dilluns, 30 de setembre de 2013

HAMBURGUESA DE ROQUEFORT

Avui us porto una entrada d'allò més senzilla, i és que com ja he dit altres vegades, el dia a dia, ens absorbeix, però no per això hem de menjar pitjor oi?

Una manera ràpida, fàcil i sana de cuina és fer-ho a la planxa. Jo sóc "addicte" a la planxa i és que és una manera molt sana de cuinar, tant carns com peix i fins i tot verduretes.

El que ara us presento és una hamburguesa cassolana amb roquefort. Jo tot sovint compro carn picada, a casa sempre en tinc fresca o congelada perquè em dóna un ventall de plats espectaculars: mandonguilles, salsa bolonyesa, farciments o com avui hamburgueses.

Ingredients:

  • 500 gr de carn picada (pollastre, vedella, porc)
  • 1 ou
  • 1 dent d'all
  • 25 gr de roquefort
  • julivert
  • Per acompanyar:
  • Salsa de tomàquet
  • Patates
Elaboració:

En primer lloc prepararem l'acompanyament, que podria ser perfectament unes patates com les que us presento aquí i una mica de salsa de tomàquet cassolana.

Agafarem la carn picada, hi afegirem l'all i el juliver picats i l'ou. Ho barrejarem tot i després hi afegirem trossets de formatge roquefort.


Li donarem la forma d'hamburguesa i ja la podrem posar a la planxa ben calenta.

En un tres i no res tenim aquest resultat:


MOLT BON PROFIT!!!

dijous, 26 de setembre de 2013

CREPE DE BOLETS I POLLASTRE

La veritat és que amb aquest nom no cal donar gaires explicacions sobre la recepta. I és que aquesta també pot ser considerada una recepta d'aprofitament, ja que dins d'una crepe hi podem afegir tot allò que se'ns acudeixi.

L'altre dia en Sebas va anar a buscar bolets, tot i no haver-hi gran cosa encara, va tornar a casa amb un parell de llores verdes (a Catalunya no és molt comú ja que sol créixer en fagedes, però és un bolet molt apreciat pels bascos que el coneixen com a gibelurdina, que significat fetge blau), un cep gegant i moltíssimes llengües de bou.

Així que hem decidit preparar alguns d'aquests bolets per a la nostra crepe.

Ingredients:

Per a le crepes (5-6):

  • 2 ous
  • 100 gr de farina
  • 200 ml de llet
  • Sal 

Per al farciment:

  • Mitja ceba
  • Bolets (quantitat segons disponibilitat) 
  • Un pebrot verd 
  • 1 pit de pollastre
  • Salsa de soja
Elaboració:
En primer ratllarem la ceba i tallarem els bolets a daus. En una paella posarem un bon raig d'oli i deixarem que la ceba i els bolets ets vagi coent.

Mentre farem les crepes. Barrejarem tots els ingredients que les componen i els batrem. Per a fer les crepes jo utilitzo una paella de 24cm. Agafo una tassa de cafè i l'omplo amb massa per a la crepe. Mida ideal per aconseguir una crepe fina en aquesta mida de paella.

Posarem una gota d'oli a la paella i estendrem la massa fins que ocupi tota la base, quan veiem que ja no és liquida, la girarem i deixarem que es faci una mica per l'altra banda.

Un cop tinguem les crepes fetes, afegirem el pebrot i el deixarem fer uns 10 minuts més.

Finalment afegirem el pollastre tallat a tires i quan aquest estigui fet hi afegirem una mica de salsa de soja.

Ja només ens queda omplir les crepes amb el farciment i menjar.



BON PROFIT!!!!

dilluns, 23 de setembre de 2013

TRUITA A LA SIDRA

No sóc una gran amant del peix, però quan em posen uns lloms de peix, ben nets i que sembla que no tinguin espines, sempre caic a la temptació, ja que no és que no m'agradi el peix sinó que em molesten les espines.

Així que quan vaig veure aquests lloms de truita no ho vaig poder evitar, quina preciositat de peix. Així que vaig començar a pensar com el podria i fer i se'm va ocórrer cuinar-lo amb sidra, ja que en tenia una que feia temps que rodava per la nevera.

Realment, quin punt tan especial que li dóna la sidra als plats, amb aquesta asperesa típica de la sidra. Tot una delícia i d'allò més senzill.

Ingredients (2 per.):

  • Dos lloms de truita de riu
  • 2 dents d'all
  • Un got de sidra
  • Oli
  • Sal
  • Julivert
  • Farina
Elaboració:

En una paella posarem un bon raig d'oli. Enfarinarem el peix i el posarem a la paella. El sellarem pels dos costats.

Laminarem els alls i els afegirem a la paella. 

Quan tinguem els alls daurats afegirem el got de sidra i anirem remenant la salsa, que anirà espessint amb la farina del peix. Si veiem que no espesseix li afegirem més farina.

I el deixarem reduir fins que tinguem la salsa amb la consistència desitjada.

Finalment espolvorejarem una mica de julivert per sobre.




I aquí tenim aquesta delícia de peix, us aconsello que ho proveu!

BON PROFIT!!!

divendres, 20 de setembre de 2013

COXINHAS AMB SALSA PICANT

Per fi després de dos mesos ha tornat el dia 20, dia de DESAFÍO EN LA COCINA, que ja el trobavem a faltar.

Aquest mes ens han plantejat un plat forani, brasileny concretament. No són croquetes, ni són mandonguilles...són Coxinhas. No és res més que pollastre, embolicat dins una massa que té com a base la farina i alhora embolicat amb pa i tot fregit a la paella. És clar, quan et posen una massa pel mig, i un farciment de pollastre això t'obre un ventall de possibilitats espectacular.

Jo us deixo amb la meva versió, però si voleu veure la de les meves companyes aneu a la icona del desafío.

Ingredients:

Per a les Coxinhas:

  • Brou de pollastre ( pollastre, api, pastanagues, pebrot verd, porros)
  • 2 cullerades de mantega
  • 3 tasses de farina (330 gr)
  • 1 porro
  • 1 pebrot verd gran
  • Salsa de tomàquet
  • Sal
  • Pebre
Per a la salsa:
  • 3 tomàquets madurs
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre vermell picant
  • 2 grans d'all
  • 10 avellanes torrades
  • Safrà 
  • Julivert (bastant)

    Elaboració

En primer lloc farem un brou amb els ingredients que ho fem normalment. Jo en aquest cas he fet servir els que us he detallata anteriorment. El vaig fer a l'olla exprés: un cop la vàlvula està oberta conto 25 minuts de cocció.

Separarem el brou i el posarem en una cassola on hi posarem 2 cullerades de mantega i farem bullir.

Quan arrenqui el bull, baixarem el foc al mínim (nº 3 vitro) i hi anirem afegint la farina i remenant constament. Quan ja no poguem remenar més, ho traurem del foc i ho treballarem sobre el marbre. Posarem la farina que el brou accepti, fins a tenir una massa com la de la foto.

Guardarem la massa en bol tapat en paper film i el posarem a la nevera.


En una paella, posarem el porro i el pebrot verd tallats molt petits a sofregir. Afegirem sal i pebre.




Per altra banda desossarem el pollastre i afegirem la carn d'aquest al sobregit de porro i pebrot verd. També hi afegirem una cullerada de salsa de tomàquet.

Amb la massa anirem fent boletes d'uns 4 cm de diàmetre i amb el dit farem un forat al centre de la bola que l'omplirem amb el sofregit de pollastre. Tancarem la bola i l'empanarem.



Seguidament fregirem les coxinhas  a la paella en oli abundant.






Per altra banda, farem la salsa picant. Laminarem els grans d'all i els sofregirem. 

Triturarem els 3 tomàquets i els posarem a sofregir quan els alls estiguin daurats. Afegirem vi blanc, pebre dolç i pebre picant, 10 avellanes picades, safrà i julivert i ho deixarem reduir.






Ja podrem servir el plat.




BON PROFIT!!!!

dilluns, 16 de setembre de 2013

PEBROTS FARCITS AMB SALSA DE CEBA

M'encanta quan arriba aquesta època de recollida de fruits. I és que malgrat que jo no puc tenir hort, gent del meu voltant sí que en té i, per tant, de tant en tant, sempre cau alguna cosa.

En aquest cas el pare del meu cunyat ens va portar una bossa plena de pebrots verds. Són una delícia, són dolços, amb una pell tan fina que ni es nota i per tant, són ideals per a preparar qualsevol tipus de plat.

Així que ens hem posat mans a l'obra i hem fet diferents receptes amb pebrotets verds, truites de patates i pebrots verds, caldos amb pebrots verds, escalivades però per fi un plat on ells en són l'estrella.

Ingredients:


  • Pebrots verds (segons la mida en necessitarem més o menys)
  • 50 gr de pa sec remullat en llet
  • 400 gr de carn picada
  • 2 ous
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • Pa ratllat
Per a la salsa se ceba:
  • 2 cebes 
  • Mig got de vi blanc
  • Sal 
  • Oli

Elaboració:

En primer lloc agafarem un bol i hi posarem, la carn picada, la pa mullat en llet, els ous, la ceba picada, l'all picat i el julivert picat. Ho barrejarem tot i ho reservarem a la nevera. 

Mentre preescalfarem el forn a 200ºC. Netjarem els pebrots, els hi traurem el pecíol i els netejarem de totes les llavors.

Els anirem farcint amb la barreja que hem deixat a la nevera i els posarem en una safata per al forn.

Tirarem un raig d'oli per sobre i un polsim de sal grossa. Ho deixarem coure durant 20-30 minuts. Aquests eren menudets i amb 20 minuts en varen tenir prou i la carn va quedar perfectament cuita.

Mentre tallarem la ceba a la juliana, i la deixarem coure en oli a foc molt baix que es vagi daurant. Quan ja la tinguem daurada hi afegirem mig got de vi blanc i deixarem que redueixi a foc lent. Després ho triturarem tot.



MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER AQUESTA DELÍCIA DE PEBROTS



MOLT BON PROFIT!!!

dijous, 12 de setembre de 2013

PASTA DE FULL DE FRUITS SECS

Quan érem petites sempre celebravem els aniversaris a casa de les amigues, i la mare de la Patri, era la repostera oficial d'aquells aniversaris. Com disfrutàvem mares i filles d'aquells pastissos.

Amb els anys varem deixar de celebrar aniveraris, però encara ara quan tenim un àpat li demanem a l'Antònia que ens fa algun dels seus pastissos.

L'última vegada ens en va portar un, senzill, amb una presentació preciosa i que a més era d'allò més bo. Vaig pensar que seria el pastís ideal per al meu germà, que tant li agraden els fruits secs. Així, que fa un meset que va ser el seu aniversari i vaig decidir fer-li aquest pastís. Tot un èxit!!!

Ingredients:

  • Una base de pasta de full
  • Crema pastissera (aquí)
  • Fruits secs els que més us agradin (ametlles, nous, avellanes, nabius vermells)
  • Gelatina de poma
Elaboració:

En un motlle posarem la pasta de full a la base i la punxarem amb la forquilla.

Per altra banda prepararem la crema. (amb la meitat dels ingredients que demana la recepta anterior en tenim suficient.)

Preescalfarem el forn a 200ºC.

Quan la crema estigui tèbia, l'escamparem per sobre de la pasta de full.

Per sobre la crema, disposarem els fruits secs.

Posarem la gelatina de poma a desfer al microones o bé si l'hem comprat en pols la farem seguint les pròpies instruccions.

Estendrem la gelatina per sobre els fruits secs i introduïrem el pastís al forn. Quan vaiem que la pasta de full està daurada, ja tindrem el pastís fet.




Ja sé que no queda bé que ho digui jo, però ho diré: Oi que té bona pinta? jajaja

BON PROFIT!!!!

dilluns, 9 de setembre de 2013

COOKIES

Sens dubte i amb permís de les Oreo, aquestes són les meves galetes preferides. He provat desenes de receptes de cookies, però tot i que em quedaven bones, mai ho eren prou, sempre em fallava alguna cosa, o s'estovavem al moment, o em creixien tant que em quedava una massa única un cop o posava al forn...

Suposo que de tants errors i de tantes intentones per trobar la recepta perfecta, finalment ho he aconseguit.

La recepta que us proposo suposa una gran quantitat de massa, que dóna, segons la mida, per unes 70-80 galetes. Evidentment si em poso a fer tantes galetes acabaria com un toixó i això no pot ser. Així que un cop em poso a fer la massa la faig tota, però en congelo la meitat. Avui per exemple vénen de visita uns tiets a casa, doncs al matí a primera hora he tret la massa que tenia congelada i després faré boletes i directe al forn. És molt útil i deixes a tothom content.

Aquesta recepta l'he extret de la pàgina de bakemania, us asseguro que hi ha unes receptes 10.

Ingredients:

  • 220 gr de farina normal
  • 60gr de farina de moresc
  • 185 gr de farina de força
  • 16 gr de llevat químic
  • Una culleradeta de bicarbonat
  • Una culleradeta de sal
  • 285 gr de mantequilla
  • 200 gr de sucre moreno
  • 225 gr de sucre blanc
  • 2 ous
  • 10 ml d'extracte de vainilla
  • 300 gr de xips de xocolata
Elaboració:

Utilitzarem dos bols. En un tamissarem les farines, el bicarbonat, el llevat i la sal.

Per altra banda barrejarem els sucres amb la mantega, fins a aconseguir una massa homogènia i de tonalitat marró clar.

Incorporarem els ous a la massa, un a un.

Afegirem la vainilla.

Ara barrejarem els dos bols, la mescla amb les farines i ho remenarem tot fins que tots els ingredients quedin incorporats i tinguem una massa homogenia.

Ara afegirem els xips de xocolata.

Taparem la massa amb paper film i ho reservarem a la nevera un mínim de 24 hores.

Escalfarem el forn a 175ºC. En una safata posarem paper sulfuritzat i farem boletes d'uns 2.5 cm de diàmetre deixant 4 dits de separació entre boleta i boleta, ja que s'expandeixen bastant. (en la meva safata de forn n'hi caben entre 12 i 14.

Quan les tinguem col·locades a la safata les  aplastarem lleugerament amb els dits. I hi afegirem uns granets de sal. 

Les courem durant uns 15 minuts. Traurem la safata del forn i les deixarem refredar uns 3 minuts. Aleshores ho passarem a una reixeta per tal que s'endureixin.

Quan estiguin ben fredes les guardarem tancades en una caixa de llauna. Així ens assegurarem que ens quedin cruixents durant més d'una setmana.



Les heu de provar perquè no tenen desperdici!!!
BON PROFIT!!!











dijous, 5 de setembre de 2013

OUS AL PLAT

L'altre dia remenant per internet vaig veure una recepta d'ous al plat i em vaig enrecordar dels ous al plat que em féien a la feina. Si tenies sort i et tocava un ou en que el rovell estigués el punt (no sempre era així) era una delícia de plat i el tenia oblidat en un raconet.

Així que ahir per sopar vaig decidir recuperar-lo. A veure què me'n dieu!

Ingredients (4 per.):

  • 8 ous M
  • 300 ml de tomàquet triturat
  • Mitja ceba gran
  • 20 rodanxes de xoriç picant
  • Sal
  • Oli
Elaboració:

En primer lloc sofregirem la ceba en oli abundant i quan ja estigui dauradeta hi afegirem el tomàquet triturat. Ho deixarem reduir.

Preescalfarem el forn a 175ºC.

Aleshores posarem el sofregit de tomàquet en unes cassoletes de fang, en cada cassoleta hi afegirem 5 talls de xoriç.

Ara obrirem els ous en separarem les clares per un costat i els rovells per l'altre. Posarem dos clares per sobre la cassoleta i hi afegirem sal al gust. Reservarem els rovells.

Introduirem les cassoletes al forn calent. 

Quan la clara ja sigui de color blanc però encara una mica líquida hi posarem els dos rovells a sobre. En aquest moment ja podrem apagar el forn i deixarem que els rovells es facin amb l'escalfor del propi forn. 

Quan tinguem els rovells al punt que ens agradi ja podrem servir el plat, acompanyat d'unes quantes llesques de pa.




BON APPÉTIT!!!!

dilluns, 2 de setembre de 2013

ESCALOPA FARCIDA

Jo no havia vist mai aquest segon plat. Si l'escalopa ja per sí sola em sembla contundent imaginat si a més a més la farceixes.

Però em van dir que era un dels plats que més sortida tenia en un restaurant que ens encanta anar. Es troba en un barri a les afores d'un poblet perdut pel mig de Gipuzkoa. Tenen un menú setmanal molt bé de preu i els caps de setmana i sopars també està genial. És un restaurant molt cassolà i amb unes carns boníssimes, així que de tant en tant ens hi deixem caure.

Finalment, un dia em vaig decidir a provar el plat de l'escalopa i us asseguro que és tan bo que me'l vaig acabar. Això sí, després d'aquest plat no hi entra cap postre! jajaja

L'altre dia el Sebas em va sorprendre amb aquest plat fet per a ell.

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 escalopes de vedella
  • 4 talls de pernil
  • 4 talls de formatge
  • ou
  • pa ratllat
  • oli
Elaboració

Prepararem el plat com si féssim sanjacobos. 

Posarem un escalopa, un tall de pernil, un tall de formatge i de nou l'escalopa. Ho tancarem amb escuradents.

Batrem un ou i prepararem un plat amb pa ratllat. Mentre tindrem oli abundant en una paella escalfantse.

Passarem l'escalopa farcida per l'ou i el pa ratllat i quan l'oli sigui ben calent la hi posarem.

Prepararem un plat amb paper absorvent i quan l'escalopa estigui fregida la posarem sobre el paper, per tal que absorbeixi gran part de l'oli.

Abans de servir treurem els escuradents.




BON PROFIT!!!