diumenge, 30 de setembre del 2012

PASTÍS PEIX

I avui us presento el que va ser la reina de la festa!!! Mireu que vaig preparar capritxets però quan va sortir aquest pastís fins i tot, em van demanar si hi podien fer fotos.

La història d'aquest pastís és (com quasi sempre) que remenant per internet un dia em vaig trobar amb el pastís que us presentaré. Em va semblar molt vistós, divertit i original, ideal sobretot per la mainada. Però com que a la meva família de canalla poca, em vaig decidir fer-lo per l'anirversari del meu xicot.

Com que ell és un gran amant de la xocolata vaig creure que seria el pastís ideal i realment suposo que li va agradar, ja que quan li vaig preguntar quin postre podria fer pel sopar amb la colla em va contesta "Seria molt difícil fer el pastís del peix?" Perfecte, ja tenia la resposta així que em vaig posar mans a la massa.

Ingredients

  • 6 ous
  • 150 gr sucre
  • 170 gr de mantega
  • 250 xocolat per fondre
  •  75 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 pot de crema de cacau
  • 190 gr de Lacasitos
  • 1 Mashmallow, núvol, jamón o qualsevol dels mil noms que té aquesta "xuxe"
Elaboració

Barrejarem els rovells dels ous amb el sucre, seguidament hi afegirem la farina i el llevat.

Posarem la xocolata i la mantega en un bol i col·locarem al microones durante 30 segons a màxima potència.  Passats els trenta segons no estarà desfet, així que ho remenarem i ho tornarem a posar al microones 30 segons més i així successivament fins que ens quedi completament desfet.

Mentre muntarem les clares al punt de neu i les introduirem molt lentament amb la resta de la massa. També hi incorporarem la xocolata i la mantega, quan ja no estiguin excessivament calentes.

Posarem la massa en un motlle i ho courem al forn a 180º durant uns 40 minuts. Comprovarem el grau de cocció amb un escuradents.

Esperarem que el pastís estigui ben fred per treure'l del seu motlle, sinó podria perdre alçada o enfonsar-se pel mig.

El posarem en una safata llarga i en tallarem una porció, que representarà la boca del peix i que la col·locarem al final formant la cua.




Untarem tot el pastís amb la crema de cacau per tal de que els Lacasitos se'ns quedin ben enganxats. Posarem un trosset del Mashmallow que representarà l'ull i anirem decorant la resta del peix amb els Lacasitos.


Doncs aquí teniu el peixet, a que és mono? Crec que és un pastís que ha de ser ben divertit fer-ho amb els nens, de fet qui em va demanar per fer-hi una foto de fet, és mestra de nens de 5 anys així que qui sap, a part de bo és divertit i pot ajudar als nens a introduir-se a la cuina no?


divendres, 28 de setembre del 2012

PASTÍS DE POMA

Després de tants dies d'anar entrant receptes del sopar del divendres i ara m'en adono que m'en falten dos d'importants, però aquestes ja entre dins la secció postres, que sempre acostuma a ser la més exitosa.

Com que a la meva cuina no em puc permetre fer un postre de tipus individual per a tanta gent, és a dir, una copa, un coulant... vaig decidir que faria un parell de pastissos i així cadascú que agafi el que vulgui.

Un el tenia força clar, ja que és molt fàcil de fer i en general agrada a tothom. L'altre va ser una petició del Sebas.

De moment us deixo amb el pastís que vaig triar jo i ja més endavant us passaré el pastís que va triar ell.

Ingredients

  • 3 pomes
  • 6 ous
  • 1 iogurt natural
  • 1 mesura de iogurt de sucre
  •  3 mesures de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat
  • Raspadura de llimona i el seu suc
  • Mantega
Elaboració

En primer lloc separarem les clares dels rovells.

Barrejarem els rovells amb el sucre, el iogurt, la farina, la raspadura de llimona i el llevat.

Muntarem les clares a punt de neu i les incorporarem a la massa molt lentament per tal que no ens perdin el volum.

Ho deixarem reposar el temps que triguem a fer la següent tasca.

Pelarem les pomes i les tallarem a trossos en forma de mitges llunes ben fines. Conforme anem tinguen els trossos en un plat hi tirarem el suc de la llimona pe evitar l'oxidació de la poma.

Encendrem el forn i el preescalfarem a 200ºC.

En el motlle, posarem una cap de massa i una altra de làmines de poma i així successivament. L'última capa serà de poma amb làmines de mantega i ho regarem amb un bon tou de sucre.

Ho courem al forn durant 30 minuts a 200º i després baixarem la temperatura a 180º on s'hi estarà, pràcticament, una altra mitja hora ja que és un pastís que costa una mica de coure.

Com sempre, sabrem si el tenim ben cuit, quan el punxem amb un escuradents i aquest surti ben net.


Per a mi és un dels millors pastissos, és una mica més elaborat que un pa de pessic, però no és gens empalagós.

BON PROFIT!!!!

dimecres, 26 de setembre del 2012

XAMPIS AMB FESTUCS I ROQUEFORT

Diria que aquest ja és l'últim dels aperitius que vaig fer pel sopar d'inaguració del pis.

Els xampinyons són un dels ingredients més versàtils de la cuina. Els havia provat de vàries maneres, però encara no els havia farcit mai. Aquests no eren un dels millors per farcir ja que eren una mica massa petits, però com que feia uns quants dies que rodaven per la nevera vaig pensar que era una bona oportunitat de dona'ls-hi sortida.

Així que apunteu:

Ingredients:

  • Xampinyons de tamany gran
  • Un grapat de festucs
  • 25 gr de formatge roquefort
  • Oli
Elaboració:

Traiem els peus dels xampinyons i els buidem per dins.

Pelem els festucs i piquem amb el morter i els barregem amb una mica d'oli.

Posem els xampinyons en un safata per anar al forn, els omplim amb l'oli i els festucs i hi posem un tall de roquefort a sobre.

Ho introduim al forn a 175ºC durant uns 15 minuts aproximadament.


És un aperitiu que s'ha de servir calent i no convé reescalfar-lo perquè s'estova.


dimarts, 25 de setembre del 2012

TORRADA DE GUINDILLA

Aquest és un dels entrants que té els seus defensors i els seus detractors. Si ets amant del vinagre i dels picants t'agradarà, sinó, ni tan sols te'l miraràs. Tot i que si sabem quin estil de guindilla ens agrada doncs segur que l'encertarem, per si de cas, deixa't un gotet d'aigua a la vora.

Ingredients:

  • Guindilles
  • 1/4 de ceba o una ceba tendra
  • Maionesa
  • Torrades
Elaboració:

Tallarem la ceba i les guindilles a trossets tan petits com poguem. Si la ceba és forta farà que sigui un entrant pels amants del picant si la ceba és tendre ens refrescarà la fortor de la guindilla.

Els barrejarem amb la maionesa i amb una cullereta ho estendrem per sobre d'una torrada.


És un dels aperitius que més m'agrada pel punt de diferent que li dóna la guindilla. També es pot fer amb pepìnillos, que tenen el grau de vinagre però sense el picant.

QUE VAGI DE GUST!

diumenge, 23 de setembre del 2012

LLENGÜES DE FORMATGE

Aquest és un altre dels aperitius que tenen èxit que no costa gens de preparar. Si ja ho diuen que el més simple a vegades és el que millor resulta. Mireu si és fàcil aquest entrant que només necessitem formatge ratllat.

Podeu provar-ho amb qualsevol formatge, però per a mi un dels que millor va pel ràpid que es fon és l'Emmental. Si el triem per gust, em quedo amb el Parmesà.

Ingredients:

  • Formatge ratllat
Elaboració:

En una safata de forn hi posarem un paper sulfuritzat i hi anirem posant muntanyetes de formatge. Si en lloc de llengües volem fer piruletes (sempre són més atractives) podem posar un pal per a fer pintxos de fusta o un spaghetti.

Ho posarem al forn a 170ºC fins que el formatge s'hagi fos del tot, llavors ja el podem treure i deixar que s'assequi a l'ambient.


* Si el deixem una estona més se'ns torrarà una mica i obtindrem un color molt més atractiur, però aneu amb COMPTE si us passeu amb el torrat ràpidament s'amarga.

BON PROFIT!!!!

divendres, 21 de setembre del 2012

TRIANGLES DE SOBRASSADA

 Aquesta recepta és una altra variant de la pasta filo que com us vaig dir té una infinitat d'opcions, tan pel que fa a presentació com a farciment.

En aquest cas la recepta és molt més senzilla, però probablement més gustosa que l'anterior.

Ingredients:

  • 2 fulls pasta filo
  • 50 gr sobrassada
  • Mantega
Elaboració:

Fondrem una mica de mantega al microones.

Tallarem les làmines de pasta filo amb tires d'uns 4 cm d'amplada (d'una full en podem treure 5 tires) i les pintarem amb la mantega per tal d'aconseguit un color més torrat

En una de les puntes hi posarem la sobrassada i anirem doblegant la tira fins a formar un triangle.

Ho posarem al forn preescalfat a 180ºC fins que vegem que la pasta té un color torrat.




Com veieu és un entrant molt simple, doncs, a la colla és un dels que més èxit va tenir, així que ja ho sabeu a provar-ho!!!

dimecres, 19 de setembre del 2012

SAQUETS D'ESPINACS

Aquest és un aperitiu fet amb pasta filo. La pasta filo és una massa molt fina que sembla paper vegetal i que és molt lleugera. La podem farcir amb mil ingredients i li podem donar mil formes, per tant, és una massa que dóna molta versatilitat a la nostra cuina.

Anem a veure una d'aquestes receptes.

Ingredients:

  • 50 gr d'espinacs
  • 15 gambes
  • 100 gr formatge d'untar
  • 3 làmines de pasta filo
  • Mantega
Elaboració:

En primer lloc bullirem els espinacs amb aigua i sal.

Les gambes les podem saltejar a la paella amb un raig d'oli o les podem bullir en aigua. En aquest darrer cas, com sempre queda menys saborós però és més sa, per tant, ho deixo a les vostres mans.

Si les gambes són petites no caldrà, però si són grans les tallarem a trossets i les barrejarem amb els espinacs i el formatge.

Posarem una mica de mantega en un bol que col·locarem al microones fins que es desfaci.

Sobre paper de forn i en un safata posarem 3 fulls de pasta filo tallats en quadrats d'uns 5cm de costat. Els sobreposarem sobre el paper en forma d'estel i els pintarem amb la mantega.

Amb una cullereta omplirem la part central de la pasta i la tancarem formant un sac.

Ho fornejarem a 180º fins que vegem que la pasta ens queda daurada. 


Si ho hem deixat preparat amb anterioritat, ho escalfarem abans de servir al forn.

BON PROFIT!!!!

dilluns, 17 de setembre del 2012

APERITIU AMANITA

Un altra aperitiu del sopar del divendres. Aquest cop és un aperitiu que atrau moltíssim pel seu aspecte capritxós. Fa uns dies el va fer la meva mare per dinar i el vaig trobar divertidíssim, així que em va faltar temps per repetir-lo i presentar-vos-el.

Com que el millor d'aquest entrant és l'aspecte, passo directament a la fotografia



Ingredients:
  • Tartaletes neutres
  • Una mica d'enciam
  • Ous de guatlla
  • Tomàquets cherry
  • Maionesa
Elaboració:

Posarem aigua a escalfar amb una cullerada de sal. Quan aquesta bulli hi afegirem els ous de guatlla, que s'hi estaran un 6 minuts i els traurem per posar-los en aigua freda.

Un cop refredats els pelarem.

En una tartaleta, posarem una base d'enciam, l'ou i mig tomàquet cherry buit per dins en forma de casc sobre l'ou.

Damunt del tomàquet dibuixarem els puntets blanc típics de Amanita muscaria amb la maionesa.

Potser no serà l'entrant més bo, però segur que serà el més atractiu i el més sa de tots!!!!

diumenge, 16 de setembre del 2012

CAPRITX D'OLIVES

Ahir va ser un dia molt especial per a mi i pel meu xicot, ja que varem fer la inauguració del pis amb la seva colla. Alguns ja havien vist el pis però d'altres no, així que vaig decidir fer un sopar per tal que tots hi vinguéssin.

Com que el pis encara els hi falten molts mobles no tenia ni de casulitat 16 cadires (de fet no crec arribar-les a tenir mai), per tant, era impossible fer un sopar de coberts, aixi que la solució no va ser una altra que preparar diferents entremesos per anar picant, una mica de pa amb embotits i unes postres.

Això d'anar picant saps que a tothom agrada, i que a més si un pintxo no agrada a algú saps que en menjarà algun altre. El més important, és tenir sempre pa en abundància, una raó és perquè la colla del meu xicot són bascos i si una cosa tenen, és que mengen molt de pa. Per altra banda, sempre he pensat que el pa és un baròmetre de si el menjar és bo i si n'hi ha prou. Si sobra menjar i falta pa, és que el menjar no ha agradat. Si no sobra ni menjar ni pa, potser que hagi fet la mesura justa o bé que s'hagin quedat amb gana. Si sobra pa i s'ho han acabat tot vol dir que la mesura és perfecte. Bé, després de la meva GRAN TEORIA DEL PA, passo a explicar-vos la primera d'un seguit de receptes que varen formar part del sopar.

Aquesta recepta no és ben bé un aperitiu, però és un bon complement per a un sopar d'aquest estil i es pot convertir en un aperitiu canviant-ne la presentació.

Ingredients:

  • 30 olives negres d'Aragó
  • 100 gr de formatge per untar
Elaboració:
L'elaboració d'aquest plat és tan simple com treure la carn de totes les olives i triturar-la juntament amb el formatge per untar i ja està.
Ens queda una crema amb el gust de les olives. Jo en aquest cas el vaig posar en un bol i el plat del voltant hi vaig deixar tronquets de pa, per anar a sucant.

Tot i això, posat en qualsevol tarteleta o pa torrat potser una bona base per a fer nous aperitius.

divendres, 14 de setembre del 2012

VICHYSSOISSE

Tot i que ja s'acaba l'estiu avui us passo una recepta bastant estiuenca, però que realment lo bo que té és que si ho fem calent doncs pot ser un plat sa i apte per tot l'any.

La versió de la Vichyssoisse que en faig jo és bastant més sana, ja que en lloc de fregir les verdures inicialment, les bullo directament. D'acord el sabor no és el mateix, no té la intensitat del fregit, però tampoc la grassa, així que vosaltres trieu. Si feu la que us proposo veure-ho que no té res a envejar.

Ingredients:

  • 3 porros
  • 1 ceba gran
  • 3 patates
  • 1 pastilla de brou
  • sal
  • pebre blanc
  • 1 got de llet
  • Julivert
Elaboració:

En primer lloc pelarem els porros i la ceba a trossets ben petits. Farem el mateix amb les patates.

En una olla afegirem aigua, la pastilla de brou, el got de llet i les verdures.

Hi posarem la sal i el pebre al gust i ho deixarem bullir uns 20 minuts. Sabrem que estar fer, quan la patata estigui tova.

Quan ho tenim cuit ho triturom tot amb la batedora. 

Aleshores és quan ve la tria, si ho deixem refredar i ho posem a la nevara o bé si ho servim directament encara calent.

Per servir, espolvorejarem una mica de pebre blanc i julivert per sobre.

Un plat ben sa, ara que és època de voler recuperar la figura després dels excessos de gelats, no?

BON PROFIT!!!

diumenge, 9 de setembre del 2012

ENDÍVIES AMB GULES

Ara que m'hi fixo, trobo que no tenia entrada per un dels plats que més m'agraden, sobretot a l'estiu ara que ja s'acaba. Són les AMANIDES. Partint de fulles d'enciam o semblant, podem elaborar una infinitat de plats i no exagero quan dic infinitat.


Doncs aquí en va un d'elles: Endívies amb gules, gambetes i anxoves. Com que l'estiu ja s'acaba serà una amanida temperada. Amb la sal que ens aporten les gules i les anxoves dissimularem una mica el gust amarg que pugui tenir l'endívia, tot i que us he de dir, que el dia que vaig preparar aquesta amanida, les endívies eren boníssimes i no tenien ni rastre d'amarg.

Anem doncs  a proposar-vos el nou plat:

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 endívies
  • 250 gr de gules
  • 50 gr de gambetes
  • 6 filets d'anxova
  • 2 tomàquets grans
  • 1 dent d'all
Elaboració:

Netegem les endívies i escollim les fulles més grans. També netegem els tomàquets.

Posem un raig d'oli a la paella i hi fregim l'allet tallat a làmines. Quan aquest ja estigui dauradet, hi afegirem les gules i les gambetes ja cuites tallades a trossets.

Després de 5 minuts apagarem el foc i tallarem les anxoves a trossests petitons que anirem afegint a la paella i remenant per emmalgamar tots els ingredients.

Disposarem les fulles d'endívies fent un cercle pel plat i en els espais hi posarem trossos de tomàquet. Al centre dels plats hi posarem les gules tèbies i ho servirem.

Tot amanit amb un bon raig d'oli i ja tenim una amanida boníssima preparada.

Bon profit!!!

divendres, 7 de setembre del 2012

COULANT DE XOCOLATA

Aquesta és una d'aquelles receptes que sempre tens en ment, però que, jo com a mínim, mai m'hi acabava d'atrevir. La veia als restaurants, per la tele, per tots els blogs... De tot el que he remenat i després d'un parell de proves, podríem dir que no tan bones, crec que finalment he trobat la fórmula perfecte.

Quan em vaig decidir a provar-ho no ho vaig en petit comitè, no. Ho vaig provar un dia que érem 13 persones a casa, la cosa era un tot o res. I va ser més aviat un tot. Dic més aviat perquè els primers varen quedar perfectes, però al fer-ne tants alhora doncs els últims es van escalfar una mica massa, però és clar, dels errors se'n aprèn, així que aquí us deixo la recepta perquè ja veureu que l'elaboració és ben senzilla, i l'estona de forn, no és més que anar provant un dia millor, un dia pitjor i arribarà el dia que serà perfecte!

La poso avui precisament, perquè trobo que és un postre que fa festa i és que avui comença la FESTA MAJOR DE MONTBLANC i de tants altres pobles, així que aprofitaré a tots per desitjar-vos:

BONA FESTA MAJOR


Ingredients:

  • 7 ous
  • 135 gr de sucre
  • 135 gr de mantega
  • 220 gr xocolata per fondre
  • 110 gr farina
  • Cacau en pols
Elaboració:

Primer i com en la majoria de postres, barrejarem els ous i el sucre.

En un bol posarem la xocolata i la mantega i les posarem al microones durant 30 segons. Passat el temps ho traurem i ho barrejarem amb una cullereta, si anem posant la mantega fosa por sobre la xocolata se'ns anirà fonent més ràpid. I ho tornarem a posar 30 segons més, així fins que estigui tot desfet. Normalment n'hi ha prou amb un minut i mig

Barrejarem la mescla dels ous amb la de la xocolata

Afegirem la farina, una part d'aquesta (20 gr) la podem substituir per cacau, si volem augmentar encara més la xocolata

Jo vaig comprar motlles de paper d'alumini i hi queda perfecte, però són força cars. Així que crec que si es fa amb motlles de silicona o amb flameres individuals d'alumini també pot quedar bé. Jo de moment no ho he provat

Untarem amb mantega els motlles, tant la base com el voltant. Hi posarem una mica de cacau* al cul i anirem donant tombs al motlle fins que totes les parets estiguin plenes de pols de cacau. (Foto)

Aleshores omplirem els motlles unes 3/4 parts.

En aquest punt, ja ho podem posar al forn preescalfat a 180º. En aquest cas no us puc ajustar el temps perquè no ho he fet mai, però en varis receptaris he vist que amb 5-7 minuts de forn és suficient.

Jo però, normalment ho congelo, ja que sempre ho deixo fet algun dia abans, així sempre ho tinc apunt.



Una estona abans de menjar-ho, ho posem al forn, que si ja està preescalfat a 180º, i ho posem amb l'opció de ventilador amb 10 minuts és suficient. Una forma bastant eficaç per treure`l al moment just, és mirar-ho constantment. Quan la part superior ja no brilla, és a dir, ja s'ha format el que seria la magdalena, és quan ja es pot treure.

Aquest postre estic convençuda que us encantarà a tots!!!


* També es pot espolvorejar amb farina, llavors obtindrem un coulant amb pols blanca.
** Suggerencies de presentació n'hi moltíssimes, les més comuns són amb nata o amb gelat de vainilla. Aquesta que he proposat és un gelat de vainilla i caramel deliciós que refresca una mica el postre i sembla i tot que l'alleugera i a més, hi he posta una llengua de coco per decorar

Amb aquesta recepta aprofito per participar a:

dimecres, 5 de setembre del 2012

TARTELETES DE SALMÓ I NOUS

En aquest cas no és massa difícil saber el que vindrà oi? Doncs sí un altre aperitiu, tan simple com l'anterior, així que sense més dilacions us passo els ingredients.

Ingredients:

  • Tartaletes neutres
  • 1 envàs de formatge per untar
  • 4 làmines de salmó fumat
  • 5 o 6 nous
  • Olives negres
Elaboració:

Trenquem les nous i en fem trossets molt petites, ho podem picar amb el morter una mica, o simplement trencant amb el ganivet.

Amb unes tisores, tallem a trossets molt petits el salmó.

Barregem les nous i el salmó amb el formatge.

Amb la mescla ja feta, la posem dins les tartaletes i ho decorem amb mitja oliva negra, així ho podrem diferenciar de les que no tenen tonyina, tan per si no agrada el salmó com per si hi ha algun tipus d'alèrgia als fruits secs.

Que aprofiti!!!!



dimarts, 4 de setembre del 2012

RAVIOLIS DE SALMÓ

L'entrada d'avui és realment especial. Fa un temps vaig penjar una recepta de Agnolotti on la pasta l'havia fet jo. Arrel d'aquesta recepta, els meus companys de feina van decidir regalar-me un màquina per a fer pasta. Increíble!!! L'estona que jo em passava amb el rodet per allisar la pasta, que ara s'enganxa per aquí després per allà... un rotllo i ara voilà, en un moment i sense esforç ho tenim fet.

Amb la màquina de pasta és molt més senzill, de fet els braços no t'acaben fent gens de mal, que ja és important.

Fer pasta té la seva feina, i per això a diari usem pasta comprada, però creieu-me que val la pena que el dia que tingueu una miqueta de temps feu la pasta vosaltres mateixos perquè és totalment una altra història.

Així que he decidit fer raviolis, ja que la pasta farcida és la meva preferida, a més amb un sol plat ja en tens prou. Amb la pasta aportem hidrats de carboni i amb la carn o el peix aportem les proteïnes, si a més ho acompanyem amb tomàquet hi formatge hi aportem vitamines i una mica de greix (en el meu cas molt ja que m'encanta el formatge).

I a tots els excompanys de feina: GRÀCIES

Doncs res, passo a explicar-vos la recepta.

Ingredients per a 2 persones:

Per a la pasta:

  • 100 gr de farina
  • 1 ou
  • sal
Per al farciment:
  • 75 gr de formatge per untar
  • 2 talls de samó fumat
  • formatge ratllat
  • tomàquet triturat
Elaboració:

En primer lloc farem la pasta. Posarem la farina sobre el marbre en forma de volcà, i en el que seria el cràter i hi posem els ous (en aquest cas un ou) i ho anem barrejant tot.

Treballarem aquesta massa fins que ja no se'ns enganxi a les mans (uns 10  minuts) i la deixarem reposar tapada amb paper film durant 30 minuts.

Mentre, podem anar preparant el que és el farciment. En aquest cas tallarem el salmó en trossets ben petits i el barrejarem amb el formatge d'untar. Jo l'he fet amb un formatge d'untar amb fines herbes i queda boníssim. Ho reservarem.

Passats els 30 minuts podem treballar la massa. El que farem és fer una bola amb la massa i l'aplanarem amb el rodet. Llavors en la màquina per a la pasta, triarem l'opció en que els rodets són més amples, i anirem passant la massa unes 5 vegades. L'anirem espolvolrejant amb farina per tal que no s'enganxi a la màquina.

A poc a poc anirem estrenyent els rodets de la màquina fins a tenir la massa tan fina com nosaltres volguem.

Estendrem la massa en la superfície i hi anirem posant culleretes de farciment. Taparem la massa amb una altra capa de massa i tallarem amb la forma desitjada. Jo ho he fet de la manera més fàcil que és en quadrats, però amb un motlle o fins i tot, un got li podem donar la forma que volguem.


Quan tinguem les masses tallarem, doblegarem les puntes del ravioli i ja el tindrem a punt.

En una olla posarem força aigua i esperarem fins a l'ebullició. Quan arrenqui el bull hi posarem la pasta, que s'hi estarà entre 4 i 5 minuts



Passats els 5 minuts, ja només ens queda emplatar-los. Ho decorarem amb un parell de cullerades de tomàquet i amb una mica de formatge ratllat. I aquest seria el resultat!


BON APPETIT!!!!


dilluns, 3 de setembre del 2012

TARTALETES DE TONYINA

Sovint quan vénen convidats a casa, no acostumo a fer un gran menú. Intento fer un segon plat que ompli (com diria la meva àvia) i uns postres ben gurmands. Però de primer sempre faig alguna cosa de picar, una mica d'embotit, alguns canapès... tot i que alguns són entretinguts, sempre són atractius i a la gent acostuma a agradar.

Aquest que us proposaré ara és un dels més senzills, que he vist fer tota la vida a casa i de ben petita era el meu preferit. Abans ho feiem amb llesques de pa torrat, o amb pa de motlle, tot i que des de que he descobert aquestes tartaletes neutres, trobo que l'entrant a guanyat, tan en presentació com en sabor.

A veure que hi dieu.

Ingredients:

  • Tartaletes neutres
  • Un envàs de formatge per untar
  • 2 llaunetes de tonyina
Elaboració:

En un bol aboquem el formatge per untar i la tonyina i amb la forquilla anem barrejant la mescla. També es pot triturar tot junt i així queda com una crema de formatge amb gust de tonyina. Això ja va al gust del consumidor.

Farcim les tartaletes amb la barreja.

Normalment ho decoro amb mitja oliva verda, però aquest dia pensant que en tenia, resulta que no, així que la fotografia queda una mica més sosa. Quan ho torni a fer si m'enrecordo ja ho canviaré!!!


I això és tot amics!

diumenge, 2 de setembre del 2012

CANELONS D'ESTIU

Com podeu veure, la calor d'aquests dies passats només m'ha inspirat receptes ben fresquetes. A casa ens agraden molt els canelons, però és una cosa que fa hivern i Nadal, i no tenia cap ganes de complicar-me la vida a la cuina, ni encendre el forn amb les temperatures que hem viscut.

Em vaig proposar fer canelons, però freds. No és el mateix que una bona beixamel i gratinat al forn, però us asseguro que venen molt de gust i estan molt bons!

Ingredients per 4 persones:  

  • 16 làmines de canelons
  • 1 envàs de formatge per untar
  • 1 rodanxa gran de formatge de cabra
  • 500 gr espinacs
  • olivada*
Elaboració:

Bullir els espinacs, aquest és tot el foc i l'escalfor que haurem de suportar. Si a més a més, els compreu ja cuits o sou dels que quan bulliu espinacs en feu per 10 anys i el teniu congelat, fins i tot, aquest pas us estalviareu.

També hi ha el pas de bullir les làmines de canelons amb sal, que també us el podeu estalviar comprant d'aquestes que només cal posar en remull durant 20 minuts, això ja ho deixo a les vostres mans.

Quan tenim els espinacs bullits els posem en un bol, on hi afegirem el formatge d'untar i el de cabra. Ho triturarem tot amb la batedora, de manera que queda una massa verdosa.

Posarem els fulls de canelons damunt un drap de cuina net, i els anirem omplint amb aquesta massa de formatge i espinacs.

Quan els tinguem al plat, ho amanirem amb olivada. L'olivada acostuma a ser salada, de manera que les quantitats de sal dels canelons i dels espinacs, ha de ser més aviat poca, per tal que sigui l'olivada qui ens aporti la salabror al plat.



I ja està, un plat, ràpid, fresquet i molt bo!

* L'olivada es pot comprar ja feta, o la podem fer nosaltres mateixos, triturant olives d'Aragó amb oli.