dijous, 29 d’agost de 2013

AMANIDA DE PATATA, ANXOVA I PEBROT

Ara m'hi acabo de fixar, déu ni do com baixa el nombre de visites durant l'agost, ben bé a la meitat!!! Si és que alguns cansats d'estar sempre treballant davant d'un ordinador, quan són vacances no l'agafem per a res i és que és ben normal.

Sembla que ara ja torna la normalitat a la majoria de llars i un cop comenci el col·legi, s'instal·larà la rutina com la boira abraçant la plana.

Sempre amb aquest desig de que no acabi de marxar l'estiu us porto una recepta boníssima per a un plat rapidet, fresc i saborós.

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 patates grans o 3 mitjanes
  • 20 làmines d'anxova
  • 3 pebrots del piquillo (ja escalivat)
  • 1 pebrot verd
  • ceba tendra
  • pebre vermell dolç
  • pebre vermell picant (opcional)
  • sal
  • oli
  • vinagre
Elaboració

En una olla amb aigua i sal, posarem les patates a bullir. Per saber quan les tenim fetes (depèn molt de la mida) hi clavarem la forquilla, si entra fàcil és que ja les tenim a punt. Les traiem i les deixem refredar.

Un cop fredes les pelem i en fem rodanxes que posarem a la base dels plats.

Tallarem les anxoves en trossets més petits i farem el mateix amb la resta de verdures.

Ho escamparem per sobre de les patates.

En un gotet a banda, posarem bastant pebre vermell dolç i una punta de pebre vermell picant i ho barrajarem.

Espolvorejarem el pebre vermell per sobre del plat i l'amanirem amb sal, oli i vinagre.



MOLT BON PROFIT!!!

dimecres, 28 d’agost de 2013

RED VELVET AMB FONDANT

Avui és un dia ben especial perquè és l'aniversari d'una de les persones més importants en la vida d'algú, la MARE.

Com que no puc estar al seu costat per aquest dia, doncs l'hem repartit en dos dies així sembla que ho celebris més malgrat no ser-hi el dia adequat. Així que diumenge li vaig preparar el meu primer pastís amb fondant. (per l'aniversari del meu pare ho vaig intentar però tot i ser bo no va quedar presentable). Sembla que aquest cop m'he n'he ensortit prou bé, no és l'excel·lència dels fondants però jo n'estic ben orgullosa, és un primer pas.

Així doncs:

MOLTES FELICITATS MAMA!!!

Ingredients:

Per al red velvet:
  • Colorant gel vermell 
  • 115 gr de mantega a temperatura ambient
  • 300 gr de sucre
  • 2 ous L a temperatura ambient
  • 280 gr de farina de força
  • 250 ml de buttermilk*
  • Una culleradeta d'extracte de vainilla
  • Dos cullerades de cacau en pols
  • Una culleradeta de sal
  • Una culleradeta de vinagre blanc
  • Una culleradeta de bicarbonat

Per a la crema de formatge:
  • 200 gr de formatge cremós
  • 65 gr de mantega a temperatura ambient
  • 90 gr de sucre glaç
Per al fondant:
  • Fondant dels colors desitjats (blanc i grana)
  • Sucre glaç
* El buttermilk es pot comprar fet, però també el podem fer a casa amb 250 ml de llet desnatada o semi i una cullerada de vinagre blanc o suc de llimona, el deixem reposar 10 minuts i veurem que la llet s'ha tallat i està més espessa i llavors ja el podrem utilizar.

Elaboració:

Preescalfem el forn a 180ºC i engrasem dos motlles rodons (jo vaig usar de 26 cm).

En un bol posem la mantega a temperatura ambient i el sucre i batem fins a homogenitzar-ho.

Afegim els ous un a un que es vagin incorporant.

Afegirem la farina i el buttermilk alternativament, una mica de farina i que s'incorpori i una mica de buttermilk i continuem remenant.

Seguidament afegim la sal, el cacau, la vainilla i el colorant, la quantitat d'aquest segons el gust. I ho barregem bé fins a obtenir un color uniforme.

Finalment afegim el bicarbonat i sobre d'aquest el vinagre. Veurem que "bull". Ho barregem bé i dividim la massa en els dos motlles que hem preparat.

Ho posem al forn durant 25 minuts. Un cop estigui cuit el deixem reposar en el seu motlle durant 10 minuts. Aleshores ja ho podrem desmotllar i els deixarem sobre una reixa per tal que es refredin completament.

Mentre prepararem la crema de formatge. És tan senzill com barrejar tots els ingredients, primer la mantega i el sucre i després s'hi afegeix la crema de formatge.

Amb aquesta barreja cobrirem una de les masses i hi posarem l'altra a sobre. Seguidament usarem la resta de crema de formatge per cobrir tot el pastís, de manera que així ens serveixi com a cola per enganxar el fondant.

El reservarem a la nevera un mínim de 3 hores.

Després ja podrem afegir el fondant. Estirarem la massa de fondant blanc, a mi com que no m'agrada el fondant ja que és excessivament dolç, intento estirar la massa al màxim per tal que sigui lo més fina possible.

Posarem la massa del fondant sobre el pastís, i en retallarem la base sobrant alhora que l'amaguem cap a sota (si ho torno a fer, prometo fotos del pas a pas)

Aleshores hi afegirem la decoració que volguem, en aquest cas unes estrelletes.






QUE PASSIS UN GRAN DIA!!!




dilluns, 26 d’agost de 2013

CREMA BICOLOR

Com van o han anat les vacances? Aquí estem ja de tornada, però jo no em queixaré que d'aquí 15 dies torno a tenir una altra setmaneta i que aquest any està sent una mica estrany el tema vacances, primer sembla que no arribin mai i després sembla que no s'acabin, jejeje, no està malament.

Avui la recepta que us porto no l'he fet jo. L'avantatge de treballar quan la parella fa vacances és que el cuinetes de la casa canvia i la veritat, com ja sabeu, jo tinc un gran xef a casa. I un dia em va sorprendre amb aquesta crema que sí que és bona i sana però sobretot és sorprenent la seva presentació. Val a dir que és una recepta extreta de l'Arguiñano, però no per això té menys mèrit, ja que el que la fa especial és el seu atractiu. A veure què us sembla.

Ingredients per a 4 persones:

Crema de bròquil

  • Mig bròquil
  • 2 porros
  • 1 carbassó
  • 1 patata
  • sal
Crema de carbassa
  • 500 gr de carbassa
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 patata
  • sal
  • pebre
  • oli
Elaboració

En primer lloc extraurem tota la carn de la carbassa, eliminant la pell i les llavors. La tallarem a daus i la posarem en una olla amb la ceba tallada, les pastanagues a rodanxes i la patata a trossos. Hi posarem aigua i sal i ho deixarem bullir fins que la patata s'hagi estovat.

Per altra banda tallarem el bròquil, els porros nets i el carbassó sense treure'n la pell i també la patata a trossos. Ho posarem en una olla amb aigua i sal i ho deixarem bullir fins que la patata estigui cuita.

Quan tots els ingredients estiguin tous, triturarem els ingredients de les dos olles i els passarem per un passapurés per tal que ens quedi una crema més fina.

Ara servirem el plat. Començarem a servir la crema més densa i quasi alhora afegirem l'altra crema, anirem omplint el plat amb les dues cremes alhora fins que s'ajuntin.
A la banda del plat que ens quedi buida hi posarem l'altra crema més líquida que s'hi assentarà perfectament.

Finalment agafarem un got hi posarem 2 cullerades d'oli i pebre recent mòlt. Posarem una tira al mig de les dos cremes d'aquest oli, per una banda ens ajuda a decorar i per l'altra tapa les possibles imperfeccions de la unió de les dos mescles.



Podem decorar el plat amb unes rametes de bròquil, amb trossets de pastanaga etc. i és que aquest plat ens dóna molt joc de colors amb els seus ingredients.

BON PROFIT

dijous, 8 d’agost de 2013

LASSANYA FREDA

Amb aquesta recepta sí que puc dir ben bé que començo les vacances i és que a partir de la una del migdia, em queden 15 dies de vacances per a gaudir de la parella, de la familia que fa un meset que no la veig i dels amics de Montblanc que encara fa més que no els veig (amb alguna excepció que em va venir a veure, gràcies floreta).

Així que suposo que aquests dies estaré una mica out del blog, però això no vol dir que pari de cuinar, al contrari, aprofitant que estic amb la família al complet faré platerets d'aquells que saps que els hi agraden. A més uns quants fan l'aniversari durant aquests dies, així que també tindrem dinars especials d'aniversari, per tant, la tornada serà potent.

Segurament, hi haurà una entrada al mig de les vacances, com cada dia 20 d'agost amb un desafío voluntari, però no vull avançar esdeveniments. Ja veieu que no em perdreu del tot de vista.

Després d'aquest resum futurista dels meus propers dies, us passo a explicar una recepta molt senzilla, ràpida de preparar i que agradarà a tothom perquè en podem fer tantes combinacions com ingredients tinguem per casa, així que no teniu excusa.

Ingredients per 4 persones:

  • 12 làmines de lassanya
  • 8 talls de mozzarella (o algun altre formatge tipus havarti o cheddar)
  • 8 talls de pernil salat
  • 2 tomàquets ben grans
  • alfàbrega
  • oli
  • sal
Elaboració

Posarem aigua a bullir amb una mica de sal i hi posarem les làmines de lassanya seguint les instruccions de la marca. També podem usar les làmines precuinades. Jo en aquest cas les vaig fer servir i també vaig probar de fer-les amb aigua freda, simple curiositat. Abans d'anar a treballar al matí vaig posar una safata d'aigua freda i hi vaig submergir les làmines. Al migdia ja estaven perfectes, si teniu temps va perfecte, perquè t'estalvies de bullir o de escalfar l'aigua i les pots manipular al moment.

Tallarem els tomàquets a rodanxes,

En un plat disposarem una làmina de lassanya que cobrirem amb les rodanxes de tomàquet, hi afegirem un tall de mozzarella i un de pernil salat i ho tornarem a cobrir amb una làmina de lassanya.

Repetirem el procés i acabarem amb una  làmina de lassanya. 

Tirarem un raig d'oli per sobre i hi espolsarem una mica d'alfàbrega.

Ho posarem al microones unes 2 minuts per tal que es desfaci el formatge i ja ho podrem servir.

En el cas que no volgueu escalfar-ho es pot menjar directament ben fresquet. Si ho feu així us recomano amanir els tomàquets de cada làmina, ja que sense escalfor no es barreja el sabor del pernil i no deixen anar el seu suc.





Com veieu un plat d'allò més senzill i boníssim.

BON PROFIT I BONES VACANCES

dilluns, 5 d’agost de 2013

POLLASTRE AMB PICADA DE JULIVERT I AMETLLES

D'acord avui aquest plat no és ideal per a l'estiu ja que requereix forn, però l'avantatge que té és que el podem deixar preparat del dia anterior o de primera hora del matí, i llavors el podem escalfar just abans de menjar, és a dir, no cal que el fem just abans de ser menjat, i això ens permet aprofitar el matí per a fer mil i una activitats.

A veure que us sembla, la recepta és una adaptació d'una recepta de la meva àvia, que algun dia ja us presentaré, perquè té una salseta deliciosa, de moment us deixo amb aquesta versió que també és d'allò més bona.

Ingredients:

  • Un pollastre tallat a quarts o octaus
  • Un ramet de farigola
  • Dues fulles de llorer
  • 50 gr d'ametlles o pols d'ametlla
  • Un bon grapat de julivert
  • 1 dent d'all
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

Untarem amb una mica d'oli una safata per anar al forn i  hi posarem els talls de pollastre salpebrats, el ramet de farigola i les dues fulles de llorer.

Farem una picada en el morter, amb l'all, les ametlles i el julivert. Quan tot estigui ben picadet, hi afegirem oli fins a crear una massa oliosa amb tots els ingrredients.

Escamparem aquesta la picada per sobre els talls de pollastre,i si ho creiem oportú hi afegirem un bon raig d'oli i és que aquest s'aromatitzarà amb les fulles i crearà una salseta deliciosa.

Ho posarem al forn a 175ºC durant uns 40 minuts o fins que veiem que la picada ens queda ben torradeta.

Ja ho podrem servir.

BON PROFIT!!!

dijous, 1 d’agost de 2013

FLAM DE MARISC

Ja ha arribat l'agost el mes per excel·lència de les vacances, de la calor, de la platja i la piscina. Un mes que tothom espera amb delit.

Aixecar-nos més tard que de normal, anar a la piscina o a la platja, dinar, jeure altra vegada, fer un tomet a l'hora baixa, sopar anar a fer una geladet i gaudir de la fresca de la nit. Bàsicament aquesta és la rutina de la majoria de les vacances.

Però per vacances que fem també hem de menjar, per tant aquí us presento una recepta ben fresqueta, de les que es deixen preparades i es mengen més a gust després d'haver passat calor estirat al sol.

És un plat que requereix forn, per tant, jo el preparo ben d'hora al matí quan encara no apreta la calor. Després es deix a la nevera preparat i es menja en tornar al migdia en un santiamén. Anem a veure de què va?

Ingredients:

  • 4 ous XL o 5 ous L
  • 300 ml de nata per a cuinar
  • 100 ml de llet
  • 10 varetes de surimi
  • 150 gr de llangostins
  • Maionesa, salsa rosa, reducció de fumet de peix
  • Sal
Elaboració:

En un bol posem els ous i els batem juntament amb la nata, la llet i un pessic de sal.

Per altra banda agafem el surimi i els llangostins pelats i els triturem tan finet com poguem. 

Barrejarem la mescla líquida amb el surimi i els llangostins triturats.

Agafarem motlles, millor si són de silicona, i els untarem lleugerament amb oli per tal que no s'enganxi.

Omplirem els motlles escollits amb la barreja i ho courem al bany maria a 180ºC durant 25-30 minuts si són motlles individuals o durant uns 45 minuts si és un motlle gran. Comprovar la cocció amb un escuradents, si surt net és que ha quedat ben cuit.

Deixem els flams refredar a la nevera i quan estiguin ben freds ja els podrem servir.

Podem acompanyar el plat amb una mica de salsa de maionesa o salsa rosa. En aquest cas, he aprofitat una reducció de fumet de peix i l'he barrejar amb un parell de cullerades de maionesa, i en resulta una salsa deliciosa.


MOLT BON PROFIT!!!