divendres, 22 de març de 2013

PASTÍS DE PORROS AMB GAMBES

Fa uns dies que teníem ganes de pastís de porros però mai ens acabavem de decidir. Però ahir a la nit es veu que el Sebas estava inspirat i com que sabia que jo arribaria tard doncs m'ha volgut fer una sorpresa i m'ha preparat aquest pastís de porrus amb gambes per xupar-se'n els dits.

Ara us n'explico el secret:

Ingredients per 3-4 persones:

  • 3-4 porrus
  • 3 ous
  • 100 gr de gambes
  • 200 ml de nata
  • 250 ml de llet
  • 1 cullerada sopera de faina de moresc
  • pebre negre
  • un raig d'oli d'oliva
  • sal
Elaboració:

Primer es tallen els porrus a la juliana i posar-ho a la paella fins que s'estovin i tinguin color, uns 20-25 minuts. Ara ja hi podem afegir les gambes i ho deixem uns 5 minuts més.

Batem els 3 ous, afegim sal i pebre al gust i també hi afegirem la nata.

Escalfem la llet al microones i hi dissolem la cullerada de farina de moresc. Ho afegirem als porrus i gambes. Ho deixarem durant 2-3 minuts ben barrejat.

Preescalfarem el forn a 180ºC

Seguidament hi afegirem la barreja de l'ou i la nata. 

Per altra banda enfarinarem el motlle de silicona i hi afegirem tota la mescla.



Ara ja podem posar el motlle al forn i ho deixarem durant 30 minuts.

Com veieu ho hem acompanyat amb una mica de tomàquet amanit i amb un formatge desfet.

Us asseguro que és un plat deliciós!!! 

BON PROFIT!!!


dimecres, 20 de març de 2013

MANDONGUILLES DE BACALLÀ DE QUARESMA

Ja s'acosta la Setmana Santa i això vol dir tot un seguit de plats típics d'aquesta època. Un dels més coneguts pel dia del Divendres Sant és el bacallà amb carxofa.

Les del Desafío en la cocina m'ho han posat força fàcil ja que la premisa era Bacallà-Quaresma, així que el primer que em va venir al cap va ser el plat de bacallà amb carxofa, però evidentment havia de pensar en alguna cosa un pèl diferent. Si voleu veure la resta de receptes dels companys només heu de prémer aquí.

Pel cap també em rondava feia uns dies les mandoguilles de peix, així que vaig decidir fer la recepta de sempre en format mandonguilles.

Ingredients

  • 500 gr bacallà
  • 6 carxofes
  • 4 ous (3 endurits i 1 per les mandonguilles)
  • 2 llesques pa de motlle
  • 5 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 ceba
  • 1 grapat de cigrons
  • Pa ratllat
  • Farina
  • Oli
  • 1 fulla de llorer
Elaboració

Dos dies abans posarem el bacallà (sempre que sigui salat) en remull i hi canviarem l'aigua un parell o tres de vegades per dia.

Un dia abans posarem els cigrons en remull amb una culleradeta de bicarbonat

En primer lloc prepararem les mandonguilles. Triturarem el bacallà ben petit, batrem un ou i hi mullarem les llesques de pa de motlle. Les desfarem i les barrejarem amb el bacallà. Hi afegirem pa ratllat i ho barrejarem tot. Ho reservem a la nevera 20-30 minuts.

Amb la massa de bacallà farem les mandonguilles i les enfarinarem. Les fregirem a la paella.

Mentre tallarem la tija de la carxofa i les puntes de les fulles. Tallarem el cor en 4 parts i que anirem posant en una olla amb aigua bullent, sal i el suc de mitja llimona. Ho farem bullir durant uns 25 minuts fins que estiguin toves.

Colarem l'oli on hem fregit les mandonguilles i el posarem en una cassola de terrissa on hi fregirem la ceba tallada i la fregirem.

Un cop la ceba està fregida hi afegirem la fulla de llorer i 5 cullerades de salsa de tomàquet.

Amb l'aigua de les carxofes, bullirem els cigrons a l'olla exprés durant 30 minuts.

També endurirem 3 ous.

A la cassola afegirem les mandonguilles, les carxofes, els cigrons i l'aigua amb els que hem bullit els cigrons, ho deixarem reduir. Si tenim massa aigua sempre hi podem afegir farina per espessir-la.

Finalment, afegirem els ous durs partits per la meitat.

Ho deixarem coure 5 minuts més i ja podrem servir els plats.


MOLT BON PROFIT!!!!




dimarts, 12 de març de 2013

PALMERETES

A vegades ens encanta complicar-nos la vida a la cuina, a mi sovint em vénen ganes de pasar-me el dia cuinanat i fent coses elaborades que sovint tenen un molt bon resultat, però això no vol dir que les coses més simples no el tinguin.

Amb la manca de temps de vegades és impossible dedicar l'estona que voldries a la cuina, però sí que hi pots dedicar petites estones que et permeten fer plats, postres...deliciosos.

Avui us presento les típiques palmeres de sucre, que ens poden arreglar molt fàcilment un berenar o un esmorzar a casa lleugerament diferent i només amb dos ingredients:

Ingredients

  • Pasta de full
  • Sucre
Elaboració

Estenem la pasta de full sobre el marbre i li donem forma rectangular.

Espolsem amb sucre tota la massa

Agafem un dels costats i l'enrotllem fins a la meitat de la massa, agafem l'altre costat i fem el mateix fins que ens queda com un cilindre gran format per dos cilindres més petits.

Ara tallarem el cilindre amb procions  d'un dit més o menys, que anirem estenen sobre una safata amb paper sulfuritzat.

Deixarem bastanta separació entre palmera i palmera perquè s'inflen força.

Ho posarem al forn a 180ºC i ho controlarem fins que les tinguem amb el punt de torrefacció desitjat.

A que són bones?????

BON PROFIT!

dijous, 7 de març de 2013

CREMA DE CARBASSA AMB CEPS

Ja tinc ganes de primavera, per a mi és la millor època de l'any, no fa calor però el sol escalfa i és quan més el pots aprofitar. Així com que ja em conec d'aquí poquet començaré amb receptes d'amanides que m'encanten i m'oblidaré una mica de les cremes, aprofito ara per fer una de les últimes entrades de menjars recomfortants, és a dir, d'aquells que quan fa fred i tens prens un plat acabes ven acalorat, és a dir, brous i cremes.

Ja fa un temps us vaig presentar una crema de carbassa, però aquest cop li he afegit uns ceps que tenia congelats de la tardor, és a dir, aquesta recepta més que de finals d'hivern és de tardor que li aporten una mica més de nutrients i que segons la quantitat que en possis tens un plat ben complet.

Ingredients:

  • 500 gr carbassa
  • 2 pastanagues
  • 1 patata gran o dos petites
  • 250 gr de ceps
  • 50 gr de formatge parmesà
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Opcional: ceba
Elaboració

En aquest cas com que el bolets ja els fregim en oli el puré el farem d'allò més sa.

A l'olla exprés posarem la carbassa neta, sense llavors ni filaments, les pastanagues i la patata tot tallat a trossets, amb una mica d'aigua i sal i ho deixarem coure fins que la patata estigui cuita.

Per altra banda, en una paella posarem un raig d'oli i l'escalfarem. Posarem (si es vol) la ceba tallada ben fina i els ceps, quan la ceba estigui cuita ja els podrem treure.

Un cop estiguin les verdures cuites les triturarem amb la batedora i ja tindrem la crema feta. 

Posarem la crema en un plat, a sobre hi posarem els bolets i el parmesà llescat.


El resultat és un plat nutritiu, saborós i de bona presència. Encara sou a temps per provar-lo!

Bon profit!!!!

dilluns, 4 de març de 2013

CÓC ANÍS

Recepta de l'àvia. Amb això no cal dir res més. A mi m'encanten els postres tipus pa de pessic, no sóc massa de cremes, nates o xocolates però mai et podré dir que no a un bon cóc o pa de pessic. Acompanya d'un cafè amb llet per esmorzar, una pressa de xocolata per berenar o acompanyant una peça de fruita després de dinar i és que jo li trobo utilitat a totes hores.

Així que us deixo amb un postre molt simple, molt fàcil de fer i molt gustós.

Ingredients

  • 150 gr de sucre
  • 150 gr de farina
  • 3 ous
  • Raig d'anís
  • Raig d'oli
  • Ratlladura de llimona
  • 1 sobre de llevat
  • Raig de llet*
* Com us he dit la recepta és de l'àvia i ella tot ho fa per grapats, rajolinets i rajolins. El raig d'anís depèn del molt que us agradi l'anís, el raig d'oli jo el calculo com dos cullerades soperes i el de llet el poso sempre al final i en poso la quantitat que em sembla per tal que quedi amb una textura semblant a una crema.

Elaboració

En un bol posarem el sucre, els rovells, l'oli, l'anís i la llimona.

Afegirem la farina i el llevat tamissat.

Segons textura hi afegirem la llet.

Ho deixarem reposar durant uns 30 minuts.

Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem a poc a poc en moviments envolvents.

Preescalfarem el foc a 200ºC i l'hi tindrem uns 10 minuts. Baixarem el foc a 180ºC durant 30 minuts més.


Espero que us agradi!!!!