divendres, 31 d’agost del 2012

EMPEDRAT

Receptes típiques catalanes? moltíssimes. Així que aquesta és una d'elles: empedrat. Llegums, verdura i peix, saníssim i a més ben fresquet per a les calors de l'estiu.

Ingredients (4 persones):

  • 400 gr de bacallà esqueixat desalat
  • 400 gr de fesols 
  • 1 pebrot vermell petit
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 200 gr de tonyina en oli
  • 20 olives negres
  • Oli d'oliva
Elaboració:

El primer que hem de fer és posar en aigua tan els fèsols com el bacallà durant tota una nit. En el cas dels fèsols si l'aigua té molta calç, hi posarem una cullerada de bicarbonat, que ajuda a trencar la calç.

Jo sempre els coc a l'olla exprés, així que hi posarem una mica d'aigua i sal, i courem els fesols uns 8 minuts quan l'olla està al màxim. Passats els 8 minuts apagarem el foc i s'acabaran de coure mentre es van refredant. Els traurem de l'olla i els deixarem refredar.

Tallarem els pebrots verd i vermell i la ceba a daus.

En un bol posarem tots els ingredients: bacallàs esqueixat, fesols, pebrots verd i vermell, ceba, tonyina i olives negres. Hi tirarem un bon raig d'oli i ja ho podrems servir.*

* En el cas de voler-ho servir en forma de tambor, posarem els fesols a la base, el pebrot vermell,una capa de ceba, una capa de pebrot verd, una capa de tonyina i finalment una de bacallà que decorarem amb les olives negres. Per servir-ho es pot amanir amb un bon raig d'oli.

Bon profit!!!

dijous, 30 d’agost del 2012

LLENGÜES DE COCO

Avui una de les receptes més senzilles que he penjat fins ara. Només conté 3 ingredients i és una delícia. Serveix com a decoració per a la majoria de postres que se us ocudeixin o també com acompanyant del cafè i, evidentment, per a prendre tot sol. Res més a dir, només que us animeu a fer-la, veure-ho com resulta!

Ingredients per a unes 10 llengües:

  • Una clara d'ou
  • 25 gr de coco ratllat
  • 20 gr de sucre
Elaboració:

En un bol hi posarem els tres ingredients i els barrejarem amb les varetes.*

Posarem un paper per a forn a la safata i amb un cullereta de cafè agafarem porcions de la barreja i les estendrem. La grandària d'aquestes dependrà de l'objectiu d'aquestes. Si els voleu per a decorar és millor que siguin més aviat petites i mica més gruixudes. Si és per prendre soles és millor el contrari, més primes i més amples.

Les posarem al forn preescalfat a 200º. Quan les introduïm baixarem a 180º, la temperatura del forn, i ho deixarem uns 15-20 minuts. Segons el gruix necessitarem més o menys temps i també depèn de si us agrada més o menys torrat.
Es deix assecar uns minutets per tal que s'endureixi.

Ei, aquest cop m'he superat com a recepta fàcil eh? Doncs no teniu excusa per no provar-ho.**




*Jo sempre poso una mica menys de sucre que de coco, per dos raons. Una que com menys sucre més sa i dues, que no sóc amant del que és excessivament dolç.

**Un consell: si ho voleu fer per un sopar millor que ho enforneu una hora abans de servir. Resulta que l'altre dia ho vaig preparar pels meus amics i ho vaig fer a mitja tarda. Doncs al vespre a la hora de menjar-ho estava estovat. La causa: la humitat. Just aquell dia havien caigut 4 gotes i hi havia molta humitat a l'ambient. Si ho feu a l'hivern amb la calefacció a casa o quan la humitat és baixa no heu de patir perquè s'estovi.

dimecres, 22 d’agost del 2012

Spaghetti amb xampinyons i gambes

Amb el títol ja no cal dir massa cosa més oi?

Sovint el que em passa, és que quan em poso a fer pasta sempre em ve el cap, la salsa de tomàquet i formatge i sovint em costa sortir d'aquí. Abans de venir a visitar uns dies als meus pares, havia de buidar la nevera de casa, i què passa llavors? Que et queda mig paquet d'spaghettis però no tens ni tomàquet, ni formatge. Què hi farem, improvitzarem!

Ingredients per a 2 persones:

  • 1/2 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 6 xampinyons
  • 100 gr de gambes congelades
  • 150 gr d'spaghetti
  • orenga
  • oli
Elaboració:

Sofregim la ceba, el pebrot i els xampinyons. Quan la ceba ja transparenta hi afegirem les gambes prèviament descongelades. Quan ja està tot fet, hi espolvorejarem l'orenga.

Per altra banda, bullirem els spaghetti amb una mica de sal i oli.




Finalment, posarem els spaghetti en un plat, i una mica del sofregit de gambes i xampinyons. Ho servirem amb un bon raig d'oli verge.

Bon profit!!!!

dilluns, 20 d’agost del 2012

BROWNIE DE XOCOLATA

Evidentment el títol, ja ho diu tot. No és precisament, una novetat de recepta, però clar, mirar llibres de receptes amb un addicte a la xocolata a la vora, provoca a part del postre que tenies pensat fer sempre caigui alguna coseta de xocolata.

Doncs, això és el que va sortir de la mirada de súplica del meu xicot en veure la recepta.

Ingredients:

  • 125 gr de xocolata negra de fondre
  • 200 gr de mantega
  • 4 ous
  • 70 gr de farina
  • sucre glas per decorar
Elaboració:

En un recipient petit posarem la xocolata i la mantega. Els posarem al microones durant un minut. Passat el minut ho traurem i ho remenarem, a la xocolata li faltarà una mica, així que ho posarem uns  segons més al micro i amb això i remenant un mica més serà suficient per tenir la xocolata fosa.

A banda barrejar els ous i el sucre fins a aconseguir la massa blaquinosa. Barrejar-ho amb la xocolata i la mantega.
Afegir la farina tamissada.

Preescalfar el forn a 180ºC.

Posar la massa en un motlle i posar-ho al forn durant 30 minuts.

Un cop cuit escampem el sucre per sobre.


I bon profit!!!!

dissabte, 18 d’agost del 2012

TEMPTACIÓ DE PRÉSSEC

Què millor que amb les calors que està fent aquests dies que una cosa ben fresqueta?  Fa uns dies me mare em va dir que tenien un sopar amb uns amics a una ermita de la vora, i em va demanar que fes alguna coseta de postres. Ràpidament ho vaig acceptar. Com que havien d'anar a la muntanya a sopar, vaig pensar en fer algun pa de pessic o galetes... Però degut a la calor, van tallar els accessos a les muntanyes de la zona i es van quedar sense sopar. Bé simplement el van traslladar a casa. Llavors ja ho vaig tenir clar, faré alguna coseta ben fresqueta.

Uns amics ens havien portat uns préssecs preciosos de Lleida, així que el postre havia de tenir préssec i havia de ser fred. A partir d'aquestes dues premisses en va sortir el següent postre, a veure què us sembla:

Ingredients per a 6 persones:

  • 5 préssecs
  • suc de mitja llimona
  • 3 cullerades de Chartrese
  • 4 cullerades de sucre glas
  • 500 ml de nata montada
  • un grapat d'ametlles laminades
  • Virutes de xocolata
Elaboració:

Pelarem i tallarem a trossests petits 4 préssecs. Els posarem en un bol i hi afegirem el suc de la llimona, el Chartrese i el sucre. Ho remenarem tot i ho deixarem macerar.

Quan tinguem la nata montada, barrejarem el préssec amb la nata i les ametlles.

Posarem la barrejar en una copa i ho decorarem amb un trosset de préssec i les virutes de xocolata i ho congelarem un mínim de 4 hores.

Una hora abans de servir, és a dir, quan es comença a sopar, es passa del congelador a la nevera. I aclarit!

Fàcil, ràpid, i boníssim!