dijous, 31 d’octubre de 2013

FIDEUÀ

Ja sé que avui és dia de menjar castanyes i panellets, però la meva recepta de panellets és una herència familiar així que tot i que puc variar els gustos dels panellets, el que és la base no la canvio mai, així que si voleu veure la meva recepta de panellets feu clic aquí.

Però per a mi Tots Sants també vol dir passar el dia amb la familia i, per tant, la mare sempre intenta fer algun dels plats que més m'agraden.

Aixi que aprofito per presentar-vos un dels meus plats preferits, la fideuà!

Ingredients:


  • 12 llangostins
  • 12 cloïses
  • 2 sípies
  • 1/2 ceba
  • Una mica de pebrot vermell
  • 2 dents d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • Fumet de peix (cap de rap, peix de roca...)
  • Fideus
  • Pimentó de la Vera
Elaboració:

En una paella gran, posarem un bon raig d'oli i quan estigui ben calent hi afegirem els llangostins, que els courem volta i volta. I les retirarem.

En el mateix oli afegirem la sípia i deixarem que es dauri. Compte que espetega!!!

Mentre posarem les cloïsses amb aigua i sal perque treguin la sorra.

Quan la sípia estigui daurada, aprofitarem el mateix oli i si és necessari n'afegirem més per sofregir la ceba i el pebrot.

Quan la ceba transparenti afegirem l'all picat. Aprofitarem per escalfar el fumet si el teníem fet prèviament.

Afegirem el tomàquet ratllat i el pimentó de la vera a la paella.

En una altra paella posarem una mica d'oli i hi rossarem els fideus. Compte que es cremen ràpid!

Ara ja podrem afegir els fideus al sofregit. També hi afegirem els llangostins i les cloïsses.

Abocarem el fumet segons vagin necessitant els fideus.

Quan s'hagin begut tot el fumet i es vagin posant els fideus drets, ja tindrem la fideuà feta.





MOLT BON PROFIT!!!

dilluns, 28 d’octubre de 2013

MANDONGUILLES AMB SALSA DE SOJA

Quina gran varietat que ens dóna la carn picada. La podem tenir de porc, pollastre, gall d'indi, vedella i ens permet realitzar moltíssims plats, però potser un dels més típics són les mandonguilles.

Jo que sóc una autèntica mandrosa a la hora de menjar, no m'agrada trobar ni espina ni os, trobo que les mandonguilles tenen tot el que es pot demanar, potser fer-ne moltes varietats, i es mengen d'allò més fàcils.

Aquí en tenim una variació molt saborosa gràcies a la salsa de soja.

Ingredients:
  • 250gr de carn picada
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 3 tomàquets
  • 40ml de salsa de soja
Elaboració:

En primer lloc barrejarem la carn picada amb 2 dents d'all tallades a trossets ben petits, julivert picat, un ou i pa ratllat. Ho barrejarem tot.

Amb la mecla farem pilotetes, que en aquest cas arrebosarem amb pa ratllat i les posarem a la paella amb l'oli ben calent.

Un cop cuites les mandonguilles, les posarem sobre un paper absorbent i en aquest mateis oli posarem la ceba i el pebrot tallats en trossets petits.

Mentre ratllarem la pastanaga. Un cop la ceba estigui transparent afegirem la pastanga.

Ratllarem els tomàquets i els afegirem al sofregit.

Quan hagi reduit el sofregit el triturarem i el tornarem a posar a la paella. Hi afegirem la salsa de soja i les mandonguilles.

Ho deixarem coure 10 minuts més i ja ho podrem servir.



BON PROFIT!!!

dissabte, 26 d’octubre de 2013

MACARRONS DE XILI AMB SALSA DE VINAGRETA

M'agrada rodar pels diferents supermercats i descobrir ingredients nous o bé ingredients de tota la vida però amb algun toc diferent.

Aquests macarrons en són un bon exemple. Són de color vermell perquè contenen xili i, per tant, quan te'ls acabes de menjar tenen un lleuger punt picant, boníssim.

Ingredients per 4 persones:

  • 400 gr Macarrons de xili
  • Cogombrets amb vinagre
  • Cebetes amb vinagre
  • Olives
  • Pebrot vermell
  • Tonyina
  • Anxoves
  • Salsa de tomàquet
  • All
Elaboració:

En una olla d'aigua bullent hi posarem un grapat de sal i hi afegirem els macarrons. Els deixarem coure durant 12 minuts.

Per altra banda tallarem a trossets molt petits els cogombrets, les cebetes, les olives, el pebrot, les anxoves i la tonyina.

En una paella posarem una dent d'all laminada en oli. Quan l'all estigui daurat hi afegirem la resta d'ingredients i 5 cullerades de salsa de tomàquet. Ho deixarem escalfar.

Barrejarem els macarrons amb la salsa de tomàquet i ja ho podrem servir.



Uns macarrons amb un sabor d'allò més original i deliciosos. Els heu de provar.

BON PROFIT

dimecres, 23 d’octubre de 2013

BROU DE POLLASTRE

Tot sovint ens compliquem amb plats originals i amb presentacions d'escàndol i sembla que ens oblidem de plats tan tradicionals i tan bons com un bon brou.

Si la tardor es decideix definitivament a arribar, començarà una època ideal per aquests tipus de plats.

Així doncs avui us presento un dels meus plats preferits, un bon brou de pollastre ben calentó.

Ingredients:


  • 2 pastanagues
  • 2 patates mitjanes
  • 1 tros d'api
  • 1 xirivia
  • 1 quart de col
  • 1 pit de pollastre
  • Carcanada de pollastre
  • Sal
  • Fideus
Elaboració:

En una olla a pressió posarem tots els ingredients, un bon grapat de sal i mitja olla plena d'aigua.

Quan la pressió estigui al màxim ho deixarem coure durant una hora.

Un cop passat el temps, colarem el brou obtingut i el posarem en una altra olla.

Hi afegirem els fideus i ho deixarem coure fins que estiguin cuits.

Ja ho podrem servir ben calentó.



BON PROFIT!!!

diumenge, 20 d’octubre de 2013

MAGDALENES DE TIRAMISÚ

Doncs altra vegada  ha arribat el dia 20 i, per tant, ja sabeu que toca:

Aquesta vegada la proposta m'ha agradat moltíssim, llàstima que no li he pogut dedicar tot el temps desitjat i és que de fet vaig a ultimíssima hora. L'única indicació que ens varen donar va ser: algun postre de tiramisú. A partir d'aquí t'has d'ingeniar qualsevol idea que et recordi al tiramisú i que, per tant, porti algun dels seus ingredients principals.

Jo per manca de temps per una manda, però sobretot perquè és de les coses que més m'agraden, vaig decidir combinar les magdalenes amb el tiramisú.

Ingredients per 10 magdalenes:
  • 3 ous
  • 100gr de sucre
  • 75 gr de farina
  • 100 gr de farina de moresc
  • Un polsim de sucre de vainilla
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 tassa de cafè
  • 100 ml d'oli
Per la crema mascarpone:
  • 250 gr de mascarpone
  • 3 culleradetes de sucre
  • 3 culleradetes de cafè solubre
  • cacau per espolvorejar
Elaboració:

En primer lloc muntarem les clares.

Posarem el forn a 175ºC.

Un cop muntades les clares i afegirem el sucre i els rovells un a un.

Per altra banda, barrejarem les farines, el levat i el sucre de vainilla.

Afegirem l'oli.

Posarem les magdalenes en motlles i ho posarem 20 minuts al forn.

Per a fer la crema de mascarpone, en un bol posarem el mascarpone amb les cullerades de sucre i de cafè. Ho barrejarem bé i ho escamparem per sobre de les magdalenes. Espolvorejarem la crema amb cacau i cafè.


Com veieu només una de les magdalenes té crema de mascarpone i és que resulta que a mi no m'agrada gens, jajaja, però tranquils que ja e trobat un víctima que se l'ha menjat encantat.

Espero que us animeu a provar-les, perquè amb un cafetó són un berenar ideal.

BON PROFIT!!!!

dilluns, 14 d’octubre de 2013

BUNDT CAKE XOCOLATA

Ja veieu que darrerament, hi ha poca activitat en el blog, i és que ja sabeu que quan les coses vénen, ho fan totes de cop. Doncs així és com estic jo en aquest moment, la feina, un màster, un curs i les classes d’idiomes, doncs està clar, el que són ESTONES LLIURES ben poques, així que les provatures culinàries es veuran reduïdes, però sempre que tinguem alguna ESTONA LLIURE l’aprofitarem per a fer un bon plat, així que tot i que menys sovint, continuarem com sempre, presentant plats d’allò més suculents o d’aquells que per poc temps que tinguem podem preparar.

Aquest cap de setmana vaig tenir una de les visites que més il·lusió fan, i és quan de tant en tant, vénen els teus pares a passar un cap de setmana a casa. Quan és així sempre intentes fer alguna cosa especial, que saps que els hi agrada i que a casa no acostumen a menjar.

Aquest cop, els hi vaig preparar un Bundt cake de xocolata deliciós, no és gens sec sinó tot el contrari és d’allò més tendre, no us el puc definir millor perquè és d’aquells que s’han de provar. I us asseguro que es fa en un moment més una hora de forn!!!!

Ingredientes:
·         220 gr de farina
·         ½ culleradeta de bicarbonat
·         ½ culleradeta de sal
·         90 gr de cacau en pols
·         190 ml d’aigua
·         90 gr xocolata postres
·         190 ml de buttermilk
·         145 ml d’oli d’oliva
·         275 gr de sucre moreno
·         2 ous
Elaboració:
Com que l’elaboració és molt ràpida el primer que farem és preescalfar el forn a 175ºC.
Seguidament farem la barreja dels ingredients en pols: farina, bicarbonat i sal.
Per altra banda posarem l’aigua en un cassó fins que bulli i aleshores hi dissoldrem el cacau en pols.
Un cop el cacau estigui dissolt, farem el mateix amb la presa de xocolata.
En aquesta barreja líquida hi afegirem el buttermilk.
Per altra banda farem una barreja amb l’oli, el sucre i els ous que els afegirem un a un.
En un bol més gran barrejarem les 3 mescles que tenim fetes, alternant-les, és a dir, una mica de la mescla sòlida, una mica de la mescla que conté oli i una mica de la mescla que té xocolata, i així alternativament.
Finalment ho posarem en un motlle prèviament untat amb oli i ho deixarem coure 60 minuts a 175ºC.

Aquest és el resultat.


BON PROFIT



dijous, 3 d’octubre de 2013

ESPINACS AMB PERNIL I FORMATGE

No us ha passat mai que tens pensat un plat per a fer i quan arriba el moment de posar-t'he a la cuina et falta algun dels ingredients bàsics?

Doncs això és el que em va passar dissabte, volia fer uns espinacs amb cous-cous i resulta que havia confòs el paquet de cous-cous pel d'arròs, així que vaig haver de canviar el menú i us asseguro que em va agradar tant que us ell vull presentar, perquè es prepara en 10 minuts.

Ingredients:

  • 600 gr d'espinacs congelats
  • 200 gr de daus de pernil
  • 50 gr de formatge en pols
  • Formatge ratllat
  • Sal
Elaboració:

En primer lloc posarem els espinacs congelats a l'olla exprés amb una mica d'aigua i sal. Quan la pressió estigui al màxim ho deixarem 3 minuts i ja apagarem el foc.

Escorrerem l'aigua dels espinacs i encendrem el forn per a gratinar.

Posarem els espinacs en un bol i els barrejarem amb el formatge amb pols i el pernil. 

Estendrem els espinacs en una safata per anar al forn i hi posarem el formatge ratllat a sobre i ho gratinarem al forn.

Què me'n dieu?


BON PROFIT!!!!