divendres, 26 d’abril de 2013

FLAM DE CAFÈ

Com ja he dit moltes vegades el dolç mai ha estat el meu preferit, però el flam és el que sempre m'ha acompanyat. En un restaurant quan no sé què demanar sempre un flam i per si de cas, sense nata.

Però la millor combinació és el postre amb el cafè, sempre m'acostumen a agradar molt els postres que tenen cafè, així que si fem la combinació de cafè i flam podríem dir que tenim un dels més postres preferits. I a més és molt senzill. Per a mi l'únic problema que té és no poder-lo menjar just quan l'acabes de fer sinó que t'has d'esperar a que es cualli.

Va no m'enredo més i us explico de què va.

Ingredients:

  • 1/2 litre de llet
  • 3 ous
  • 125 gr de sucre
  • 2 cullerades de cafè soluble
  • Per al caramel: 3 cullerades de sucre per a cada una d'aigua
Elaboració

Barrejar el sucre, els ous i la llet i posar-ho al foc. 

Quan comenci a arrencar el bull, tancarem el foc. I hi afegirem el cafè fins que quedi ben dissolt.

Per altra banda farem el caramel amb la proporció esmentada i a foc molt lent, que es vagi desfent el sucre i caramelitzanr.*

Posar el caramel a la base del o dels motlles.

Escalfarem el forn a 170ºC, posarem una safata amb aigua tenint en compte que aquesta arribi a la meitat de l'alçada del motlle on hi tenim el flam. Ho deixarem durant 30 minuts.

Comprovarem que ja ho tenim cuit puntxant amb un escuradents.

Un cop estigui a temperatura ambient ho posarem a la nevera.

I ja ho tindrem

Espero que el proveu de fer que és mol fàcil i està boníssim

BON PROFIT!!!!

* Sempre podem comprar el caramel ja fet!

dimarts, 23 d’abril de 2013

PA DE SANT JORDI

El dia de Sant Jordi és per a mi, i segur per molta altra gent, un dels dies més bonics de l'any a Catalunya. Totes les noies amb les seves roses, els carrers plens de llibres, aromes i senyeres, és un dia fantàstic per passejar entre parades de llibres i flors.

I com no, tota festa assenyalada té els seus plats associats. Per Sant Jordi podem trobar tot tipus de pastissos sempre amb una senyera, roses comestibles, però sobretot el pa de Sant Jordi. Pots triar la massa de pa que vulguis però el que no pot fallar, és que quan en tallis una llesca, aquesta tingui la senyera dibuixada. Com s'aconsegueix? Doncs en dividir la massa en porcions que posteriorment es barrejaran amb formatge (groc) i amb sobrassada de Mallorca (vermell). Què us sembla si us ensenyo de la recepta?

Ingredients:


  • 300 gr de farina de força
  • 200 gr de farina normal
  • 25 gr de llevat fresc
  • 1/4 litre de llet
  • 25 gr de mantega
  • 10 gr de sal
  • 4 llesques de sobrassada de Mallorca
  • 5 llesques de formatge ratllat (parmesà preferiblement)
Elaboració:

Barrejarem la farina, la sal i la mantega.

Per altra banda barrejarem la llet prèviament escalfada amb el llevat i el desfarem. Aleshores hi afegirem la mescla amb la farina.

Amassarem aquesta mescla durant uns 25 minuts, la taparem amb un drap humit amb aigua calenta i la deixarem reposar durant 2 hores.

Mentre picarem 6 nous i preparament els talls de formatge i sobrassada.

Un cop passades les 2 hores dividirem la massa en 10 parts. La massa ens pesarà uns 800 grams de manera que les porcions que farem seran d'uns 80 grams cada una.

Amb una de les masses hi barrejarem les nous. També barrejarem 5 masses amb el formatge i les altres 4 masses amb la sobrassada. Ho deixarem reposar 30 minuts.


Passats els 30 minuts, agafarem la massa de les nous i l'estendrem al fons del bol. Aleshores farem xurros amb cada una de les altres porcions i les posarem en el motlle amb l'ordre de la senyera és a dir: groc, vermell, groc, vermell,groc, vermell,groc, vermell i groc. Ho deixarem reposar 1 hora més

Finalment, escalfarem el forn a 200ºC i hi deixarem el pa uns 40 minuts.






Són o no són les 4 barres? Si voleu uns colors més potenciats sempre podeu posar colorant groc a les masses de formatge i vermell a les de sobrassada.

QUE TINGUEU UNA FELIÇ DIADA DE SANT JORDI I BON PROFIT!!!!

dissabte, 20 d’abril de 2013

PASTÍS DOBOS AMB CREMA D'AVELLANES

Aquesta és una recepta que ens han demanat en la pàgina on participo DESAFÍO EN LA COCINA. Aquest sí que ha estat un gran desafiament, la veritat és que mai havia fet un pastís d'aquest tipus i m'ha portat molta més feina de la que en realitat té, que en té això no ho negaré.

Tot i que la presentació té molt a desitjar (és un dels meus punts dèbils) us asseguro que és un pastís molt bo. De fet és impossible que no ho sigui tenint en compte que es basa en làmines d'una massa molt lleugera i xocolata. A qui no li agrada això? Si us interessa veure alguns altres pastissos molt més ben decorats aneu a la pàgina del desafío.

Dobos torte, és un pastís típic hongarès que a més de lo deliciós que és té una presentació increíble, això sí, feu-ne un tall ben petit perquè atipa moltíssim. És un pastís només apte per golosos!!!

Ingredients per a la massa:

  •  10 ous
  • 250 gr de farina
  • 250 gr de sucre glaç
  • Essència de vainilla
Ingredients per al farciment:
  • 3 clares d'ou
  • 125 gr de xocolata
  • 175 gr de sucre glaç
  • 225 gr de mantega
Ingredients per al caramel:
  • 1 got de sucre
  • 1/2 got d'aigua

Ingredients per a la crema d'avellanes:
  • 300 gr de nata
  • 2 rovells
  • 1 cullerada de farina de moresc
  • 85 gr de sucre
  • 85 gr d'avellanes picades
Elaboració:

En primer lloc prepararem 6 bases de massa: Preescalfarem el forn a 200ºC. Separarem les clares dels rovells i les montarem a punt de neu

Per altra banda barrejarem els rovells, la farina, el sucre glaç i la vainilla fins que quedi una massa blanquinosa, aleshores hi afegirem les clares a punt de neu.

Dividirem aquesta massa en 6 gots amb la mateixa quantitat en cada un. En un motlle rodó (millor dels d'alumini que es poden obrir les parets) posarem paper vegetal al fons i hi abocarem la massa d'un dels gots i la courem uns 5 minuts al forn. Farem el mateix amb els 6 gots fins a obtenir 6 bases de massa.

Per altra banda prepararem el farciment: barrejarem la mantega fins a tenir-la amb la textura de la pomada i hi afegirem el sucre.

Posarem la xocolata a trossos en un bol i hi posarem al microones fins a desfer-la.

Mentre montarem les clares a punt de neu.

Quan la xocolata ja estigui freda l'afegirem a la barreja i també les clares a punt de neu. Ho reservarem.

Prepararem el caramel: en cassó posarem el sucre i l'aigua fins que es faci almívar i es dori, agafant el típic color de caramel, compte que un cop s'enfosqueix es crema molt ràpid!

Estendrem el caramel per sobre d'una de les masses. Amb el ganivet calent tallarem aquesta massa en 6 trossos. Ho hem de fer mentre el caramel està calent, ja que si el deixem refredar se'ns trencarà i no quedaran els talls de pastís perfectes (a mi m'ha passat exactament això i per aquest motiu hi he posat la crema d'avellanes per dissimular-ho)

Ara ja podrem preparar la crema d'avellanes: barrejarem els rovells, el sucre i la farina fins a blanquejar-ho. Afegirem les avellanes triturades.

Escalfarem la nata en un bol i hi afegirem la resta d'ingredients i ho anirem remenant fins que espesseixi.

Finalment ja podrem montar el pastís: posarem una base de massa i la untarem amb el farciment de xocolata, a sobre hi posarem una altra massa i així successivament fins a les 5 capes. 

Posarem la crema d'avellanes per tot el voltant del pastís per tal que ens quedi ben uniforme.

Ara afegirem l'última massa amb el caramel i la decorarem amb la crema d'avellanes.

Aquest és el resultat:










dimecres, 17 d’abril de 2013

TARTALETA DE PARMESÀ

Avui per la xarxa he vist una recepta deliciosa amb una tartaleta de parmesà i quan ha sigut l'hora de sopar he decidit provar de fer la tartaleta. Em sap greu no poder dir a qui ho he vist així que si algú se sent aludit que m'ho digui i prometo posar la seva referència i és que ara per més que busco no ho trobo.

Doncs aquí us explico una simple tartaleta de parmesà que l'hem farcit amb amanida, veureu que simple és i deliciós!!!

Ingredients per una tartaleta

  • 25 gr de parmesà en pols
  • Enciam
  • Pebrot
  • Tonyina
  • Moresc
  • Oli
  • Sal 
  • Vinagre de mòdena
Elaboració

Posem una paella petita a escalfar i hi afegirem el formatge que es vagi desfent amb la calor. Ho remenarem de tal manera que quedi com una forma de crepe.

Deixarem que es refredi lleugerament i quan la poguem desenganxar de la paella sense que es desfaci la posarem en un bol i ho deixarem a la nevera. 





Quan s'endureixi el formatge ja tindrem la tartaleta feta i que la podrem omplir amb qualsevol ingredient que se'ns acudeixi.


BON PROFIT!!!

diumenge, 14 d’abril de 2013

FUSSILI ALLA SICILIENNE

La recepta d'avui és una petició expressa d'un amic, que ho va menjar a Itàlia i es veu que li va encantar. Com que em va ajudar a fer un treball sobre alimentació li vaig prometre que li intentria fer el plat i l'invitaria a dinar. Au doncs, per parlar ja tens feina, mans a l'obra!!!!

Ingredients per 5 persones:

  • 500 gr de fussili
  • 8 tomàquets madurs
  • 3 dents d'all
  • 3 guindilles*
  • 150 gr d'olives negres sense pinyol
  • 60 gr d'anxoves
  • 50 tàperes
  • 1/2 albergínia
  • alfàbrega
  • oli
  • sal
Elaboració:

En primer lloc escaldarem 8 tomàquets en aigua bullent. Primer els hi farem un tall en forma de creu i així els podrem pelar més fàcilment.

En una paella posarem oli i quan estigui calent hi afegirem les dents d'all talladets molt petits. Hi afegirem les guindilles.

Tallarem les olives negres en 2 o 3 trossos cada una i també tallarem les anxoves en trossets petits. Farem el mateix amb l'albergínia.

Traurem les guindiflles i ja podrem afegir la resta d'ingredients a la paella i ho deixarem sofregir fins que l'albergínia estigui ben cuita.

Triturarem els tomàquets però no excessivament, sinó deixant trossets sencers. I els afegirem a la paella ho deixarem reduir lleugerament.

Per altra banda, en una olla posarem aigua a bullir amb una raig d'oli i sal. Afegirem la pasta seguint les instruccions de la casa.

Quan la pasta ja estigui bullida, l'afegirem a la paella i ho remenarem amb la salsa fins que s'amalgamin tots els sabors.

És una delícia de pasta amb un punt picant.


BON PROFIT!!!!

Gràcies Jonan pel descobriment!!!

dijous, 11 d’abril de 2013

POLLASTRE AL FORN AMB CEBA

Us posaré aquesta recepta molt ràpid i és que últimament no tinc temps per pujar-les. Com veureu per cuinar tampoc però això no ens limita a poder menjar bé. Aquí us deixo una recepta que és de les meves preferides i que hem fet a casa tota la vida i és que és boníssima i es fa sola. Aquí va:

Ingredients
  • 1 pollastre tallat a quarts
  • 1 ceba gran
  • 2 patates
  • oli
  • sal
  • pebre
Elaboració

Tallarem a rodanxes la ceba i les patates.

Agafarem una safata pel forn i la untarem amb oli. Hi posarem una base de patates a rodanxe  i una de ceba a sobre.

Salpebrarem el pollastre i el posarem a la safata. Ho introduïrem al forn a 190ºC durant aproximadament una hora. Si voleu la pell del pollastre ben torradet engegarem la gratinació durant uns minutets abans de servir.

I llestos, com ja us he dit és un plat que es fa sol.


Molt Bon profit!!!!

divendres, 5 d’abril de 2013

CREMA DE CARBASSÓ

Ja sé que fa uns quants dies que ha arribat la primavera, però què voleu que us digui, calor el que jo entenc per calor no en fa. De fet, avui fins i tot s'han escapat algunes volves de neu. Així que amb un hivern que semblava que no volia arribar, però que ara ja s'està fent llarg, acabaré per esgotar totes les opcions de cremes de verdures possibles!

La que us porto avui és la més habitual a casa me mare i és que sempre que et queden unes quantes verdures per la nevera la pots fer i així les aprofites. A mi com que de totes les opcions la que més m'agrada és el carbassó, doncs aquest és el protagonista de la crema d'avui.

Ingredients per a 4 persones:

  • 4-5 carbassons
  • 2 pastanagues
  • 1 patata gran o 2 de mitjanes
  • aigua
  • sal
  • formatge per untar
Elaboració
 
En una olla posarem totes les verdures tallades bastant grans i les cobrirem just amb aigua. Lo ideal és que algunes de les verdures quedin una mica fora de l'aigua. 

Hi afegirem la sal i ho portarem a ebullició. Sabrem que està cuit quan la patata estigui tova.

Quan ho tinguem cuit ho triturarem tot ben finet.

En un bol a banda hi posarem formatge per untar i el posarem uns 30 segons al microones fins que ens quedi semi-líquid i el posarem sobre la crema a mode de decoració.*


*Si us agrada força el formatge n'hi podeu posar més, ara si voleu una crema més lleugera millor el substituïu per un raig d'oli verge.

BON PROFIT!!!