • 100 gr de sucre
  • Caramel (tres cullerades de sucre per cada una d'aigua)
Elaboració:

El primer que hem de fer és posar a escalfar el forn a 200ºC

En un bol posarem tots els ingredients i els batrem fins que el sucre quedi ben diluït.

En el motlle o motlles triats hi posarem el caramel a la base.

Afegirem la mescla a sobre el caramel.

Posarem el motlle al bany maria i al forn durant uns 40-50 minuts. Comprovarem que el flam està fet quan punxant-lo ens surti el punxó net.

El deixarem refredar i un cop fred el guardarem a la nevera.



BON PROFIT