dimarts, 19 de juny de 2012

POLLASTRE A LA CERVESA

Aquesta recepta barreja dos ingredients que m'encanten, per una banda el pollastre que és un aliment molt agraït doncs tinc milers d'opcions per a ser cuinat i queda bé amb qualsevol cosa que se'ns ocurreixi. Per altra banda tenim la cervesa que és la meva beguda predilecte, quan vas a prendre algo amb els amics, quan surts a la nit o amb sopars més o menys informals, sempre trobo una excusa per a prendre una cervesa ben fresqueta i sobretot ara que la calor ja es comença a fer notar.

Després d'aquest rotllo us deixo amb la recepta que suposo que és el que estaveu esperant!

Ingredients:
  • Pollastre*
  • 33cl de cervesa**
  • 2 dents d'all
  • 3 patates mitjanes
  • Julivert
  • Pebre
  • Oli
  • Sal
Elaboració:

Trossejarem al pollastre sense que en quedi ni pell, ni os.

En una cassola , preferiblement de fang, hi posarem un bon raig d'oli i l'allet picat, seguidament hi afegirem els trossets de pollastre i els deixarem que es rossegin. Ho deixarem 10 minuts

Alhora tallarem les patates a trossos per a fregir-les amb oli.

Quan el pollastre ja ha agafat el color blanc hi posarem la cervesa, el julivert picat i les patates fregides i deixarem estofar durant 15 minuts.

Ja podem preparar els plats.

* Podem escollir qualsevol part del pollastre, ja que al haver-lo de trossejar no ens importa.

** La cervesa ha de ser una cervesa poc amarga tipus Moritz o Coronita (jo em decanto per la primera que és de casa) ja que sino deix un gust bastant amargant a la salsa i aquesta no es pot aprofitar

***Lo més torradet de la foto és la patata, m'ha quedat una mica sobtada, ho sento


Bon appetit!!!!!

dilluns, 18 de juny de 2012

MAGDALENES

Aquesta és una de les receptes que més triomfen a casa, començarem per la més senzilla, que són unes magdalenes simples, hi ha que varietats de magdalenes n'hi ha quasi tantes com ingredients. Així que per començar en posarem una de bàsica i llavors ja anirem ampliant la llista.

Ingredients:

  • 2 ous grans
  • 75 ml de llet
  • 160 g de sucre
  • 180 ml d'oli
  • 220 g de farina
  • 8 g de llevat químic
  • Ratlladura de pell de llimona
Elaboració:

Barrejarem els ous i el sucre, com sempre, fins que ens quedi una massa blanquinosa.

Afegirem l'oli i la llet i ho homogenitzarem

Seguidament hi afegirem la farina i el llevat

Ho deixarem reposar mínim una hora a la nevera, però sempre és més recomanable fer-ho al dia abans i deixar-ho una nit.

Preescalfarem el forn al màxim (el meu és 250ºC) i posarem la massa en els motlles tenint en compte de no omplir-los fins a vessar ja que s'inflarà

Baixerem la temperatura del forn a 210ºC i hi courem les magdalenes durant un quart d'hora aproximadament.

Aquest és el resultat:


Un bon berenar oi? Doncs que aprofiti!!!!

dissabte, 9 de juny de 2012

BRETZELS

Em sap greu actualitzar tan poc sovint el blog, però estic en un momnet d'impas a la  vida que fins que no estigui del tot situada no tinc massa temps per a res. Cuinar vaig cuinant, però actualitzar això ja costa més.

Ara a la feina em començat a fer horari d'estiu, és a dir, de 8 a 3 i és clar quan són les dues una comença a delirar amb el menjar. Així que l'altre dia no sé com va ser, amb la meva companay va sortir el tema dels Bretzels i lo bons que són i que bé que ens entrarien en aquella hora... Així que a la tarda vaig decidir provar de fer-ne per a l'endemà no només parlar-ne sinó també poder-los menjar i em vaig posar a buscar receptes.

Finalment, en una pàgina alemana (traduïda a l'anglès que sinó hauria estat missió impossible) vaig trobar la següent recepta, a veure que us sembla:

Ingredients:



  • 1 i 1/2 got d'aigua tèbia (got de nocilla, així ens entenem)
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 culleradetes de sal
  • 1 paquet de llevat sec
  • 4 i 1/2 gots de farina
  • 2 culleradetes de mantega (en algunes receptes s'havia canviat per oli)
  • 10 gots d'aigua
  • 2/3 de got de bicarbonat
  • 1 rovell d'ou
  • Sal bretzel

Elaboració:

En un bol posarem l'aigua a uns 40ºC, sal sucre i el llevat. Ho deixarem actuar uns 5 minuts

Afegirem la farina i la mantega prèviament desfeta i ho deixarem 10 minuts més.

Amassarem tota la mescla fins que aquesta ja no se'ns enganxi al bol, aleshores ho passarem a treballar al marbre amb una mica de farina i ho treballarem força estona.

Ho cobrirem amb un drap sec i ho deixarem repossar 1 hora o fins que ens dobli el volum.

Encendrem al forn a la màxima temperatura.

Passada la hora ja podrem donar els formes desitjades al pa.

Un cop tenim les formes fetes les haurem de deixar reposar uns 30 minuts que aprofitarem per posar a bullir la resta de l'aigua amb el bicarbonat.

Quan el forn està calent hi posarem els pans sobre paper de forn untat amb oli durant 5 minuts i els treurem de nou.

Quan l'aigua bulli baixarem el foc i hi introduirem cada panet entre 1 i 2 minuts i els tornarem a posar en la safata de forn.

Els pintarem amb ou, hi posarem la sal bretzel o sal grossa i els posarem entre 12 i 15 minuts més al forn. El temps dependrà de la gruixura del pa.

Et voilà!!!!